1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root Velocity 1.0 Video codec fix

Discussion in 'Android Devices' started by Darkangels6sic, Feb 7, 2011.

  1. Darkangels6sic

    Darkangels6sic Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    84
    Joined:
    Feb 3, 2011

    Feb 3, 2011
    84
    5
    36
    Male
    Babysitting for my bf and Tattoo artist
    Weirdtown
    :DIssue with playback solved. Although, so far I seem to have been the only one with this problem. Thank you getitnowmarketing for the suggestion, and Trident for the extra info.

    If anyone else had the problem of choppy video and certain videos not being supported that were before, then here is a quick fix. All you have to do is get into system/build.prop and set the stagefright values to false. The only app that seemed to actually let me do that was root explorer.
    1)Just go to system/buil.prop in the root explorer.
    2)Set r/w so you can edit the file or else it will be read only.
    3)Change stragefright values from true to false, and save it.
    4)The app will make a backup of the file which needs to be deleted in order for this to work. Since you are only setting Stagefright to false it's ok.:cool::rolleyes::p:eek:;):)
     

    Advertisement

    azuma73 and x-amp like this.
  2. tigersfan1

    tigersfan1 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    381
    Joined:
    Jan 29, 2011

    Jan 29, 2011
    381
    11
    38
    which Stagefright do you want to switch if not all of them
     
  3. PuNN-

    PuNN- Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    33
    Joined:
    Feb 6, 2011

    Feb 6, 2011
    33
    3
    36
    S.W. Missouri
    I might be having the same problem. I never used my Ally before I upgraded to 2.2.1 and then rooted and flashed Velocity 1.0.

    When I take videos on the phone they seem a bit choppy and the words spoken don't match the mouths of the people talking. Was that the problem you were having?
     
  4. Idunno

    Idunno Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    352
    Joined:
    Dec 2, 2010

    Dec 2, 2010
    352
    87
    53
    Ice cream depleater, rhyme repeater
    SoCal
    I have a similar issue, it is only with my recorded videos. Youtube videos play with perfect audio sync, however recorded videos are choppy and the audio is not sync'd.

    I tried your fix above but I am unable to change the values, i have tried to remount as r/o and r/w a few times and that doesn't do it either. What am I doing wrong?
     
  5. Darkangels6sic

    Darkangels6sic Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    84
    Joined:
    Feb 3, 2011

    Feb 3, 2011
    84
    5
    36
    Male
    Babysitting for my bf and Tattoo artist
    Weirdtown
    tigersfan1 -You need to switch all of them. There is four of them in a row almost all the way at the bottom. I don't remember for sure, but I think the last one was already set to false. Maybe.
    PuNN- Somewhat. I was already on Froyo. I Also have not taken a video since the update to Velocity. I found out from taking videos previously and having put mp4 music videos on. They were working fine, but after the rom they were all choppy like trying watch HD on my pc. Lol. It also wouldn't support all the music videos anymore. It sounds like it would be the same thing though. Just get a music video in the correct format, i.e. mp4 or dvx with a maximum of 800x480 pixels. See how it works, or just change the stagefright values now and see what happens.
     
    azuma73 and PuNN- like this.
  6. Darkangels6sic

    Darkangels6sic Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    84
    Joined:
    Feb 3, 2011

    Feb 3, 2011
    84
    5
    36
    Male
    Babysitting for my bf and Tattoo artist
    Weirdtown
    Idunno-Are you waiting until you are in the system folder where the build.prop is to switch to r/w?
     
  7. tigersfan1

    tigersfan1 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    381
    Joined:
    Jan 29, 2011

    Jan 29, 2011
    381
    11
    38
    ok did it all and didn't fix it so wat do i do after i save the changes what do you mean by switching to r/w
     
  8. Darkangels6sic

    Darkangels6sic Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    84
    Joined:
    Feb 3, 2011

    Feb 3, 2011
    84
    5
    36
    Male
    Babysitting for my bf and Tattoo artist
    Weirdtown
    In root explorer, up at the top. There are two options to select. It's set to r/o by default. You have to to select r/w as r/o is read only and r/w is read and write. It is litterally r/o and r/w next to eachother.
     
  9. Darkangels6sic

    Darkangels6sic Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    84
    Joined:
    Feb 3, 2011

    Feb 3, 2011
    84
    5
    36
    Male
    Babysitting for my bf and Tattoo artist
    Weirdtown
    Also, do not forget to delete the back up file automatically made when you save the changes. It won't work unless you do.
     
  10. Darkangels6sic

    Darkangels6sic Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    84
    Joined:
    Feb 3, 2011

    Feb 3, 2011
    84
    5
    36
    Male
    Babysitting for my bf and Tattoo artist
    Weirdtown
    Wait???? All yesterday you never told me you had the same problem as well?? Lol!
     
  11. Idunno

    Idunno Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    352
    Joined:
    Dec 2, 2010

    Dec 2, 2010
    352
    87
    53
    Ice cream depleater, rhyme repeater
    SoCal
    I have tried r/w at the first folder in root explorer and when I get to system.

    I have also tried not r/w'ing at the first folder and only at the system.

