1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support Unlocking a Motorola Atrix for Rogers

Discussion in 'Android Devices' started by DualGlocks, Aug 7, 2011.

  1. DualGlocks

    DualGlocks Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    30
    Joined:
    Aug 7, 2011

    Aug 7, 2011
    30
    0
    15
    Hello, i was looking at unlocking a Motorola Arix, but I need to hook it up to Rogers network. So if you guys can tell me ASAP that would be great! Link me or paste it in my thread here.

    Thanks

    Most tell me to go to cellunlock.net
     

    Advertisement

  2. Roze

    Roze Hiding behind a mystery
    Rank:
    None
    Points:
    333
    Posts:
    9,813
    Joined:
    Jan 20, 2010

    Jan 20, 2010
    9,813
    2,184
    333
    Where the Sakura grows
    Hi DualGlocks and welcome to AndroidForums :)

    I got the Bell Atrix running on Rogers and I used cellunlock.net and it worked perfectly.

    You would need the Rogers APN for it to work.
    This is from my phone:
    You will get an issue with the caller display from landlines as noted below:

    You will have a time stamp issue in your SMS or something and you should download an app call 'SMS Time Fix'

    And you're good to go in using your Atrix on Rogers :)
     
  3. DualGlocks

    DualGlocks Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    30
    Joined:
    Aug 7, 2011

    Aug 7, 2011
    30
    0
    15
    So once i do the steps for that unlock, what do i have to do from Rogers? APN? What does that mean?
     
  4. Roze

    Roze Hiding behind a mystery
    Rank:
    None
    Points:
    333
    Posts:
    9,813
    Joined:
    Jan 20, 2010

    Jan 20, 2010
    9,813
    2,184
    333
    Where the Sakura grows
    Access Point Network. It allows the communication between your phone and your network.
    Press the menu button -> go into setting -> select wireless & networks -> select Mobile Networks ->select Access Point Network ->enter the fields (in post above).
     
  5. DualGlocks

    DualGlocks Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    30
    Joined:
    Aug 7, 2011

    Aug 7, 2011
    30
    0
    15

    so i put all this info in there?

    Name: Rogers Network
    APN: rogers-core-appl1.apn
    Proxy: <not set>
    Port: <not set>
    Username: <yours>
    Password: <not set>
    Server: <not set>
    MMSC: http://mms.gprs.rogers.com
    MMS Proxy: 10.128.1.69
    MMS Port: 80
    MCC: 302
    MNC: 720
    Authentication type: <not set>
    APN Type: <not set>
     
  6. Roze

    Roze Hiding behind a mystery
    Rank:
    None
    Points:
    333
    Posts:
    9,813
    Joined:
    Jan 20, 2010

    Jan 20, 2010
    9,813
    2,184
    333
    Where the Sakura grows
    Yes
    <not set> <---don't put anything :)

    Have you gotten your phone sim unlock yet?
     
  7. DualGlocks

    DualGlocks Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    30
    Joined:
    Aug 7, 2011

    Aug 7, 2011
    30
    0
    15
    No, i should be going to buy my atrix today or tomorrow.

    Im trying to get everything inline before i do. SO far i got most of it, as of this:

    Get phone
    Buy a think of unlock cell
    finish that
    get my APN set and where good to go, right?
     
  8. Roze

    Roze Hiding behind a mystery
    Rank:
    None
    Points:
    333
    Posts:
    9,813
    Joined:
    Jan 20, 2010

    Jan 20, 2010
    9,813
    2,184
    333
    Where the Sakura grows
    That's always smart to be prepared. Yes, that's all you need to get your Atrix working :)

    There's going to be a few bugs so you'll also want to do this:

    And you need to do this:
     
  9. DualGlocks

    DualGlocks Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    30
    Joined:
    Aug 7, 2011

    Aug 7, 2011
    30
    0
    15
    Yeah, thanks! Is the unlocking easy? Hard to screw up? lol

    Also what the does the stamp do? And that app will fix it?
     
  10. DualGlocks

    DualGlocks Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    30
    Joined:
    Aug 7, 2011

    Aug 7, 2011
    30
    0
    15
    ok, got the phone, bought the unlock, just waiting for them info on it, should be here within 24 hours.

    My problem right now is this:

    i bought a used Motorola Atrix, my friend used it once and wanted an iphone, so i traded him. The phone was on Bell, and im on Rogers, so im in the process of getting it unlocked with unlockcell.net.

    When i turn on the phone i get the message of:

    SIM card is removed or changed. Log in to MOTOBLUR account to unlock. I created an account on here: https://portal-blur.svcmot.com/blur-web-portal/?l=en_CA

    I even used a Gmail account like some people say is the problem, but it still wont log in, i connected my wifi and still nothing. So, how do i get this phone to brandnew or register right on this MotoBlur.

    Thanks!
     
  11. Roze

    Roze Hiding behind a mystery
    Rank:
    None
    Points:
    333
    Posts:
    9,813
    Joined:
    Jan 20, 2010

    Jan 20, 2010
    9,813
    2,184
    333
    Where the Sakura grows
    Did your friend 1)register with a motoblur account and 2)did he do a factory reset before he gave the phone to you?

    From what you wrote, it seems that that is not the case and you are 'locked out' from the Atrix.

    In the motoblur login home screen that you're greeted when you sign on. Can you go into menu and pick something a long the line of 'exit motoblur login'?
     
  12. DualGlocks

    DualGlocks Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    30
    Joined:
    Aug 7, 2011

    Aug 7, 2011
    30
    0
    15
    Yeah i think that could be the case, im going to get his info and then rest the phone.
     
  13. DualGlocks

    DualGlocks Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    30
    Joined:
    Aug 7, 2011

    Aug 7, 2011
    30
    0
    15
    Ok, so i unlocked my phone and then hard rest set it, and everything is working great! The only thing im having a problem with is internet, it wont let me connect, any idea's?
     
  14. Roze

    Roze Hiding behind a mystery
    Rank:
    None
    Points:
    333
    Posts:
    9,813
    Joined:
    Jan 20, 2010

    Jan 20, 2010
    9,813
    2,184
    333
    Where the Sakura grows
    Did you put in the APN I posted earlier? :) You can't access Rogers' network without that on your phone. Double check that you have entered it correctly if you did put it in and it's not working.
     
  15. DualGlocks

    DualGlocks Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    30
    Joined:
    Aug 7, 2011

    Aug 7, 2011
    30
    0
    15
    Yeah, ill double check it,
     
  16. DualGlocks

    DualGlocks Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    30
    Joined:
    Aug 7, 2011

    Aug 7, 2011
    30
    0
    15
    Got it to work, was missing one code! Thanks man!

    Now, is there an easy way to bring my contacts over from my iphone where all my contracts were in Outlook over to my atrix?
     
  17. DualGlocks

    DualGlocks Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    30
    Joined:
    Aug 7, 2011

    Aug 7, 2011
    30
    0
    15

    Last thing is, someone sends me a picture over text, it says download, i try and then it wont download?
     
  18. Pinball-mark

    Pinball-mark Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Feb 25, 2011

    Feb 25, 2011
    1
    0
    5
    Hello everyone, thanks for this info. Got my atrix working greast. Just one question, for Username: <yours>what is my username? Thanks

    works with it blank anyway so never mind!
     

Share This Page

Loading...