1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root [updated] Root T-Mobile LG L9 (P769)

Discussion in 'Android Devices' started by mingkee, Nov 13, 2012.

  1. mingkee

    mingkee Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    33
    Joined:
    Jul 29, 2010

    Jul 29, 2010
    33
    5
    16
    Prerequisite:
    • You must install LG United Driver (simply change the phone USB mode to LG mode and install PC Suite).
    • You must enable USB debug mode (in developers option) and "unknown sources" (in security option).
    • Download and unpack Root and Restore.
      http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1886460
    • Download the attached RunMe_L9.txt and change the extension to .bat, and put it to where the unpacked folder is.


    Are you ready? Here it goes:
    • Hook up your phone and choose USB LG mode. Make sure you see a bug on the top-left of screen.
    • Open Root and Restore folder->run RunMe_L9.bat
    • You will be prompted to restore data. Look at the phone screen and choose "restore my data" when prompted, and press any key after the restore has finished.
    • The phone will reboot. Check the terminal window and check for "(are you rooted?)" error. If there's no error, check the phone to see "Android is updating". If so, the phone should be rooted.
    • Download and install busybox and SuperSU.
    • Done.

    Happy Rooting!
     

    Attached Files:


    Advertisement

  2. cacau

    cacau Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Dec 30, 2010

    Dec 30, 2010
    1
    0
    5
    It works just fine!(L9 P760 EUR). One or two things you have to pay attention:
    - Root BEFORE the OTA update, most have the 10a firmware version, it's still doubtful if this method works 100% with later fw.
    - After rooting install Voodoo Root Keeper so you can preserve root after update.
     
  3. ethyr2000

    ethyr2000 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    7
    Joined:
    Nov 5, 2008

    Nov 5, 2008
    7
    1
    6
    Just checked my version. Has anyone tried?
     
    BIONICLE38 likes this.
  4. Beermantm

    Beermantm Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Aug 2, 2009

    Aug 2, 2009
    1
    0
    5
  5. djru5h

    djru5h Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Nov 29, 2012

    Nov 29, 2012
    4
    0
    5
    doesnt work for me.. how do i verify which firmware ver i have? did not see it under hardware or software settings
     
  6. K01N

    K01N Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Dec 9, 2012

    Dec 9, 2012
    4
    0
    5
    I have, with couple different root versions multiple times. My 10e phone just won't take it, and I didn't even get a chance to try a 10a-d version as they are selling them with 10e installed now.



    Nevermind- this version DID work for me. The other versions I tried did not fully stop the restore tool thus restarting too early before the files could copy.

    This version worked perfectly though, even on 10e. Thanks to all who worked on this. I hope this phone becomes very popular because it's been great so far! Can't wait to clean it up and see how it shines.:D
     
  7. carmine92207

    carmine92207 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    13
    Joined:
    Sep 9, 2011

    Sep 9, 2011
    13
    0
    15
    Help us all that have this phone. Is there a root for the 10e and if not how do we roll back to 10a.

    Also this phone is great but i have 32 gb sd card thats useless cuz can move anything on to sd please help.
     
  8. waramey25

    waramey25 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Dec 18, 2012

    Dec 18, 2012
    1
    0
    5
    Worked for me on 10E P769!! Rooted!!
     
  9. carmine92207

    carmine92207 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    13
    Joined:
    Sep 9, 2011

    Sep 9, 2011
    13
    0
    15
    Finally rooted now need custom roms lol
     
  10. Supamike88

    Supamike88 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Dec 20, 2012

    Dec 20, 2012
    2
    0
    5
    the drivers dont seem to be installing for me
     
  11. saltydogtony

    saltydogtony Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    5
    Joined:
    Mar 15, 2012

    Mar 15, 2012
    5
    0
    5
    Indianapolis
    So, i renamed the file like i was suppose to but it didnt change the format to a .bat i had to open the .txt and edit and re save it as a .bat and it worked! i ran the .bat and wahlah! my phone became rooted. I am having trouble with the pc suite seeing my phone. and I still do not know how to save any apps to sd card. and that was my main goal in rooting. maybe i need more practice.
     
  12. Supamike88

    Supamike88 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Dec 20, 2012

    Dec 20, 2012
    2
    0
    5
    All rooted now. Thanks guys
     
  13. carmine92207

    carmine92207 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    13
    Joined:
    Sep 9, 2011

    Sep 9, 2011
    13
    0
    15
    So any recovery rom
     
  14. jims89

    jims89 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Nov 30, 2011

    Nov 30, 2011
    2
    0
    5
    Student, Computer Engineering
    I got the PC suite installed, but when I try to connect my phone in LG Software mode, it keeps disconnecting and reconnecting constantly (seriously once every 5-45 seconds), and meanwhile PC suite tells me it failed to connect to the phone. Windows 7 / P76910e. Anyone else have this problem and get it fixed?
     
