1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root Underclocking/Overclocking?

Discussion in 'Android Devices' started by omgitsspooky, Apr 25, 2011.

  1. omgitsspooky

    omgitsspooky Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    85
    Joined:
    Oct 8, 2010

    Oct 8, 2010
    85
    3
    16
    Now that I'm rooted running syndicatefrozen rom, how do I underclock or overclock?
     

    Advertisement

  2. traumaj

    traumaj Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    51
    Joined:
    Mar 7, 2011

    Mar 7, 2011
    51
    7
    16

    Setcpu... its on the market, and I believe the dev still has it free over at the xda forums.
     
  3. ZiggSVO

    ZiggSVO Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    215
    Joined:
    Mar 30, 2011

    Mar 30, 2011
    215
    49
    43
    Yep if you are a member at xda the dev has it for free there, many suggest donating anyway to help support them :)

    after that just open up the program hit auto detct speeds and superuser will request root access for it, set it to allow and remember it

    when thats done it opens up and when thats done you can choose the min and max you want the phone to run at.
    *****do not set it to "set at boot" until you have tested it thorughly to make sure your phone is able to handle the setting you have it set at :)****

    other than that if you need more help let us know :)
    GL

    Edit:
    heres a link to Tschofield7s how to videos very easy to follow and well put together
    http://androidforums.com/epic-4g-al...-here-help-your-epic-18-videos-4-26-11-a.html
    and here is the specific video laying out all that I typed :p
    http://www.youtube.com/watch?v=1k7hqewGoWk&feature=player_embedded
    GL
     
    NightAce83 likes this.
  4. icecold

    icecold Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    98
    Posts:
    667
    Joined:
    Dec 31, 2009

    Dec 31, 2009
    667
    75
    98
    WI
  5. ewarren29

    ewarren29 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    122
    Joined:
    Sep 9, 2010

    Sep 9, 2010
    122
    4
    36
    I thought sfr came overclocked?
     
  6. rounsy222

    rounsy222 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    592
    Joined:
    Dec 16, 2010

    Dec 16, 2010
    592
    69
    78
    machinist
    superior wi
    These kernels that come overclock usually will default to 1000mhz by design to accommodate newbies so they can use it without issues. So if you want the overclock of the kernel then you need to use an app like setcpu or voltage control and configure it.
     
    ewarren29 likes this.

Share This Page

Loading...