1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root USB no longer working, contact Virgin Mobile or Motorola?

Discussion in 'Android Devices' started by terrestrialfx, Jan 10, 2012.

  1. terrestrialfx

    terrestrialfx Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    32
    Joined:
    Nov 25, 2011

    Nov 25, 2011
    32
    11
    18
    CA
    My phone's USB stopped working for my PC and it only charges when the cable is adjusted in some odd way. I've tried new cables.

    My phone is under warranty but I don't know which company to get it serviced/replaced from, Motorola or Virgin Mobile?
     

    Advertisement

  2. Austrie

    Austrie Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    1,325
    Joined:
    Jan 16, 2011

    Jan 16, 2011
    1,325
    898
    213
    Male
    St.Thomas, US Virgin Islands
    VM, I think motorola will take longer.
     
  3. agentc13

    agentc13 Daleks Über Alles
    Rank:
     #29
    Points:
    923
    Posts:
    7,916
    Joined:
    Aug 31, 2011

    Aug 31, 2011
    7,916
    5,482
    923
    Skaro
    Yeah, VM will replace it. Call them.
     
  4. terrestrialfx

    terrestrialfx Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    32
    Joined:
    Nov 25, 2011

    Nov 25, 2011
    32
    11
    18
    CA
    Thanks, I'm on hold right now :D
     
  5. Whyzor

    Whyzor Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    1,108
    Joined:
    Jul 7, 2011

    Jul 7, 2011
    1,108
    966
    213
    Let us know your experience. My MT's charging is acting up a bit too, have to adjust it for the charge LED to come on. Isaac's MT died the same way. I'm guessing it's a widespread problem on this phone.
     
  6. marc12868

    marc12868 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    2,460
    Joined:
    Oct 19, 2011

    Oct 19, 2011
    2,460
    850
    213
    Male
    Tier 2 Tech Support @ At&t
    Spokane Valley, Washington
    Mines seems to start having that problem too! :eek: Its not too bad yet though... And hopefully its just the cord. I've had it for close to 4 months now with no problems... I don't want a new one! :/
     
  7. notasz

    notasz Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    13
    Joined:
    Nov 13, 2011

    Nov 13, 2011
    13
    5
    16
    Just had my Triumph replaced last week for the same problem. Charging wasn't working right so I emailed VM and they set me up with a free replacement with no hassle. After I received the replacement I was trying to backup my SD contents and the USB wasn't working unless I moved the cable head to certain angles. I believe all reports of Triumphs not charging are simply experiencing a faulty micro USB plug, I've seen tons of posts from people having the same problems.
     
  8. marc12868

    marc12868 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    2,460
    Joined:
    Oct 19, 2011

    Oct 19, 2011
    2,460
    850
    213
    Male
    Tier 2 Tech Support @ At&t
    Spokane Valley, Washington
    That may be... I have plenty of usb cables go out on me... Mainly cuz I use my phones while there plugged in and charging so the cables get moved around a lot and the wires inside will break... That's one thing they are fragile... But also with some people saying they can't use other usb cables that may actually be the usb port since my phone and a lot of other people's phones can use non oem charging cable with no problem.
     
  9. Whyzor

    Whyzor Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    1,108
    Joined:
    Jul 7, 2011

    Jul 7, 2011
    1,108
    966
    213
    Cables are pretty reliable, it's the connections that break, so the port & plug are the problem areas.
     
  10. cigarjockey

    cigarjockey Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    22
    Joined:
    Oct 30, 2010

    Oct 30, 2010
    22
    0
    35
    Hernando, Fl
    Mine is touchy too, takes a few times plugging it in to get the charging light.
     
  11. hotalings

    hotalings Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    281
    Joined:
    Oct 26, 2011

    Oct 26, 2011
    281
    43
    43
    I have.a light source leak in the bitten left corner in 2 spots..... is that worth getting a new phone I just had it replaced in store radio shack cause of a pixel was dead or something.
     
  12. marc12868

    marc12868 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    2,460
    Joined:
    Oct 19, 2011

    Oct 19, 2011
    2,460
    850
    213
    Male
    Tier 2 Tech Support @ At&t
    Spokane Valley, Washington
    That depends... How much does it bug you? If it bugs you a lot then you can get a replacement, but if it doesn't bug you and you don't have any other problems keep it... My phone has very small light leakage too, but I doesn't bother me and isn't noticeable unless you are looking for it... Either way its a manufacturers defect. So its all up to you...
     
