1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Using AZERTY layout with English/American language

Discussion in 'Android Devices' started by merciadriluca, Jun 7, 2010.

  1. merciadriluca

    merciadriluca Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    78
    Joined:
    May 31, 2010

    Hi,

    I would like to use my HTC Desire in English or American, but with an AZERTY keyboard layout. I've tried all the options, and when I choose English or American language, I always have to use some QWERTY keyboard... Is there a workaround? This appears to me as some not-too-illogical thing, what I want.

    Thanks.
     

    Advertisement

  2. jhaquo

    jhaquo Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    10
    Joined:
    Jun 12, 2010

    Jun 12, 2010
    10
    0
    15
    Any way to do this?
     
  3. FunnyDjo

    FunnyDjo Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    May 6, 2010

    May 6, 2010
    1
    0
    5
    I'd like to set up my phone settings with the AZERTY layout as well.
    Nobody know how to fix this issue ?
     
  4. tomvdp

    tomvdp Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    37
    Joined:
    May 19, 2010

    May 19, 2010
    37
    4
    16
    Same issue here!

    (I think this thread should be moved to the HTC Desire subforum)
     
  5. eddelfosse

    eddelfosse Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Dec 23, 2010

    Dec 23, 2010
    1
    0
    5
    To do so, go to 'Settings', 'Language & Keyboard', 'Touch Input', 'International keyboard'.
    There you will find a list of languages. Just select the one you want (and unselect all the other ones) and there you go, azerty keyboard (if you chose French, Dutch, or any other language which default keyboard is azerty)
     
  6. arkazain

    arkazain Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    56
    Posts:
    142
    Joined:
    Sep 1, 2010

    Sep 1, 2010
    142
    6
    56
    Swiftkey supports AZERTY with American, try out the free demo and try it out.
     
  7. tomvdp

    tomvdp Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    37
    Joined:
    May 19, 2010

    May 19, 2010
    37
    4
    16
    Indeed, it switches to azerty for French, but not for Dutch or English.
    When I hit the "switch language button" on the keyboard, the keyboard layout changes too! How can this ever be handy ? :mad: Oh this is sooooo stupid.

    The keyboard layout should be configurable and they stay fixed regardless of the dictionnary language. (OK, I imagine some exceptional uses may exist like switching between chinese and english where you would just need another keyboard layout.)
     
  8. arkazain

    arkazain Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    56
    Posts:
    142
    Joined:
    Sep 1, 2010

    Sep 1, 2010
    142
    6
    56
    Way to ignore my post.
    Swiftkey.
     
Tags:

Share This Page

Loading...