1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support Tweaks for Stock ROM

Discussion in 'Android Devices' started by droidolution, Feb 29, 2012.

  1. droidolution

    droidolution Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    42
    Joined:
    Dec 29, 2011

    Dec 29, 2011
    42
    2
    16
    Guys.... after a long time I have rolled back to Stock rom. What are the tweaks can I include for squeezing it max performance. Any help will be very much appreciated.

    PS: I've still not crossed the beginner stage :p
     

    Advertisement

  2. akshaybz

    akshaybz Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    73
    Posts:
    481
    Joined:
    Aug 28, 2011

    Aug 28, 2011
    481
    78
    73
    The custom ROM is actually stock ROM with tweaks to squeeze max performance ;)
     
  3. droidolution

    droidolution Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    42
    Joined:
    Dec 29, 2011

    Dec 29, 2011
    42
    2
    16
    ha ha... ya bro... i know... but wanna know the tweaks and scripts i can add in the stock and run it... coz havent used the stock rom from day 1 :p
     
  4. rahules

    rahules Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    152
    Joined:
    Aug 30, 2011

    if you add root, busybox and tweaks to stock rom, it just becomes similar to one of the modded roms present here...
     
  5. droidolution

    droidolution Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    42
    Joined:
    Dec 29, 2011

    Dec 29, 2011
    42
    2
    16
    @rahules...
    actually I've used H1, Leandros and H3... all seems to be fine for the first few days of installation but after that all of them starts to drain power and lags a lot. I've faced this issue with all these roms... thats y wanted to test the stock!
     
  6. rahules

    rahules Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    152
    Joined:
    Aug 30, 2011

    i know what you mean.. i was using some rom and battery was draining pretty fast..
    good luck with stock..
     
  7. droidolution

    droidolution Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    42
    Joined:
    Dec 29, 2011

    Dec 29, 2011
    42
    2
    16
    he he... thanks bro... currently i am using just varun's build prop that increased my quadrant.. any help will be appreciated :)
     
  8. mastermind1024

    mastermind1024 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    994
    Joined:
    Oct 13, 2011

    Oct 13, 2011
    994
    410
    113
    Doctor
    India
    U can use this boot.img
    boot.img
    features: init.d,no a2sd & adb bug fixed
    It will also enable u to use flash player if u want.
    Then use init.d scripts according to ur taste.
     
    droidolution likes this.
  9. droidolution

    droidolution Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    42
    Joined:
    Dec 29, 2011

    Dec 29, 2011
    42
    2
    16
    Great help bro... thanx a lot!
     
  10. nil22

    nil22 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    158
    Joined:
    Oct 23, 2011

    Oct 23, 2011
    158
    13
    38
    i have switched to stock rom from lendrs2 coz stock gives best battery but i was thinking of using build.prop of varun/ninad...how can i do it???:)
     
  11. nil22

    nil22 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    158
    Joined:
    Oct 23, 2011

    Oct 23, 2011
    158
    13
    38
    @mastermind..to use this boot.img, i have to fastboot??
     
  12. ninadchaudhari

    ninadchaudhari What's up !
    Rank:
    None
    Points:
    233
    Posts:
    1,800
    Joined:
    Nov 17, 2011

    Nov 17, 2011
    1,800
    526
    233
    Male
    F.Y B.E
    127.0.0.1
    Ya simply enter fastboot then fastboot boot boot.img
     
    nil22 likes this.
  13. ninadchaudhari

    ninadchaudhari What's up !
    Rank:
    None
    Points:
    233
    Posts:
    1,800
    Joined:
    Nov 17, 2011

    Nov 17, 2011
    1,800
    526
    233
    Male
    F.Y B.E
    127.0.0.1
    Ok creating it for the Stock ROM
     
  14. nil22

    nil22 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    158
    Joined:
    Oct 23, 2011

    Oct 23, 2011
    158
    13
    38
    ninad i didnt understand it...how to replace stock build.prop with ur/varun's build.prop file?????
     
  15. ninadchaudhari

    ninadchaudhari What's up !
    Rank:
    None
    Points:
    233
    Posts:
    1,800
    Joined:
    Nov 17, 2011

    Nov 17, 2011
    1,800
    526
    233
    Male
    F.Y B.E
    127.0.0.1
    The thing is that you can simply copy paste it but u will need separate build.prop !
    it varies with ROM ! [[ only the ROM name though ]]
    just copy and paste the one u want and restart ur device
    the only thing is that ur ROM name will appear changed :p
     
  16. mastermind1024

    mastermind1024 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    994
    Joined:
    Oct 13, 2011

    Oct 13, 2011
    994
    410
    113
    Doctor
    India
    I am attaching here my build.prop that I use on my own modded stock.changed some lines..extract zip so u will get build.prop file..replace it to existing one.rom name not changed cause I added all lines to original build.prop.
     

    Attached Files:

    nil22 likes this.
Tags:

Share This Page

Loading...