1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root Updated Odin Images Available - Latest T-Mobile Stock

Discussion in 'Android Devices' started by Nu11u5, Mar 18, 2010.

  1. BH_MAN

    BH_MAN Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    1,381
    Joined:
    Feb 17, 2010

    Feb 17, 2010
    1,381
    1,667
    313
    Yeah I was thinking the same thing lol..... I'll have to try that in the morning..
     

    Advertisement

  2. lizard88

    lizard88 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    5
    Joined:
    Mar 5, 2010

    Mar 5, 2010
    5
    0
    5
    is this for the firmware update????? like, can i get the 2.1 with this process?????
     
  3. kaboomx

    kaboomx Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    48
    Joined:
    Feb 10, 2010

    Feb 10, 2010
    48
    2
    16
    thank you very much!! ^^ Greatly appreciated
     
  4. chadmd23

    chadmd23 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    530
    Joined:
    Dec 17, 2009

    Dec 17, 2009
    530
    57
    78
    NYC
    No 2.1 yet.
     
  5. phillynitro

    phillynitro Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    25
    Joined:
    Feb 25, 2010

    Feb 25, 2010
    25
    2
    16
    Systems Tech
    Virginia Beach Just moved from Philly
    Great work Thank You Much Nu11u5 I am loving that I dont have to wait for the update anymore. You rock
     
  6. i2hi4u

    i2hi4u Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    46
    Joined:
    Dec 29, 2009

    Dec 29, 2009
    46
    1
    16
    Nursing
    Alaska
    Still waiting for reboot....
    <1> amss download..
    <1> 1/3 Finished.
    <1> kernel download..
    <1> 2/3 Finished.
    <1> system download..

    stuck looking at this in odin and timer is at 9min
     
  7. Nu11u5

    Nu11u5 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    263
    Joined:
    Feb 3, 2010

    Feb 3, 2010
    263
    234
    88
    IT Customer Support
    Rolla, MO, USA
    Did the file load into Odin without any errors?

    It looks like you are using the Update package. This one poses practically no risk of damaging your phone if it fails to flash. If it continues to sit there just restart Odin and try again.
     
  8. i2hi4u

    i2hi4u Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    46
    Joined:
    Dec 29, 2009

    Dec 29, 2009
    46
    1
    16
    Nursing
    Alaska
    no errors on load do i just close odin and restart it?
    Yea it failed again. I give. Got it to boot wats funny is when i press *#9999#
    It shows pda as old and phone as new lol. Think this is enough for vibration issue lol.


    *got it working i slept on it and tryed it this evening works great thanks.
     
  9. tritran18518

    tritran18518 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    330
    Joined:
    Feb 20, 2010

    Feb 20, 2010
    330
    32
    43
    just do it again.
     
  10. mykel

    mykel Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Jan 27, 2010

    Jan 27, 2010
    2
    0
    5
    So which Android version will this give me? Can you post what is customized in the ROM that you have included in the ODIN files? i.e. is it just the TWiz taken out or ....?

    I have been using the galaxy ROM on my BHII and like how fast it is. The only bummer to me is the 1.5 Android so I am hoping this at least gives the 1.6?

    Thanks for your hardwork regardless!
     
  11. Nu11u5

    Nu11u5 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    263
    Joined:
    Feb 3, 2010

    Feb 3, 2010
    263
    234
    88
    IT Customer Support
    Rolla, MO, USA
    There are not customizations in this ROM - it is still Android 1.5.

    It gives you the official T-Mobile UVJA3 firmware build without having to wait for it to be downloaded to your phone over the Internet. Some people still haven't gotten the OTA update even though it came out a month ago. There are also reports that you can only get the OTA update once - so if you flash another ROM and want to go back, the only way to get the updated firmware is with this.

    I've posted a link (http://androidforums.com/all-things-root-behold-2/54424-creating-custom-roms-backups-odin.html) so other ROM builders can use this method to create easy to use Odin files.
     
    mykel likes this.
  12. kpatel

    kpatel Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    20
    Joined:
    Jan 3, 2010

    Jan 3, 2010
    20
    1
    16
    USA
    Hey everyone i have a problem i download the file and i tried too extract the samsung adb driver but it gave me an error screen shot below please help me out or can you re uploaded on another mirror because i think the file on there server is corrupted.

    [​IMG]
     
  13. =KLRS=ZERO

    =KLRS=ZERO Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    319
    Joined:
    Dec 6, 2009

    Dec 6, 2009
    319
    34
    43
    same problem here
     
  14. kaboomx

    kaboomx Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    48
    Joined:
    Feb 10, 2010

    Feb 10, 2010
    48
    2
    16
  15. kpatel

    kpatel Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    20
    Joined:
    Jan 3, 2010

    Jan 3, 2010
    20
    1
    16
    USA
    hey thank you very much
     
  16. btbarr

    btbarr Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    75
    Joined:
    Jan 8, 2010

    Jan 8, 2010
    75
    7
    16
    So I have a question that I didn't see answered in this thread. Since I never got the update and am still on the old baseband, if I flash to the new base band and then got back to using BH_MAN's No/Twiz rom will it revert back to the old baseband?

