1. Download our Official Android App: Forums for Android!

upgrading phone and plan?

Discussion in 'Metro PCS' started by pl4life52, Jan 18, 2014.

  1. pl4life52

    pl4life52 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    315
    Joined:
    Jul 10, 2011

    Jul 10, 2011
    315
    38
    43
    Amityville, NY
    Hey guys

    I am thinking about switching my phone to maybe the Samsung mega but i am currently on the $55 plan with unlimited everything. If i switch phones will i have to switch to one of the newer plans?
     

    Advertisement

  2. alfick3

    alfick3 Android Expert
    Rank:
     #79
    Points:
    303
    Posts:
    2,759
    Joined:
    Feb 7, 2011

    Feb 7, 2011
    2,759
    452
    303
    Male
    IBM SSR
    DFW, TX
    Yes. All the new GSM phones require a new plan. It's been posted for a while in several other threads; I think the BYOD thread is one of 'em.
     
  3. pl4life52

    pl4life52 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    315
    Joined:
    Jul 10, 2011

    Jul 10, 2011
    315
    38
    43
    Amityville, NY
    grrr

    i was trying to look in that forum and see if it would be possible to bring over the sprint s4 to metro and keep my plan, but couldnt find anything. do you know if it would be possible?
     
  4. Fox Mulder

    VIP Member
    Rank:
     #64
    Points:
    393
    Posts:
    1,737
    Joined:
    Feb 19, 2012

    Feb 19, 2012
    1,737
    1,283
    393
    NYC
    Nope, any BYOD will also be GSM and will require the new plan.
    All of us who have switched from an older CDMA device and had the $55 plan have gone through this, if you want to make the move to GSM you have to cough up the extra $5/month.
     
  5. Shabbypenguin

    Shabbypenguin Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    623
    Posts:
    5,385
    Joined:
    Mar 28, 2011

    Mar 28, 2011
    5,385
    5,071
    623
    Male
    its entirely possible to illegally flash your device to metropcs, you wont get much help here on it.

    it would be a shame to pay that much to get a s4 to only be able to use it on metro's crappy cdma 3g for a year though.
     
    Gman9831 likes this.
  6. pl4life52

    pl4life52 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    315
    Joined:
    Jul 10, 2011

    Jul 10, 2011
    315
    38
    43
    Amityville, NY
    Only reason I considered it is because I can get a sprint s4 for around 150. Ill probably just keep the motion until merge is complete.


    thanks for the help guys
     
  7. Shabbypenguin

    Shabbypenguin Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    623
    Posts:
    5,385
    Joined:
    Mar 28, 2011

    Mar 28, 2011
    5,385
    5,071
    623
    Male

Share This Page

Loading...