    I can open as text but I have no option to edit.
     
  12. Darkangels6sic

    Darkangels6sic Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    84
    Joined:
    Feb 3, 2011

    Feb 3, 2011
    84
    5
    36
    Male
    Babysitting for my bf and Tattoo artist
    Weirdtown
    Everytime you go into a new folder it sets back to r/o. You have to set it in the specific folder you are going to edit. And you are using the actual root explorer? The only one that worked for me was the the root explorer that costs money in the app store. After you select mount in r/w hold the build.prop and when the screen pops up select Open in text Editor.
     
  13. Idunno

    Idunno Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    352
    Joined:
    Dec 2, 2010

    Dec 2, 2010
    352
    87
    53
    Ice cream depleater, rhyme repeater
    SoCal
    Got it, turns out I had to update to the latest root explorer. Thanks for your help.
     
  14. PuNN-

    PuNN- Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    33
    Joined:
    Feb 6, 2011

    Feb 6, 2011
    33
    3
    36
    S.W. Missouri
    So the only way to get recorded vids to stop playing choppy and out of sync is to buy Root Explorer from the market?
     
  15. Idunno

    Idunno Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    352
    Joined:
    Dec 2, 2010

    Dec 2, 2010
    352
    87
    53
    Ice cream depleater, rhyme repeater
    SoCal
    Yes and no. I don't know if i'm allowed to say... but I searched for the latest version (2.8) on google and a few minutes yielded numerous (free) downloads.

    Also I noticed after this fix the camera app crashed (caused reboot) the phone a couple of times. Not to worry, a few restarts and all is well.
     
  16. PuNN-

    PuNN- Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    33
    Joined:
    Feb 6, 2011

    Feb 6, 2011
    33
    3
    36
    S.W. Missouri
    I just noticed this:
    Maybe that fixed it. I can't test it 'cause everyone's asleep.
     
    Darkangels6sic likes this.
  17. dots

    dots Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    965
    Joined:
    Aug 5, 2010

    Aug 5, 2010
    965
    245
    93
    Shelby Township, MI
    You could pull the file with good ol adb too. Edit the file and try pushing it back to the phone.
     
  18. Viper05

    Viper05 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    127
    Joined:
    Dec 20, 2010

    Dec 20, 2010
    127
    7
    36
    East Coast
    It would seem this has been added to the latest update of the Velocity Scripts.

    if you go to Terminal,type SU to get super user permissions,type velocity and press return, then press 4 and return, then option 1 is to update the scripts.

    To Disable StageFright: go back into Terminal, get SuperUser permission, and start the Velocity Script, press 3 for ROM Utilities, and then Option 6 is to Toggle StageFright, Then you can turn it on with 1 or turn it off with 2.

    EDIT: I noticed PuNN showed the update - I just thought it might be worth pointing out where in the Velocity Scripts the option is at. :)
     
    Darkangels6sic likes this.
  19. Darkangels6sic

    Darkangels6sic Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    84
    Joined:
    Feb 3, 2011

    Feb 3, 2011
    84
    5
    36
    Male
    Babysitting for my bf and Tattoo artist
    Weirdtown
    That's odd. My camera luckily has not done that to me. Please oh please my sexy Ally don't do it. Lalalala.... What are you suurrreeee.... for free you say.. I didn't know this... at all....maybe...;P
    Also
    Shibby! Gonna have to tryout that script. Thanks hard workers!
     
  20. PuNN-

    PuNN- Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    33
    Joined:
    Feb 6, 2011

    Feb 6, 2011
    33
    3
    36
    S.W. Missouri
    I just tested it and it worked. My recorded videos are now smooth and properly synced.
     
  21. joelshort

    joelshort Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    97
    Joined:
    Dec 1, 2010

    Dec 1, 2010
    97
    3
    16
    I had the choppy video problem too, so I went into terminal and used the script to turn off stagefright. At first, nothing seemed to change, but then the phone forced close and when it turned back on things were a little messed up. Everything is very tiny now: font, icons etc are all much smaller than they were. several widgets were missing from the home screen. The phone works fine, but I can't figure out how to increase the font and get things back to looking normal.

    BUT...video works great now! How do I change the size of things so I can read them again?!?! :)
     
  22. PuNN-

    PuNN- Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    33
    Joined:
    Feb 6, 2011

    Feb 6, 2011
    33
    3
    36
    S.W. Missouri
    Did you mess with the LCD density option in terminal?
     
  23. joelshort

    joelshort Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    97
    Joined:
    Dec 1, 2010

    Dec 1, 2010
    97
    3
    16
    Thanks, that did it! I hadn't touched the LCD density option before disabling stagefright, so I'm not sure how it happened, but all is well now.
     
  24. PuNN-

    PuNN- Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    33
    Joined:
    Feb 6, 2011

    Feb 6, 2011
    33
    3
    36
    S.W. Missouri
    No problem. Glad I could help someone. :p
     
  25. tigersfan1

    tigersfan1 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    381
    Joined:
    Jan 29, 2011

    Jan 29, 2011
    381
    11
    38

    Ya then I taped something. New and it was choppy
     
Tags:

Share This Page

Loading...