  15. aequitas3

    aequitas3 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    184
    Joined:
    Mar 22, 2010

    Mar 22, 2010
    184
    44
    63
    Male
    New Jersey
    jims89 - try a different USB port. If that doesn't work, do a google search for lg optimus l9 drivers and go to the link to LG mobile support (should be the second link after search)

    carmine92207 - no recovery rom in the works for this phone...as of right now. locked bootloader and no devs working on figuring out how to unlock the bootloader that I have been able to find out.
     
    carmine92207 likes this.
  16. steamingbiscui

    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Dec 25, 2012

    Dec 25, 2012
    4
    0
    5
    Worked perfectly, now to figure out which apps are removable.
     
  17. wilwarin

    wilwarin Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    10
    Joined:
    Sep 19, 2011

    Sep 19, 2011
    10
    1
    16
    Just ignore this, you don't really need to connect your phone to the program. Its the drivers the programs installs that you actually use to root. My phone did the same thing and it rooted just fine.
     
  18. carmine92207

    carmine92207 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    13
    Joined:
    Sep 9, 2011

    Sep 9, 2011
    13
    0
    15
  19. Sesameopen

    Sesameopen Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Dec 30, 2012

    Dec 30, 2012
    1
    0
    5
    I followed all your directions, but it keeps getting stuck at ======================================================================
    = This script will root your Android phone with adb restore function =
    = Script by Bin4ry (thanks to Goroh_kun and tkymgr for the idea) =
    = Idea for Tablet S from Fi01_IS01 =
    = (13.10.2012) v15 =
    ======================================================================

    Device type:
    1) Normal
    2) Special (for example: Sony Tablet S, Medion Lifetab)

    x) Unroot

    Make a choice: 1
    Checking if i should run in Normal Mode or special Sony Mode
    Please connect your device with USB-Debugging enabled now

    And I put it into usb debugging mode. HELP??
     
  20. carmine92207

    carmine92207 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    13
    Joined:
    Sep 9, 2011

    Sep 9, 2011
    13
    0
    15
    Just keep trying it took me a week
     
  21. aequitas3

    aequitas3 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    184
    Joined:
    Mar 22, 2010

    Mar 22, 2010
    184
    44
    63
    Male
    New Jersey
    Sesameopen - if you're asking if you should run in normal or special, you should do normal. You shouldn't run into any problems if you're running the newest script.
     
  22. ahmedalhalabi

    ahmedalhalabi Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Jan 5, 2013

    Jan 5, 2013
    1
    0
    5
    Hi,

    I am getting to the process until it says:
    ----------
    Please look at your device and click RESTORE!
    If all is successful i will tell you, if not this shell will run forever.
    Running ..
    =========

    my device prompts me to restore. when I click on "restore my device", I get a "restore starting" message and then "restore ended", and the command prompt gets stuck at this point (running).

    any suggestions?
     
  23. Unitzero1

    Unitzero1 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    May 2, 2012

    May 2, 2012
    2
    0
    5
    USF Academic Assistant
    Tampa
    This same thing happens to me ONLY on my Win XP PC. I cant copy to my phone, but I can copy from. Now on my Win 7 laptop, all I need is the phone drivers, I dont even need the Suite and it still works (copy and paste to/from the phone)
     
  24. mjb1994

    mjb1994 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    5
    Joined:
    Jan 19, 2013

    Jan 19, 2013
    5
    3
    6
    after rooting with this method i keep getting the low on space message, anyone else getting this?
     
  25. WaltW

    WaltW Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Feb 22, 2011

    Feb 22, 2011
    1
    0
    5
    I have TM P769 with "e" firmware. I am getting "The system cannot find the path specified" messages when the script tries to push the files (busybox, su, Superuser. etc.). The script has "/data/local/tmp/." for the destination directory. I see this directory structure on the phone -- "Computer\LG-P769\Internal storage" -- and no data subdirectory. I am guessing that is why the script cannot find the path. I am running the script from a folder on the Windows 7 Desktop. I am using the new, renamed L9 bat file.

    EDIT: I think I am OK now. After reading another post I opened the "stuff" directory on the PC and ran the adb.exe file. It opened a window, ran a quick script and closed. After that the L9 bat file ran with no "path not found" messages -- and the SuperSU app was installed.
     

Share This Page

Loading...