1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support updating motorola xt5 to froyo

Discussion in 'Android Devices' started by tomonomonous, Nov 7, 2010.

  1. tomonomonous

    tomonomonous Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    Nov 6, 2010

    Nov 6, 2010
    3
    0
    5
    i have a motorola xt5 which shipped with 2.1, ive looked around and found a rom that may update it, however i havent been able to enter the recovery mode to install update.zip. im not sure of what the key combination is for my device to enter it, does anybody know?

    also do OTA updates work with phones that have been purchased unlocked?

    phone here
     

    Advertisement

  2. tomonomonous

    tomonomonous Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    Nov 6, 2010

    Nov 6, 2010
    3
    0
    5
  3. ton3

    ton3 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    Dec 11, 2010

    Dec 11, 2010
    3
    0
    5
    go to recovery mode ( Press Power Button while holding Vol up Button + Camera Button)
     
  4. ton3

    ton3 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    Dec 11, 2010

    Dec 11, 2010
    3
    0
    5
  5. gsiblini

    gsiblini Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Dec 14, 2010

    Dec 14, 2010
    2
    0
    5
    Where we can obtain this rom ? thanks
     
  6. Amanxs

    Amanxs Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    5
    Joined:
    Dec 15, 2010

    Dec 15, 2010
    5
    0
    5
    I have succesfully update to froyo using CyanogenMod 6.1.1 and running normally except radio
     
  7. tomonomonous

    tomonomonous Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    Nov 6, 2010

    Nov 6, 2010
    3
    0
    5
    got any details i should know before trying this?
     
  8. Kayak Man

    Kayak Man Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Dec 18, 2010

    Dec 18, 2010
    1
    0
    5
    More info would be helpful. Just got mine yesterday and want to update before i start loading apps on it.
     
  9. ton3

    ton3 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    Dec 11, 2010

    Dec 11, 2010
    3
    0
    5
    go here if you wanna update your xt5 as it is a z71 variant. ive updated my XT5 fone with this and am running froyo 2.2 at the moment.... just follow the instructions on the page its working fine only drawback is the battery life when you enable 3g or wifi...by the way i installed rom ontop of sinclair rom which comes with the phone from factory..you should be right if you follow instructions provided on web site...good luck....Boston Mania: [Rom 2.2] Cyanogen MOD 6.1.1 for Z71 - Final Version
     
  10. jadoein

    jadoein Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Dec 17, 2010

    Dec 17, 2010
    2
    0
    5
    does this rom increases the ram or cpu speed??
     
  11. pamfu

    pamfu Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    25
    Posts:
    3
    Joined:
    Jan 31, 2011

    Jan 31, 2011
    3
    0
    25
    Condition Monitoring
    Orissa, India
    I updated my XT502 to Froyo using the Cyanogen Mod ROM Build mentioned by ton3. The battery went from 100% to 23% flat in just about 6 hours of IDLING (I fully charged the phone, left it to idle, and went off to sleep). I reverted back to the stock ROM, and now, battery performance is normal.

    So, I would advise against using this particular ROM - I'm not such an expert as to find out the reason for the battery drain, so I can't comment further.
     
  12. sashi44

    sashi44 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Nov 14, 2011

    Nov 14, 2011
    1
    0
    5
    I updated my XT502 to Froyo using the Cyanogen Mod ROM 7 Build 245. When i selected "reboot system now" after the listed process my phones is stuck at the motorola logo and doesn't go any further. can someone kindly help me out this problem
     

Share This Page

Loading...