1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root Two notifications Ringtones trying to play at once...

Discussion in 'Android Devices' started by dkl1, Jan 9, 2012.

  1. dkl1

    dkl1 Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    133
    Posts:
    816
    Joined:
    Jan 2, 2012

    Jan 2, 2012
    816
    323
    133
    Male
    General contractor
    Centerville, OH
    Any ideas why this would be happening? Still sorting out all the settings on this CM 7 rom. I dl'd the ZEDGE ringtones app and chose a messages tone and when the notification comes in, THAT one starts but then the one that came as the default takes over! Am I missing something in my settings? Thanks...
     

    Advertisement

  2. argedion

    argedion The TechnoFrog
    Rank:
     #28
    Points:
    953
    Posts:
    6,360
    Joined:
    Jun 20, 2011

    Jun 20, 2011
    6,360
    6,292
    953
    The Infernal Swamp
    turn one off. Maybe best to go through the message app to set the notification. you could always try going into message app and telling it not to notify but i think that will stop all notifications. Best just to use the default stuff to set things like ringtones instead of third party programs. Just use zedge to download them.

    Personally I go into /system/media/audio/ringtones and /notifications and delete all of the ones that come with the rom and then just copy and paste mine into those folders reboot clean cache and dalvic and then go and set them. I find that works easiest for me.
     
    Granite1, dustwun77 and dkl1 like this.
  3. dkl1

    dkl1 Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    133
    Posts:
    816
    Joined:
    Jan 2, 2012

    Jan 2, 2012
    816
    323
    133
    Male
    General contractor
    Centerville, OH
    Thanks argedion!

    I will look into this when I get some time this evening...I'm pretty sure I'll be needing some guidance tho!
     
  4. da1nonlyrxp

    da1nonlyrxp Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    38
    Joined:
    Jan 6, 2012

    Jan 6, 2012
    38
    7
    16
    Florida
    That happened to me cause I use handscent as my msg app, just had to turn off notifications and set to silent the stock msg app.
     
    Granite1 and dkl1 like this.
  5. dkl1

    dkl1 Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    133
    Posts:
    816
    Joined:
    Jan 2, 2012

    Jan 2, 2012
    816
    323
    133
    Male
    General contractor
    Centerville, OH
    That's exactly what I'm running. Is settings for messages SETTINGS>CALL SETTINGS>? Have been there but nothing for MESSAGES. or Is it SETTINGS>SOUND>? I cant seem to locate it...uuuggghh!
     
  6. Frogbone

    Frogbone Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    249
    Joined:
    Jun 7, 2010

    Jun 7, 2010
    249
    29
    63
    Engineer
    Minnesota
    Go to your stock messaging app, settings, turn off (uncheck) notifications..done ;-)
     
    dkl1 likes this.
  7. argedion

    argedion The TechnoFrog
    Rank:
     #28
    Points:
    953
    Posts:
    6,360
    Joined:
    Jun 20, 2011

    Jun 20, 2011
    6,360
    6,292
    953
    The Infernal Swamp
    I use Go SMS however i always remove the stock sms app. so i don't have to worry about it
     
    Granite1 likes this.
  8. mikem0269

    mikem0269 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    1,094
    Joined:
    Aug 15, 2011

    Aug 15, 2011
    1,094
    844
    213
    Male
    Illinois
    You completely remove it? I was wondering if that was ok.
     
    dustwun77 likes this.
  9. dustwun77

    dustwun77 Endeavor to Persevere :)
    Rank:
    None
    Points:
    623
    Posts:
    4,828
    Joined:
    Feb 24, 2010

    Feb 24, 2010
    4,828
    2,847
    623
    Male
    ET
    SC
    well you got titanium pro, you can freeze it first to see
     
    dkl1 and Granite1 like this.
  10. dkl1

    dkl1 Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    133
    Posts:
    816
    Joined:
    Jan 2, 2012

    Jan 2, 2012
    816
    323
    133
    Male
    General contractor
    Centerville, OH
    Well I had to get rid of Handsent, apparently it was interfering with the stock messaging app. I really like HS but until I'm able to figure out why i can not choose my own ringtones from Zedge and use them on HS plus still have the stock messaging app on board (only bc I can't uninstall it)...:(
     
  11. Granite1

    Granite1 Zercron Encrusted Tweezer
    Rank:
    None
    Points:
    833
    Posts:
    7,159
    Joined:
    Dec 27, 2010

    Dec 27, 2010
    7,159
    7,180
    833
    Male
    Highway Construction Inspection
    Pittsburgh, PA
    I would suggest freezing it first with titanium backup and see if it borks anything. Some roms won't be affected others will....Possibly. :rolleyes:

    If your phone doesn't get possessed and start vomiting pea soup, I think it's cool to delete it! :eek::D

    Also, before you delete anything you're not 100% sure about, make a nandroid backup. ;)
     
    mikem0269 and dkl1 like this.
  12. Frogbone

    Frogbone Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    249
    Joined:
    Jun 7, 2010

    Jun 7, 2010
    249
    29
    63
    Engineer
    Minnesota
    I have used Handcent before and turning off the stock notification worked fine for me.

    I was also able to chose ringtones etc. from Zedge
     
  13. dustwun77

    dustwun77 Endeavor to Persevere :)
    Rank:
    None
    Points:
    623
    Posts:
    4,828
    Joined:
    Feb 24, 2010

    Feb 24, 2010
    4,828
    2,847
    623
    Male
    ET
    SC
    It's when the damn thing starts spinning around in my hand that gets me... :p
     
  14. dkl1

    dkl1 Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    133
    Posts:
    816
    Joined:
    Jan 2, 2012

    Jan 2, 2012
    816
    323
    133
    Male
    General contractor
    Centerville, OH
    I guess I need someone to hold my hand and show me where to 'disable' the stock app. I never thought about freezing it with TB...DOH! Thanks for all your help guys, I'm going to hit the hay,,,zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
     
Tags:

Share This Page

Loading...