1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Update was not available issue

Discussion in 'Android Devices' started by Doit2it, Sep 18, 2010.

?

Update available or not?

  1. I am stock 2.1 and get the "System up to date" response

    44 vote(s)
    71.0%
  2. I have root or 2.2 leak and get the "System up to date" response

    11 vote(s)
    17.7%
  3. I am stock 2.1 and get the "Update not available" response

    5 vote(s)
    8.1%
  4. I have root or 2.2 leak and get the "Update not available" response

    2 vote(s)
    3.2%
  1. Doit2it

    Doit2it Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
     #139
    Points:
    183
    Posts:
    1,962
    Joined:
    Oct 23, 2009

    Oct 23, 2009
    1,962
    467
    183
    Male
    FedEx... yea, those guys
    Nashville, TN
    Is this an issue or not? Please answer the poll so we can get some numbers.

    When I first got the Droid X if I went into Settings / About phone / System update I would get the response "System is up to date". For the past month I get the response "Check for update was not available at this time. Try again later."
     

    Advertisement

  2. BLK MAJK

    BLK MAJK Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    100
    Joined:
    Jul 14, 2010

    Jul 14, 2010
    100
    17
    38
    Do you have the setting to sync social apolications over wifi only turned on? I kept getting that error when I had that option selected. changed the setting back, rebooted and worked fine to get the .604 update
     
    Doit2it likes this.
  3. Doit2it

    Doit2it Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
     #139
    Points:
    183
    Posts:
    1,962
    Joined:
    Oct 23, 2009

    Oct 23, 2009
    1,962
    467
    183
    Male
    FedEx... yea, those guys
    Nashville, TN
    LOL. Well I've searched off and on for how to fix this. I've heard of others having the problem too. Your fix worked! Thanks!!! Well at least I know I'm ready for Froyo if Moto/Verizon will push it out. Thanks again!
     
  4. fuzio1963

    fuzio1963 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    248
    Joined:
    Apr 18, 2010

    Apr 18, 2010
    248
    22
    38
    Male
    Chicago, IL
    LOL!!! Yup, definitely an issue.............with your data connection. :p
     
  5. swae

    swae Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    14
    Joined:
    Aug 13, 2010

    Aug 13, 2010
    14
    0
    15
    My "System update" is grayed out and i can't seem to get it back even with sbf flashing...
     
  6. ericnail

    ericnail Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    632
    Joined:
    Dec 27, 2009

    Dec 27, 2009
    632
    137
    93
    Dr.
    Alpharetta, GA
    o_O
    Make a new post about this in the support forum, this is definitely an issue.
     
    swae likes this.
  7. Kabukiman

    Kabukiman Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    21
    Joined:
    Jul 15, 2010

    Jul 15, 2010
    21
    1
    16
    System update is always greyed out when roaming. Are you roaming?
     
    swae likes this.
  8. swae

    swae Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    14
    Joined:
    Aug 13, 2010

    Aug 13, 2010
    14
    0
    15
    Thanks, had to contact my provider and change the phone settings...
     
  9. mtully

    mtully Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    1
    Joined:
    Sep 22, 2010

    Sep 22, 2010
    1
    2
    6
    Disable the following: Settings / Data Manager / Data Delivery / Social Applications / Sync Over WiFi only
    It is quite possible that in addition to this, you will need to remove the battery and SD card, reinstall them, and turn on the phone.
    It should work fine after this.
     
    iSMART and SLR 722 like this.
  10. iSMART

    iSMART Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Sep 30, 2010

    Sep 30, 2010
    1
    0
    5
    Los Angeles, CA
    I had tried to update Android 2.2 for last two weeks
    but always got this message "Check for update was not available at this time. Try again later"

    So I followed the above instruction and then it starts work !!
    IT took 8 minutes with WiFi.

    Thanks a lot ,
    you the man !! ;)
     

Share This Page

Loading...