1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root [Verizon] Can i Recover from someone else's backup

Discussion in 'Android Devices' started by shiftmygears, Jan 31, 2014.

  1. shiftmygears

    shiftmygears Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    8
    Joined:
    May 30, 2012

    May 30, 2012
    8
    1
    6
    so my Verizon S3 is soft bricked and I forgot to back it up. Also, my Charging port is messed up so i can't really use Odin. Me and my Brother have the same kind of phone (Verizon S3) and I was wondering if I could use his backup and use it to recover on my phone?
     

    Advertisement

  2. DragonSlayer95

    DragonSlayer95 Resident Air Bender
    Rank:
     #37
    Points:
    653
    Posts:
    8,773
    Joined:
    Mar 9, 2012

    Mar 9, 2012
    8,773
    3,741
    653
    Male
    Reno, Nevada
    There's no harm in this.

    I've done this (kind of) on my evo 3d. Used a nandroid from my bricked 3d on the refurbished.

    Restored with no problem after root.
     
    shiftmygears likes this.
  3. shiftmygears

    shiftmygears Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    8
    Joined:
    May 30, 2012

    May 30, 2012
    8
    1
    6
    I have another question.
    So i used my brothers phone and he has TWRP when i have Cyanogenmod.
    Do you know how i can use the TWRP backupfile and install it using Cyanogenmod?
     
  4. DragonSlayer95

    DragonSlayer95 Resident Air Bender
    Rank:
     #37
    Points:
    653
    Posts:
    8,773
    Joined:
    Mar 9, 2012

    Mar 9, 2012
    8,773
    3,741
    653
    Male
    Reno, Nevada
    Um are you referring to cwm (clockworkmod?)

    Reason I ask, cyanogenmod is a rom, not a recovery.

    I've never used actual cwm, only twrp and philz (custom and advanced version of cwm). From what I've heard, a twrp backup back be restored from philz.
     
  5. shiftmygears

    shiftmygears Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    8
    Joined:
    May 30, 2012

    May 30, 2012
    8
    1
    6
    yeah i do mean Clockworkmod, and so does that mean no i cant use cwm to recover it?
     
  6. DragonSlayer95

    DragonSlayer95 Resident Air Bender
    Rank:
     #37
    Points:
    653
    Posts:
    8,773
    Joined:
    Mar 9, 2012

    Mar 9, 2012
    8,773
    3,741
    653
    Male
    Reno, Nevada
    If cwm detects the backup you can give it a go, but I'm thinking cwm will be unable to restore it.

    Otherwise you can find a twrp zip and flash it with cwm to revert to twrp.
     
    shiftmygears likes this.
  7. shiftmygears

    shiftmygears Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    8
    Joined:
    May 30, 2012

    May 30, 2012
    8
    1
    6
    when im flashing something does it have to be on my external or internal sd card?
     
  8. DragonSlayer95

    DragonSlayer95 Resident Air Bender
    Rank:
     #37
    Points:
    653
    Posts:
    8,773
    Joined:
    Mar 9, 2012

    Mar 9, 2012
    8,773
    3,741
    653
    Male
    Reno, Nevada
    It doesn't really matter, that's completely up to you. But I always store my flashables on my ext SD.
     
    shiftmygears likes this.
  9. shiftmygears

    shiftmygears Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    8
    Joined:
    May 30, 2012

    May 30, 2012
    8
    1
    6
    alright thanks bro. You've been a real great help to me :D
    I'll let you know if i need help with anything else.
    So Thanks again dude XD
     
    DragonSlayer95 likes this.
  10. DragonSlayer95

    DragonSlayer95 Resident Air Bender
    Rank:
     #37
    Points:
    653
    Posts:
    8,773
    Joined:
    Mar 9, 2012

    Mar 9, 2012
    8,773
    3,741
    653
    Male
    Reno, Nevada
    No prob bud!

    If you need any other help, I'll be lurking around like always :D :p
     

Share This Page

Loading...