1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root using fastboot

Discussion in 'Android Devices' started by ducky1979, May 2, 2011.

  1. ducky1979

    ducky1979 Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    98
    Posts:
    910
    Joined:
    Dec 16, 2010

    Dec 16, 2010
    910
    96
    98
    Male
    conductor
    Buxton, Derbyshire
    sorry for the possibly silly questions to follow but for those that know me, you know i like to know everything first,
    1, how does fastboot work? i understand how to get to it but have never actually used it
    2, when it says reboot to recovery from fastboot - is there an option within fastboot to do this?
    3, im thinking of installing oxygen table for redux and i just want to make sure that redux fits into it well
    4, if i want to go back to gv do i just flash an alternative table and then nandroid to restore?
    5, ive seen redux has a ulv flash - has anyone used this and does it improve the battery much?

    sorry for all these questions but i love the thought of having a fast small gingerbread rom with loads of storage for apps.
    thanks in advance to all those that will no doubt help me :D
     

    Advertisement

  2. Rastaman-FB

    Rastaman-FB Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    6,113
    Joined:
    Sep 11, 2009

    Sep 11, 2009
    6,113
    1,010
    313
    UK
    1. fastboot is similar to in that its a command line tool and you need to be booted into that mode to use it. drivers will need to be installed for it if you havent done already

    2. there is an option on the screen from fastboot to go to recovery using voldown the chosing power

    3. im not a fan of this hboot tables and i use custom MTD layout instead so i can trim it to whatever i want. also be aware that if your cache size is too small you cannot flash radios from recovery and you will have to fastboot flash (you should anyway)

    4. yes

    5. i cant answer you as i havent kept up with any of the topics recently
     
  3. Usta

    Usta Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    333
    Posts:
    2,585
    Joined:
    Jul 8, 2010

    Jul 8, 2010
    2,585
    1,375
    333
    The Netherlands
    A safe bet is to use the Sense table. It will give you extra 70MB for the apps, and will have more than enough space for /system and /cash so that you can try different ROMs.
     
  4. CdTDroiD

    CdTDroiD Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    73
    Posts:
    430
    Joined:
    Feb 25, 2011

    I was thinking about that, you think the HD roms and Gingersense ROMs will fit in the Sense Hboot?
     
  5. SUroot

    SUroot Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    1,123
    Posts:
    23,925
    Joined:
    May 25, 2010

    May 25, 2010
    23,925
    5,306
    1,123
    UK Technical Lead; Desktop Support
    Riddlesden, West Yorkshire, UK
    Yep.

    ..and if you finally settle on a Rom, custom mtd is the way forward.
     
  6. ducky1979

    ducky1979 Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    98
    Posts:
    910
    Joined:
    Dec 16, 2010

    Dec 16, 2010
    910
    96
    98
    Male
    conductor
    Buxton, Derbyshire
    Cheers guys, what drivers need to be installed to use fastboot? Do you mean on the pc? Do u need to be connected to the pc to use fastboot for the purpose if flashing a table? As I assume I've got them sorted as I rooted.
    Also the extra 70mb would be nice as currently I've go 20mb in the phone left and 250mb of my ext (of 512mb)
    Is it good then to flash redux, see if I like it, do a nandroid and flash the table then restore the nandroid into the new table size?
     
  7. kewlbuddy

    kewlbuddy Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    272
    Joined:
    Jan 11, 2011

    Jan 11, 2011
    272
    33
    43
    Germany
    you can use fastboot commander or android flasher too. you can find them in xda.
     
  8. InfernalByte

    InfernalByte Android Expert
    Rank:
     #104
    Points:
    203
    Posts:
    1,680
    Joined:
    Oct 8, 2010

    Oct 8, 2010
    1,680
    316
    203
    Male
    Hypnotherapist
    Puerto Pollo
    Why? I ave 136 apps according to TU, and ave plenty of rooms left for more with an N1 table. I haveney bought an app this year actually.
     
  9. SUroot

    SUroot Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    1,123
    Posts:
    23,925
    Joined:
    May 25, 2010

    May 25, 2010
    23,925
    5,306
    1,123
    UK Technical Lead; Desktop Support
    Riddlesden, West Yorkshire, UK
    With no a2sd?
     
  10. ducky1979

    ducky1979 Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    98
    Posts:
    910
    Joined:
    Dec 16, 2010

    Dec 16, 2010
    910
    96
    98
    Male
    conductor
    Buxton, Derbyshire
    I've got 119 apps, well I just counted all of them in the app drawer so some are system apps, but I've got 20mb free in internal. I think I will just nandroid then flash redux and see what its like, if I like it I will then think about using a custom table and see where I am after that.
    There is still loads of roms I have yet to try.
    Does redux have the friend stream?
     
  11. kewlbuddy

    kewlbuddy Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    272
    Joined:
    Jan 11, 2011

    Jan 11, 2011
    272
    33
    43
    Germany
    redux is aosp rom, so no friendstream
     
  12. ducky1979

    ducky1979 Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    98
    Posts:
    910
    Joined:
    Dec 16, 2010

    Dec 16, 2010
    910
    96
    98
    Male
    conductor
    Buxton, Derbyshire

    Cheers, I thought I saw it on some previews that's all, unless it was LP's I was seeing?
     
  13. SUroot

    SUroot Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    1,123
    Posts:
    23,925
    Joined:
    May 25, 2010

    May 25, 2010
    23,925
    5,306
    1,123
    UK Technical Lead; Desktop Support
    Riddlesden, West Yorkshire, UK
    or something similar. Theres no HTC apps on AOSP at all and no possibility of it (as yet)
     
Tags:

Share This Page

Loading...