1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root {UNBRICK} twogbsd's simple unbrick guide.

Discussion in 'Android Devices' started by twogbsd, Aug 16, 2014.

  1. Cypha14

    Cypha14 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    23
    Joined:
    Aug 30, 2014

    Aug 30, 2014
    23
    2
    16
    You have to restore the laf partition, sounds like you flashed cwm to the laf..
     

    Advertisement

  2. NikeBoy42

    NikeBoy42 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    26
    Joined:
    Feb 23, 2013

    Feb 23, 2013
    26
    0
    15
    Male
    Tampa,Fl
    firmware link broken could someone please upload another link
     
  3. arsenic98

    arsenic98 Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    53
    Joined:
    Oct 6, 2014

    Oct 6, 2014
    53
    7
    16
    Male
    hi guys, i can't enter download mode because i putted fastboot, how can i disable fastboot and get download mode back? pls help me i am stucked...
     
  4. Pcoylesac

    Pcoylesac Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    12
    Joined:
    Sep 11, 2014

    Sep 11, 2014
    12
    1
    16
    Male
    CA
    I keep getting stuck at 15% too, what gives.
     
  5. Smarmylamb

    Smarmylamb Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    102
    Joined:
    Mar 2, 2014

    Mar 2, 2014
    102
    5
    36
    Male
    Same here. Can someone please help!!!
     
  6. jmm92108

    jmm92108 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    58
    Posts:
    109
    Joined:
    Feb 2, 2010

    Feb 2, 2010
    109
    18
    58
    Male
    phone nerd
    San Diego
    I am also stuck at 15%.
    My phone boots to Download Mode. Progress stops at 15% and says my cable is disconnected. I have to pull the battery to exit Download Mode and try again. I tried a different cable and a different USB port.
    If I click on the Read Phone Information button it says "Port(USB or Serial) Not Found". Is that a clue why the flash tool doesn't work for me?
    During the red progress bar it says "Verifying Windows OS" and then it stops at 15%.

    I don't know what else to try...
     
  7. jmm92108

    jmm92108 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    58
    Posts:
    109
    Joined:
    Feb 2, 2010

    Feb 2, 2010
    109
    18
    58
    Male
    phone nerd
    San Diego
    Ok I got it working. In my case I think the phone was booting to fastboot mode and not Download mode. I typed this in fastboot mode:
    fastboot erase laf
    fastboot flash laf laf.img
    fastboot continue

    (go to LG LAF Recovery tool thread to get the laf.img file)
    And that got me to Download mode and then the flash tool worked perfect. Phone is retored now.
     
    boban984, suvobrata and hheen like this.
  8. hheen

    hheen Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    9
    Joined:
    Nov 15, 2014

    Nov 15, 2014
    9
    3
    6
    I seem to have a problem as i can go to download mode but there are text of words saying
    [430]fastboot_init()
    [430]error:allocating memory for ssd buffer
    [460]USB init ept @ 0x7ab1000
    [480] udc_start()
    [600] --reset --
    [610] --portcharge --
    Don't know what i did but i seem to get out of that in fastboot cli tools when i put "fastboot boot recovery.img" which boots me to recovery mode or cwm but i don't have a back up so does anyone know how to fix this error?
     
  9. hheen

    hheen Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    9
    Joined:
    Nov 15, 2014

    Nov 15, 2014
    9
    3
    6
    well nevermind got a laf.image from another website but after restoring it from the kdz file the phone is stuck at a bootloop any ideas?
     
  10. Member1771050

    Rank:
    None
    Posts:
    0
    Joined:

    Well, I tried to restore from CM11. It all went well until reboot. Now it just bootloops on boot animation. Can anyone help me on this? I'm pretty much stuck here.

    EDIT:
    OK, I just found out a solution by myself. Thought of sharing if anyone gets into the same trouble:

    1) Turn on the phone and connect it to your PC/laptop
    2) While phone bootloops, open un command prompt on pc and type, one line at the time:

    This will reboot phone in recovery mode.
    3) From there, delete data and cache, and reboot
    4) You're done! :)
     
    Lmar88 likes this.
  11. macacovei

    macacovei Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    10
    Joined:
    Sep 11, 2014

    Sep 11, 2014
    10
    0
    15
    Hi, guys.

    LG Flash Tool says the device is desconnected.
    But it is connected to PC via USB, adb recognizes it, driver installed, only the flash tool doesn't recognize.

