1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Unlocking phones by rooting

Discussion in 'Android Rooting' started by rudy117, Apr 22, 2016.

  1. rudy117

    rudy117 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    Jul 25, 2012

    Jul 25, 2012
    3
    0
    5
    Hi all,

    I was wondering, is it possible to unlock a phone by rooting and flashing a custom ROM on it?
    By "unlocking", I am referring to phones that are only possible to be used by one carrier for instance AT&T.

    any info appreciated.
     

    Advertisement

  2. psionandy

    psionandy Android Expert
    Rank:
     #23
    Points:
    1,138
    Posts:
    5,214
    Joined:
    Dec 5, 2009

    Dec 5, 2009
    5,214
    7,410
    1,138
    Male
    Gizmonic Institute - mug in a yellow jumpsuit
    liverpool
    No..

    They are different locks. The rooted/firmware/ROM status has nothing to with the phone being locked to a specific network.
     
    KOLIO likes this.
  3. KOLIO

    KOLIO Guest
    Rank:
    None
    Posts:
    0
    Joined:

    Also,some carrier branded phones are more developer friendly than others.
    So,if you're specifically referring to custom ROMs,ensure that it is intended for that specific model & carrier,regardless if it has been SIM Unlocked or not,as @psionandy mentioned,the two unlocks are different beasts altogether,one has nothing to do with the other.

    If you need to SIM Unlock a phone,contact the carrier it was originally tied to,all carriers have slightly different requirements,but,most basically require that any contractual obligations be met before doing so,with a few notable exceptions (Military personnel stationed overseas/out of country/etc).....

    There are SIM Unlocking services available for a fee,GOOGLE is your friend.
    However,even if you go this route,if there are contractual obligations that are still pending/unfulfilled,the device is likely blacklisted,meaning almost no one will activate it on their network.
     
    electricpete, rudy117 and psionandy like this.
  4. rudy117

    rudy117 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    Jul 25, 2012

    Jul 25, 2012
    3
    0
    5
    Great thanks. that was kind of what I figured.
    I am only temporarily in the USA (for about 1 month) I have checked with AT&T and they tell me the account needs to be active and in credit for 6months to be unlocked by them. which is not going to happen.
    I will have a look around google for some sites that offer unlocking.

    thanks again!!
     

Share This Page

Loading...