1. Download our Official Android App: Forums for Android!

"update disabled because of your network status"

Discussion in 'Android Devices' started by gab2409, Jun 14, 2010.

  1. gab2409

    gab2409 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    12
    Joined:
    Jun 14, 2010

    Jun 14, 2010
    12
    1
    16
    I occassionally get this message when I unlock my screen. Does anyone know what update it is referring to? Facebook? OTA updates? Appbrain? Is there a way to fix this?

    The only things I have set to auto sync are gmail and facebook. Facebook is only set to once a day, though.
     

    Advertisement

  2. IPvFletch

    IPvFletch Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    441
    Joined:
    Jun 6, 2010

    Jun 6, 2010
    441
    28
    43
    Austin, TX
    Go into Market and go to Menu > Downloads. From there it will show you what updates are available for your apps, if any. No idea otherwise though. You can go manually run all the system updates if you want, under About Phone.
     
  3. Emrys

    Emrys Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    53
    Joined:
    May 27, 2010

    May 27, 2010
    53
    3
    16
    I get this message too, only thing I can think of is maybe the Weather widget.
     
  4. gab2409

    gab2409 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    12
    Joined:
    Jun 14, 2010

    Jun 14, 2010
    12
    1
    16
    I have my weather disabled. I was thinking that maybe it was layars or something that uses the GPS that was running in the background, as that is disabled. I turned off update notifications in the Market app as a test, because I solely use Appbrain for updates.
     
  5. sikclown

    sikclown Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    1,910
    Joined:
    Nov 21, 2009

    Nov 21, 2009
    1,910
    965
    213
    Male
    Business Owner
    New Orleans, LA
    Do y'all have Always on Mobile Network unchecked?
     
  6. IPvFletch

    IPvFletch Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    441
    Joined:
    Jun 6, 2010

    Jun 6, 2010
    441
    28
    43
    Austin, TX
    I don't know what that is, but mine IS CHECKED.
     
  7. gab2409

    gab2409 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    12
    Joined:
    Jun 14, 2010

    Jun 14, 2010
    12
    1
    16
    mine is unchecked. I assume I should change that?
     
  8. sikclown

    sikclown Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    1,910
    Joined:
    Nov 21, 2009

    Nov 21, 2009
    1,910
    965
    213
    Male
    Business Owner
    New Orleans, LA
    Well it depends. It sounds like you are getting that error because some app want Always On Internet but leaving that unchecked increases battery life so it depends on how agreevating that notification is to you. That may not actually even be the problem but it does tell you it may cause some problems by leaving it unchecked.
     
  9. IPvFletch

    IPvFletch Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    441
    Joined:
    Jun 6, 2010

    Jun 6, 2010
    441
    28
    43
    Austin, TX
    I can get 40 hours on a single charge with this ON, so I would turn it ON then.
     
  10. gab2409

    gab2409 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    12
    Joined:
    Jun 14, 2010

    Jun 14, 2010
    12
    1
    16
    excellent. thanks, everyone.
     
  11. anleva

    anleva Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    59
    Joined:
    May 29, 2010

    May 29, 2010
    59
    2
    16
    I have also been getting this message "update disabled because of your network status" occasionally. Did you determine it was from having "always on mobile data" unchecked? I noticed mine was unchecked as well so I will check it and see what happens.
     
Tags:

Share This Page

Loading...