    The reason I ask is because with BH_MAN's latest 1.5 stock android rom I still have the proximity sensory bug. I was curious if flashing these files than back to his rom will help at all.

    Thanks,
     
  17. Nu11u5

    Nu11u5 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    263
    Joined:
    Feb 3, 2010

    Feb 3, 2010
    263
    234
    88
    IT Customer Support
    Rolla, MO, USA
    I believe that BH_Man is using the kernel and system files from UVJA3 (latest official version), but his thread says its still only UVIJ6 (the original, old release version).

    Your "baseband" version would be whatever version of the kernel and system files are included in his release as the flashing process overwrites these.
     
  18. btbarr

    btbarr Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    75
    Joined:
    Jan 8, 2010

    Jan 8, 2010
    75
    7
    16
    Ok thanks. I have another question for whatever reason I can't root not now that I have done a full flash with the updated files. Is there something we have to do different with the updated stock T-mobile rom to root now. I keep getting permission denied when trying to adb push try3 (first step in persistent root instructions).
     
  19. Nu11u5

    Nu11u5 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    263
    Joined:
    Feb 3, 2010

    Feb 3, 2010
    263
    234
    88
    IT Customer Support
    Rolla, MO, USA
    I've gotten root just fine on my device. Is it failing on "adb push try3 /data/local" or somewhere else?
     
  20. chadmd23

    chadmd23 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    530
    Joined:
    Dec 17, 2009

    Dec 17, 2009
    530
    57
    78
    NYC
    I think the latest ROM is set up as root already, try typing su.
     
  21. Nu11u5

    Nu11u5 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    263
    Joined:
    Feb 3, 2010

    Feb 3, 2010
    263
    234
    88
    IT Customer Support
    Rolla, MO, USA
    BH_Man's is but not mine. I was only aiming to have a pure stock ROM (but updated) so it was left out.

    btbarr,

    If your goal is to get one of BH_Man's ROMs on you don't need to get root at any point. Just flash with Odin and it bypasses the need for root.
     
  22. btbarr

    btbarr Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    75
    Joined:
    Jan 8, 2010

    Jan 8, 2010
    75
    7
    16
    Ok just an update for anyone who might want to know. After doing the full flash to the updated stock t-mobile rom my baseband changed to the new one, but my kernel stayed to what it was when I flashed BH_MAN's latest stock no twiz adroid 1.5 rom. I couldn't get root working so I figured it would just flash back to BH_MAN's rom since I would rather have the bloatware gone than the t-mobile updated stock rom with not root. After doing so I noticed that My baseband remained at UVJA3. Also, my phone seems to be running smoother than before when I was on BH_MAN's rom and the proximity sensor issue I had before with the extremely long delay has been fixed.

    I don't know if any of that information will help anyone, but I hope it does some how.
     
  23. Nu11u5

    Nu11u5 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    263
    Joined:
    Feb 3, 2010

    Feb 3, 2010
    263
    234
    88
    IT Customer Support
    Rolla, MO, USA
    That is probably because my ROM updates the AMSS. I think BH_Man left it out.

    I don't know why you couldn't get root before.

    Enjoy your phone!
     
  24. btbarr

    btbarr Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    75
    Joined:
    Jan 8, 2010

    Jan 8, 2010
    75
    7
    16
    Yeah i'm not sure why I couldn't get past the first step in the root process. When I typed adb devices my phone showed up but it wouldn't let me do anything with adb shell. I would show up with the $, but gave me the premission denied when trying to push try 3.

    Regardless of that though between having the updated baseband along with BH_MAN's stock No/Twiz rom my phone is running smoother and faster than it ever has before. I mean before doing the update odin the phone worked fine nothing really forced closed or anything but it seemed to be unpolished if that makes any sense.

    Just to be clear I don't think this was BH_MAN's rom's fault or anything like that. Seems like the fixes that the t-mobile update had + BH_MAN's odin stock rom = one happy Behold 2 user. Thank you both and anyone who helped you for all of your work. I've always liked this phone a lot unlike some people, and even got it running pretty smoothly with long battery life before doing anything to it except rooting and removing as much bloatware as I could, but not I am absolutely loving my phone. I'm even happy enough with it I'm gonna hold off on moving to 1.6 until it's even more stable and we can get things like swype and the samsung camera to work if it's even possible since I don't know anything about the developing process.

    Sorry this was so long. Thank you again for all your work out there guys.
     
  25. deathclutch

    deathclutch Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    125
    Joined:
    Jan 19, 2010

    Jan 19, 2010
    125
    14
    38
    this is strange... i get to amss... and thats where it stops every time! any ideas?

    edit: sigh.. windows 7 is garbage for this stuff.. i had to use my roommates laptop that had vista on it.. then there were no problems
     

Share This Page

Loading...