1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root V6 SuperCharger

Discussion in 'Android Devices' started by p-bOt, Nov 28, 2011.

  1. p-bOt

    p-bOt Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    908
    Joined:
    Jul 18, 2011

    Jul 18, 2011
    908
    262
    113
    I was browsing around on the ascend forum trying to help my bro with his and i found this script over there. xda-developers - View Single Post - [Script][U9 RC4!] ALL WHEEL DRIVE -=V6 SuperCharger=- FIX RAM & Launchers, 3G & KAK!

    i decided to apply it to my optimus and see what would happen and I actually noticed a very nice increase in responsiveness...makes my optimus veeeerrrryyyy smooth :)

    try it out.

    also found this on the Esteem forum for a performance boost. Even smoother :)

    http://androidforums.com/esteem-all-things-root/444090-tested-build-prop-edits.html

    ...should have put this in the all-things-root forum..oooppps
     

    Advertisement

  2. Frisco

    Frisco =Luceat Lux Vestra=
    Rank:
    None
    Points:
    1,343
    Posts:
    22,478
    Joined:
    Jan 19, 2010

    No worries, p-bOt. I've moved your thread here to the Root area for you. ;)
     
  3. Lukaslukasm

    Lukaslukasm Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    96
    Joined:
    Aug 3, 2011

    Aug 3, 2011
    96
    6
    16
    what options did you choose for the v6 supercharger
     
  4. p-bOt

    p-bOt Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    908
    Joined:
    Jul 18, 2011

    Jul 18, 2011
    908
    262
    113
    Haha thanks I was hoping someone would :)
     
  5. p-bOt

    p-bOt Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    908
    Joined:
    Jul 18, 2011

    Jul 18, 2011
    908
    262
    113

    I just chose "run as root" and followed the prompts from script manager. I didn't change anything though. I just have it running in the background. I put a script manager widget on my desktop for easy access too.
     
  6. KrazeeCracker

    KrazeeCracker Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    73
    Posts:
    467
    Joined:
    May 9, 2011

    May 9, 2011
    467
    90
    73
    Florida
    This ****ed my phone up royally
     
  7. p-bOt

    p-bOt Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    908
    Joined:
    Jul 18, 2011

    Jul 18, 2011
    908
    262
    113
    waaaaooohh!! i am so sorry but you must have done something off the wall because its running great on mine. what happened? Maybe i can help you here.
     
  8. KrazeeCracker

    KrazeeCracker Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    73
    Posts:
    467
    Joined:
    May 9, 2011

    May 9, 2011
    467
    90
    73
    Florida
    I ran the script and everything was going good. I was asked to wipe dalvic but I opted not to and got stuck at the LG screen. I had to boot to recovery and reflash my from after a full system wipe.
     
  9. p-bOt

    p-bOt Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    908
    Joined:
    Jul 18, 2011

    Jul 18, 2011
    908
    262
    113
    damn...i was never asked to wipe my dalvik...are you running it through script manager?
     
  10. BrandonOptimus

    BrandonOptimus Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    548
    Joined:
    Sep 19, 2011

    Sep 19, 2011
    548
    57
    78
    Male
    Jersey

    Hey p-bot, Nice find :p... Now my optimus feels 2x better :D
     
  11. p-bOt

    p-bOt Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    908
    Joined:
    Jul 18, 2011

    Jul 18, 2011
    908
    262
    113
    i know right! i was really supprised. :) thanks
     
  12. KrazeeCracker

    KrazeeCracker Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    73
    Posts:
    467
    Joined:
    May 9, 2011

    May 9, 2011
    467
    90
    73
    Florida
    yep, lol followed the guide completely!
     
  13. p-bOt

    p-bOt Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    908
    Joined:
    Jul 18, 2011

    Jul 18, 2011
    908
    262
    113
    hmmmm...do you know what version of busybox you are using? you have to be running version 1.18.2 or lower for it to work apparently.
     
  14. KrazeeCracker

    KrazeeCracker Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    73
    Posts:
    467
    Joined:
    May 9, 2011

    May 9, 2011
    467
    90
    73
    Florida
  15. tripdoc79

    tripdoc79 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    630
    Joined:
    May 24, 2011

    May 24, 2011
    630
    223
    93
    I used this script on my girls phone to try to get it to run smoother. I choose setting 6 which was recommended in the xda forums for her phone and every time she reboot the phone it lost all her settings and google account and contacts.. Had to remove it. Just my experience. It does work well for some people.
     
