1. Download our Official Android App: Forums for Android!

General UI question..

Discussion in 'Android Devices' started by Tamasabian, Apr 9, 2010.

  1. Tamasabian

    Tamasabian Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    58
    Posts:
    126
    Joined:
    Apr 7, 2010

    Apr 7, 2010
    126
    23
    58
    US/Ohio
    I was wondering if someone could assist me in changing my UI. Is it necessary to be rooted to alter your UI? When you change your UI will it affect your saved scenes? I want to try something new but I also don't want to be stuck without my saved scenes.

    Thanks for any help
    -Cheers
     

    Advertisement

  2. andrizoid

    andrizoid Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    2,266
    Joined:
    Mar 25, 2010

    Mar 25, 2010
    2,266
    358
    163
    you dont need to be rooted. and it doesnt delete sense so theres no worry. you are always able to go back. go to the market plac and install helix/openhome/gde/whichever you want to use as a replacement. after download everytime you press the HOME button it will ask which one you want to use. you can set one to default if you would like.

    even with helix running as my default i can switch anytime back to the original sense UI
     
  3. Podivin

    Podivin Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    3,679
    Joined:
    Nov 29, 2009

    Nov 29, 2009
    3,679
    881
    213
    Jacksonville, Fl
    The only thing I might add to what Andrizoid said is that you should probably save you custom Sense scene before you start trying new homes. That way you'll know for sure it's there waiting for you when you come back.
     
  4. droidkevlar

    droidkevlar Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    815
    Joined:
    Jan 28, 2010

    Jan 28, 2010
    815
    111
    93
    Or if you are looking to change your UI without a 3rd party app, like Helix, you could go root and then do it that way. There is a few options you can go. Its just up to you if you want to root or not, which is very easy to do. The guide that is in the root forum makes it cake to do. Only reason why I did it.
     
  5. ttran97

    ttran97 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    572
    Joined:
    Nov 29, 2009

    Nov 29, 2009
    572
    82
    78
    California
    I'm gonna add that you should download the app "Home Switcher". You can use that to easily switch between Sense, Home, and any other Home alternative. That's useful for trying out new ones until you settle on something you like.
     
  6. Tamasabian

    Tamasabian Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    58
    Posts:
    126
    Joined:
    Apr 7, 2010

    Apr 7, 2010
    126
    23
    58
    US/Ohio
    Thanks for the tips.

    I'm just gonna throw this out there. Someone should make an app called "Home Wrecker". I think it could be a hit.
     
  7. cableguynoe

    cableguynoe Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    2,030
    Joined:
    Mar 30, 2010

    Mar 30, 2010
    2,030
    264
    163
    I'm a cableguy....really
    Monterey, CA
    Where can I find helix? Do i need 2.1?
     
  8. andrizoid

    andrizoid Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    2,266
    Joined:
    Mar 25, 2010

    Mar 25, 2010
    2,266
    358
    163
    i believe it works on 1.5 but im not positive
     

    Attached Files:

  9. cableguynoe

    cableguynoe Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    2,030
    Joined:
    Mar 30, 2010

    Mar 30, 2010
    2,030
    264
    163
    I'm a cableguy....really
    Monterey, CA
    it didn't :(
    But thanks anyway.
     
  10. andrizoid

    andrizoid Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    2,266
    Joined:
    Mar 25, 2010

    Mar 25, 2010
    2,266
    358
    163
    then upgrade
    screw 1.5
    leak or root...pick your side lol
     
  11. dracozny

    dracozny Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    318
    Joined:
    Apr 1, 2010

    Apr 1, 2010
    318
    23
    38
    with 2.1 root you can always go back to 1.5.stock. without root you cannot
     
  12. Tamasabian

    Tamasabian Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    58
    Posts:
    126
    Joined:
    Apr 7, 2010

    Apr 7, 2010
    126
    23
    58
    US/Ohio
    So if I upgrade to 2.1 using the tutorial and I screw up I can just go back to 1.5? Is it possible to brick a phone by attempting to upgrade?
     

Share This Page

Loading...