    Any help would be appreciated, and thank you in advance :)
     
  12. bpatton88

    bpatton88 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    4
    Joined:
    Nov 26, 2014

    Nov 26, 2014
    4
    1
    16
    Male
    i get into download mode, get the first Flash tool screen, then the second, i hit start and it kicks me right back to the first flashtool screen not to the country select screen
    so very frustrated...tried everything was so hoping i was on the right path here...
    and to think prior to the last OTA i rooted with vroot/iroot in 10 min
    going on about 40 or 50 hrs of trying everything
    LGMS323
    MS32310c
    4.4.2


    UPDATE mon 1632: rebooted winxp box (just for shiits and giggles)...low and behold flash tool is aworking!!!
    success -downgraded to 10b
    rooted with iroot- verified root withing iroot, rootchecker basic from playstore and (most importantly) copied files to external SD card via ES file explorer

    THANKS for the help and all the great work
     
    #37 bpatton88, Dec 1, 2014
    Last edited: Dec 1, 2014
  13. DNRDustin

    DNRDustin Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    198
    Joined:
    Apr 27, 2011

    Apr 27, 2011
    198
    37
    43
    Male
    Code Monkey @ Software Developer
    Nor-Cal
    @Mac

    "Hi, guys.

    LG Flash Tool says the device is desconnected.
    But it is connected to PC via USB, adb recognizes it, driver installed, only the flash tool doesn't recognize.

    Any help would be appreciated, and thank you in advance"

    Are you in download mode?
     
  14. lokipimpin

    lokipimpin Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    44
    Joined:
    Mar 4, 2010

    Mar 4, 2010
    44
    1
    16
    Male
    Pimp
    Ft. Pierce, Fla.
    keeps telling me usb is not connected? Im in DL mode, an drivers were installed?
     
  15. LG D321 user

    LG D321 user Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    17
    Joined:
    Dec 20, 2014

    Dec 20, 2014
    17
    0
    35
    Male
    I need the firmware too did you get it ? If you did can you please give me the link please and thank you :)
     
  16. lokipimpin

    lokipimpin Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    44
    Joined:
    Mar 4, 2010

    Mar 4, 2010
    44
    1
    16
    Male
    Pimp
    Ft. Pierce, Fla.
    still no luck with flashtool
     
  17. LG D321 user

    LG D321 user Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    17
    Joined:
    Dec 20, 2014

    Dec 20, 2014
    17
    0
    35
    Male
  18. auronsicero

    auronsicero Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Nov 6, 2013

    Nov 6, 2013
    4
    0
    5
    Can I just get a copy of laf.img to flash into my phone, I mistakenly deleted the backup I was supposed to make in step one and the only one I have is the zeroed one. I have a ms323b. im stuck at
    fastboot_init()
    error:allocating memory for ssd buffer
    usb init ept @ 0X7ab1000
    udc_start()
    --reset--
    --portchange--
    fastboot: processing commands
    I am getting all this as soon as I stick the usb into the phone and no other thing.

    Thanks in advance.

    PS. I already have the LG LAF tool and the lg recovery tool 2014, already tried it and it does not work. Also tried restoring a laf.img but apparently is not working nor is the correct one.
     
  19. auronsicero

    auronsicero Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Nov 6, 2013

    Nov 6, 2013
    4
    0
    5
    NEVERMIND, I FIXED IT.

    WHAT I DID:

    If you are getting the same message when you plug in your phone into the usb "fastboot:processing commands." Dont do anything else just take out your battery while keeping the phone pluged. Then you are going to reinsert the battery BUT!! (LISTEN) you will press and hold the up button and power button before inserting the battery. THATS HOW I GOT THE DOWNLOAD MODE. Then just use the LG Flash tool and play with it. It should let you flash.

    Thank you!
     
  20. chekolin143

    chekolin143 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    10
    Joined:
    Jan 4, 2015

    Jan 4, 2015
    10
    3
    26
    Male
    Friends please I can pass the link to download the kdz (firmware )
    Please , these links are fallen and can not find it any PLEASE side!
     
  21. Samedi1021

    Samedi1021 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    1
    Joined:
    Jan 5, 2015

    Jan 5, 2015
    1
    0
    15
    Male
    Teamsters, Gamer
    USA
    To:The guys that know.....Is this root up to date and are all links recent and working? Just bought an LGMS323 yesterday lookin to root..
     
  22. nicc

    nicc Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    11
    Joined:
    Nov 15, 2014

    Nov 15, 2014
    11
    3
    16
     
  23. nicc

    nicc Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    11
    Joined:
    Nov 15, 2014

    Nov 15, 2014
    11
    3
    16

    saved my L70. thanks a lot !!
     
  24. DjSidEShoW

    DjSidEShoW Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    126
    Joined:
    Nov 17, 2012

    Nov 17, 2012
    126
    49
    43
    Male
    West Palm Beach, FL U.S.A.
    Worked Flawless... First Try... Thank you :D
     
  25. disjes

    disjes Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Jan 14, 2015

    Jan 14, 2015
    1
    0
    5
    Male
    Hi, everytime I try to flash, the S/W gives an error saying "connection to server failed" don't know what is the problem here, thanks.
     
Tags:

Share This Page

Loading...