  16. p-bOt

    p-bOt Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    908
    Joined:
    Jul 18, 2011

    Jul 18, 2011
    908
    262
    113
    ....well im very sorry to those of you who this is not working for :( i wish i would have known it would be so sketchy before i posted this thread. My apologies all around...i figured that since it was working so well on mine it would work for anyone...:(

    the build prop edits, however, will not mess up your phone and i know that for a fact. They produce almost the same effect as far as smoothness goes so you can still try those out. I know that editing build props is a little intimiating for some people so if you have any questions or need help at all you can pm me and i will be more than happy to help you.
     
  17. BrandonOptimus

    BrandonOptimus Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    548
    Joined:
    Sep 19, 2011

    Sep 19, 2011
    548
    57
    78
    Male
    Jersey
    Like always, all phones may have the same name and carrier. But are truly never built the same. This script works well on me. Running smoothly on all 3 of my om's. Now ima test to see its true performance.
     
  18. p-bOt

    p-bOt Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    908
    Joined:
    Jul 18, 2011

    Jul 18, 2011
    908
    262
    113
    haha ok well let me know how it goes. As far as quadrant or antutu scores i never saw a diffrence actually. The only diffrence is what the eye can see as far as i know.
     
  19. BrandonOptimus

    BrandonOptimus Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    548
    Joined:
    Sep 19, 2011

    Sep 19, 2011
    548
    57
    78
    Male
    Jersey
    I tried playing around with it. Im updating the whole phone right now. Changing some build.prop lines to make it run faster, trying to get stronger signal, and seeing performance increase. As far as I know, i got 250mb out of the 300mb+ ram running. Its clocked @729. So ehhhh no reboot yet. Its really quick,an app opens in like a split second. The launcher has a lot of widgets yet they seem to not affect the launcher. So right now I can't really see what the difference is. All I know is that right now on Quadrant, I went from 926 on normal with running apps and everything to a nice 1126 after the script. Now without anything running normally it was 1047. After the script it was 1574 :DD I'm really liking this lol.
     
  20. p-bOt

    p-bOt Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    908
    Joined:
    Jul 18, 2011

    Jul 18, 2011
    908
    262
    113
    holy hell thats huge! what are you changing in the build prop? i have changed alot of things in my build prop too but i never got that high? do you have stagefright enabled? Because if you do then that can cause false results in the quadrant score because of the nature of the test.
     
  21. BrandonOptimus

    BrandonOptimus Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    548
    Joined:
    Sep 19, 2011

    Sep 19, 2011
    548
    57
    78
    Male
    Jersey

    No stagefright, I get better scores when nothing is running besides the android system and quadrant. I go to airplane mode, it boosts it more.
     
  22. p-bOt

    p-bOt Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    908
    Joined:
    Jul 18, 2011

    Jul 18, 2011
    908
    262
    113
    damn...what rom are you on and what did you change in the build prop?
     
  23. BrandonOptimus

    BrandonOptimus Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    548
    Joined:
    Sep 19, 2011

    Sep 19, 2011
    548
    57
    78
    Male
    Jersey
    BobZ, I was changing the heap size and everything and the supposed way to increase 3G speed from Amon Ra. It improved but I noticed i wasnt at 729. I was 806 with Reppard's kernel. xDD I got mad happy when i saw the 729 Lol.
     
  24. p-bOt

    p-bOt Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    908
    Joined:
    Jul 18, 2011

    Jul 18, 2011
    908
    262
    113
    increase 3G speed? where i can i find this?
     
  25. BrandonOptimus

    BrandonOptimus Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    548
    Joined:
    Sep 19, 2011

    Sep 19, 2011
    548
    57
    78
    Male
    Jersey

    You go to build.prop find the text lines saying ro.ril.hsxpa=(whatever number) and change it to 2. Then to the ro.ril.gprs one change w.e number is there to a 12 as well. And it should help get better speeds after you reboot your phone a couple of times. It was on the thread for 3023 Prl. I've been going from 0.9 to 1.2mbs :D
     
Tags:

Share This Page

Loading...