  13. Whyzor

    Whyzor Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    1,108
    Joined:
    Jul 7, 2011

    Jul 7, 2011
    1,108
    966
    213
    I have light leak too, mainly because the default backlight for the capacitive buttons on the bottom is too bright. There are apps or CM7 settings to reduce or turn them off. Not worth risking getting a refurb that has other bigger problems.
     
  14. hotalings

    hotalings Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    281
    Joined:
    Oct 26, 2011

    Oct 26, 2011
    281
    43
    43
    Yeah I figured as much thanks guys
     
  15. Mobstergunz

    Mobstergunz Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    2,896
    Joined:
    Sep 5, 2011

    Sep 5, 2011
    2,896
    1,444
    313
    Reading, PA
    Are the USB drivers installed? I had this problem when I factory rest my PC the best solution is to restore barnito's stock nandroid backup as it contains the mounted drivers when plugged in many roms for the triumph excluded the drivers as it is a pest after it is installed once
     
  16. Austrie

    Austrie Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    1,325
    Joined:
    Jan 16, 2011

    Jan 16, 2011
    1,325
    898
    213
    Male
    St.Thomas, US Virgin Islands
    He said the phone works with the PC but only in strange angles, and he also said that he has tried other cables; so by a 98% chance it's the phone's fault.
     
    Mobstergunz likes this.
  17. terrestrialfx

    terrestrialfx Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    32
    Joined:
    Nov 25, 2011

    Nov 25, 2011
    32
    11
    18
    CA
    Sorry for not posting in a while i had no internet :(, as for VM they said I'd get a replacement phone. According to FedEX it'll arrive the 16th. :D

    ^I barely managed to install the stock recovery when connecting to PC, I know i still have the drivers installed still, or else i wouldn't have been able to install the stock recovery, right?
     
  18. marc12868

    marc12868 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    2,460
    Joined:
    Oct 19, 2011

    Oct 19, 2011
    2,460
    850
    213
    Male
    Tier 2 Tech Support @ At&t
    Spokane Valley, Washington
    If the computer recognizes it, it means you have the drivers so in short terms... Yes.
     
  19. prrep

    prrep Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    106
    Joined:
    Mar 2, 2011

    Mar 2, 2011
    106
    19
    38
    Male
    New York, New York
    After 2 good months I had no choice but to call VM today my phones charging port stopped working properly.In order for it to charge I would have to hold the charging cable a certain way.And I thought that I had one of the good batch ones.I guess this is a very well known issue.
     
  20. prrep

    prrep Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    106
    Joined:
    Mar 2, 2011

    Mar 2, 2011
    106
    19
    38
    Male
    New York, New York
    After speaking to customer service I was told they were sending me a class A refurb, I just tracked the order and it says class B.Are they known for pulling these stunts?
     
  21. hotalings

    hotalings Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    281
    Joined:
    Oct 26, 2011

    Oct 26, 2011
    281
    43
    43
    Call them back when you get it again
     
  22. agentc13

    agentc13 Daleks Über Alles
    Rank:
     #29
    Points:
    923
    Posts:
    7,916
    Joined:
    Aug 31, 2011

    Aug 31, 2011
    7,916
    5,482
    923
    Skaro
    Class a or class b are just their internal classifications. They don't necessarily mean anything. Also class b may be the standard thing written for those and they just didn't change the text on the order.

    Relax and wait to see if you get a decent replacement before jumping to conclusions.
     
  23. Austrie

    Austrie Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    1,325
    Joined:
    Jan 16, 2011

    Jan 16, 2011
    1,325
    898
    213
    Male
    St.Thomas, US Virgin Islands
    For real, keep cool :cool:
     
    zaphodbblx likes this.
  24. agentc13

    agentc13 Daleks Über Alles
    Rank:
     #29
    Points:
    923
    Posts:
    7,916
    Joined:
    Aug 31, 2011

    Aug 31, 2011
    7,916
    5,482
    923
    Skaro
    Also, while their products and network may not be amazing (both can be at times), I have heard very good things about Virgin Mobile's customer service.
     
    ruamilf and zaphodbblx like this.
  25. zaphodbblx

    zaphodbblx Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    66
    Joined:
    Jul 3, 2011

    Jul 3, 2011
    66
    11
    18
    Western MA
    hey all could someone either post a link to or point me to the files I would need to
    re-install stock rom/recovery/unroot the phone in the sad eventuality my USB port decides to STB.
    I had a scare the other night but it appears my battery calibration app did something rouge and a wipe/re-install fixed that(stopped charging although I got LED and showed in the status as being AC charging but wasn't, very wierd stuff but it happened shortly after running the calibration app) i'm guessing its not likely got the only triumph without a bum port so i want to be ready...
     

Share This Page

Loading...