1. Check out our app, Forums for Android! Download and leave feedback here!

USB sync problem

Discussion in 'Android Devices' started by sherfield2002, Jun 22, 2010.

  1. sherfield2002

    sherfield2002 Member
    Thread Starter
    15

    Dec 1, 2009
    17
    0
    15
    I'm having some problems getting my computer to recognize that I've plugged my Hero in using the USB. All it does is charge the phone, nothing else. I does this with my computer at work too. I want to put some more music on my phone but can't since I can't get my phone recognized by any computer. What can I do?
     

    Advertisement

  2. Kelmar

    Kelmar Done by choice
    823

    Nov 28, 2009
    11,820
    4,751
    823
    2.1 or 1.5?
     
  3. sherfield2002

    sherfield2002 Member
    Thread Starter
    15

    Dec 1, 2009
    17
    0
    15
    still on 1.5, cellular south hasn't released 2.1 yet
     
  4. Kelmar

    Kelmar Done by choice
    823

    Nov 28, 2009
    11,820
    4,751
    823
    My power just went out so I can't see the manual.... but have you tried changing the mode from charge only to mount to PC?
     
  5. sherfield2002

    sherfield2002 Member
    Thread Starter
    15

    Dec 1, 2009
    17
    0
    15
    how do i do that?
     
  6. Kelmar

    Kelmar Done by choice
    823

    Nov 28, 2009
    11,820
    4,751
    823
    Slide the notification bar down.

    Should have an option to click on something to mount to the computer IIRC.
     
  7. sherfield2002

    sherfield2002 Member
    Thread Starter
    15

    Dec 1, 2009
    17
    0
    15
    Theres no USB icon on my notification bar. That's why I'm having trouble.
     
  8. Kelmar

    Kelmar Done by choice
    823

    Nov 28, 2009
    11,820
    4,751
    823
    Not even when you slide it down?

    Let me find a manual online...
     
  9. sherfield2002

    sherfield2002 Member
    Thread Starter
    15

    Dec 1, 2009
    17
    0
    15
    not even when its down
     
  10. Kelmar

    Kelmar Done by choice
    823

    Nov 28, 2009
    11,820
    4,751
    823
  11. sherfield2002

    sherfield2002 Member
    Thread Starter
    15

    Dec 1, 2009
    17
    0
    15
    I can't follow the steps in the manual because there's no icon in the notification bar.

    Yes the SD card is in the phone.
     
  12. Kelmar

    Kelmar Done by choice
    823

    Nov 28, 2009
    11,820
    4,751
    823
    Try rebooting and see if it shows up.
     
  13. sherfield2002

    sherfield2002 Member
    Thread Starter
    15

    Dec 1, 2009
    17
    0
    15
    Same thing. It just starts charging, nothing in the bar.
     
  14. Kelmar

    Kelmar Done by choice
    823

    Nov 28, 2009
    11,820
    4,751
    823
    Is there anything on the SD card that you need? If not, try formatting it from the phone.
     
  15. sherfield2002

    sherfield2002 Member
    Thread Starter
    15

    Dec 1, 2009
    17
    0
    15
    same thing, just now no pics or music on my phone
     
  16. Kelmar

    Kelmar Done by choice
    823

    Nov 28, 2009
    11,820
    4,751
    823
    Only other thing I can POSSIBLY think of is to take the SD card out of the phone and reseat it.

    If that doesn't work, I'm not sure what to tell you.


    Perhaps some others have ideas.
     
  17. sherfield2002

    sherfield2002 Member
    Thread Starter
    15

    Dec 1, 2009
    17
    0
    15
    didn't work either
     
  18. ronbien

    ronbien Well-Known Member
    53

    Apr 23, 2010
    215
    47
    53
  19. sherfield2002

    sherfield2002 Member
    Thread Starter
    15

    Dec 1, 2009
    17
    0
    15
    This didn't help either. I don't think it's a computer issue since I have this problem with multiple computers. I think it's a phone problem, but I have no idea what it is.
     
  20. Kelmar

    Kelmar Done by choice
    823

    Nov 28, 2009
    11,820
    4,751
    823
    At this point it would still be covered under manufacturer warranty....
     
  21. kellysa111

    kellysa111 Well-Known Member
    56

    May 2, 2010
    119
    7
    56
    I have the same problem except I'm using the 2.1.
     
Tags:

Share This Page

Loading...