1. Download our Official Android App: Forums for Android!

[Verizon] Help!!!!

Discussion in 'Android Devices' started by Phenom354, May 1, 2012.

  1. Phenom354

    Phenom354 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    9
    Joined:
    May 1, 2012

    May 1, 2012
    9
    1
    6
    Hello I am new here and in need of help for my Verizon Galaxy Nexus.

    I unlocked and rooted my phone last night successfully. So I was in search of ICS 4.0.4 since Verizon is slow and like an idiot forgot to run a backup assistant on the phone and when I wiped the phone the stock ROM was gone.

    Now the phone is stuck in a boot loop, I can access the Fast Boot mode, but I cannot boot anything since there is no ROM or anything on the internal hard drive. I was up til 3 a.m. last night trying the toolkit and another program to try to push a rom onto the phone via PC but I couldn't get it to work.

    If anyone can help it would be greatly appreciated!!! I use my phone for everything :mad:
     

    Advertisement

  2. trophynuts

    trophynuts Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    5,630
    Joined:
    Jul 6, 2010

    Jul 6, 2010
    5,630
    1,792
    313
    I work in a Tech related field. Have been in a tec
    SouthEastern US
    Hello Phenom welcome to AF. Congrats on post #1 of many hopefully.

    Check this link out to fix your issues. This will basically get you back to stock and then you can start over. At which point if you have any questions just ask

    http://androidforums.com/verizon-ga...gs-root-samsung-galaxy-nexus.html#post3957198


    Also if you don't mind i'm going to move this thread to the VZW All Things Root sub forum.
    Thanks for understanding :)


    *note to other guides i pm'ed the OP with the link to where his thread was moved.
     
  3. Phenom354

    Phenom354 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    9
    Joined:
    May 1, 2012

    May 1, 2012
    9
    1
    6
    Thank you for the response.

    Where it says
    I'm assuming this means c:/ Galaxy Nexus Toolkit ???

    If so, when I open command prompt and enter the first "adb reboot bootloader"
    i get an 'adb' is not recognized as an internal or external command, operable program or batch file.
     
  4. trophynuts

    trophynuts Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    5,630
    Joined:
    Jul 6, 2010

    Jul 6, 2010
    5,630
    1,792
    313
    I work in a Tech related field. Have been in a tec
    SouthEastern US
  5. Phenom354

    Phenom354 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    9
    Joined:
    May 1, 2012

    May 1, 2012
    9
    1
    6
    I tried installing the adb in the thread and i installed Java SE Development Kit 7u4 but when I go to install the adb it doesn't recognize that Java is installed..

    This probem keeps snowballing for me :(


    edit: fixed. The 64bit download doesn't work, tried the 32bit and it worked
     
  6. Phenom354

    Phenom354 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    9
    Joined:
    May 1, 2012

    May 1, 2012
    9
    1
    6
    Also, my phone is recognized via the device manager, but not under my computer. Idk if this is also the problem. In device manager it says the device is working properly..
     
  7. trophynuts

    trophynuts Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    5,630
    Joined:
    Jul 6, 2010

    Jul 6, 2010
    5,630
    1,792
    313
    I work in a Tech related field. Have been in a tec
    SouthEastern US
  8. Phenom354

    Phenom354 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    9
    Joined:
    May 1, 2012

    May 1, 2012
    9
    1
    6
    Ok so I tried PDA net and it installed, but when I connect my phone to the pc PDA pops up and says HTC Sync error.

    Why would it assume I had an HTC?
     
  9. trophynuts

    trophynuts Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    5,630
    Joined:
    Jul 6, 2010

    Jul 6, 2010
    5,630
    1,792
    313
    I work in a Tech related field. Have been in a tec
    SouthEastern US
    do you used to have an HTC? check control panel to make sure you have no HTC sync software installed.
     
  10. colchiro

    colchiro Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    323
    Posts:
    8,886
    Joined:
    Jun 4, 2010

    Jun 4, 2010
    8,886
    1,784
    323
    Male
    Web developer/IT
    trophynuts likes this.
  11. Phenom354

    Phenom354 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    9
    Joined:
    May 1, 2012

    May 1, 2012
    9
    1
    6
    I did but not on this computer lol
    I will give that a shot thanks.
     
  12. Phenom354

    Phenom354 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    9
    Joined:
    May 1, 2012

    May 1, 2012
    9
    1
    6
  13. iowabowtech

    iowabowtech root@android:/ #
    Rank:
    None
    Points:
    1,493
    Posts:
    12,183
    Joined:
    May 2, 2010

    May 2, 2010
    12,183
    8,681
    1,493
    Making the Establishment nervous
    Iowa|USA
    How did you wipe the stock rom off the phone? Do you have clockworkmod recovery installed from your root endeavors? It sounds like you MAY have tried to flash an ICS rom. Maybe I'm reading it wrong though.
     
  14. Phenom354

    Phenom354 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    9
    Joined:
    May 1, 2012

    May 1, 2012
    9
    1
    6

    TBH i don't even remember, it happened late last night. At this point when i go into recovery there aren't any files, at all. :vollkommenauf:





    So I tried using WUGs kit and I start it up and it hit drivers and it says make sure device is unplugged first. Then freezes. And my device wasn't even plugged in...
     
  15. Phenom354

    Phenom354 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    9
    Joined:
    May 1, 2012

    May 1, 2012
    9
    1
    6
    Ok, WUGs finally worked. I couldnt use the drivers. But I skipped and went flash stock and unroot. Phone is running again!
     
    colchiro likes this.
  16. breadnatty08

    breadnatty08 pain rustique
    Rank:
    None
    Points:
    1,413
    Posts:
    19,889
    Joined:
    Nov 8, 2009

    Nov 8, 2009
    19,889
    6,120
    1,413
    District of Columbia
    Glad you got it running! And PLEASE, get CWM installed and create a backup. Definitely stick around, there's tons to learn from and great Guides around here. :)
     
    TexDaddy57 and trophynuts like this.
  17. trophynuts

    trophynuts Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    5,630
    Joined:
    Jul 6, 2010

    Jul 6, 2010
    5,630
    1,792
    313
    I work in a Tech related field. Have been in a tec
    SouthEastern US
    glad you got it going. Just in time to flash the new leak from today :) lol
     
    colchiro likes this.
Tags:

Share This Page

Loading...