1. Download our Official Android App: Forums for Android!

[Verizon] How to flash radios with WUG's Galaxy?

Discussion in 'Android Devices' started by Dabitz, Apr 24, 2012.

  1. Dabitz

    Dabitz Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    302
    Joined:
    Sep 17, 2010

    Sep 17, 2010
    302
    51
    53
    Accounting Supervisor
    NJ
    I unlocked and rooted using Wug's tool kit, however I can't find any information on how to flash radios, etc.? Do you have to unzip the files first? Also, the link to the 4.04 radios is down.

    I really appreciate your help.

    Thanks...
     

    Advertisement

  2. Dabitz

    Dabitz Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    302
    Joined:
    Sep 17, 2010

    Sep 17, 2010
    302
    51
    53
    Accounting Supervisor
    NJ
    Update, well I tried flashing the radios and then my phone would not recognize them so I unrooted. So much for never going back after rooting... :-(
     
  3. ckelly33

    ckelly33 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    808
    Joined:
    Jun 14, 2010

    Jun 14, 2010
    808
    146
    93
    CRNA
    Tennessee
    Once you have it unlocked, download the new radios' zip package and then unzip it using clockwork. It sounds more complicated than it is, but I did it yesterday and it was easy.....and I have little to no experience with this stuff.

    Stressful, yes. Hard, no. And Wug's tool was FANTASTIC!
     
  4. Dabitz

    Dabitz Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    302
    Joined:
    Sep 17, 2010

    Sep 17, 2010
    302
    51
    53
    Accounting Supervisor
    NJ
    How do you unzip using clockwork? I had unzip with winzip and tried flashing the img file within Wug's. Then it would not recognize the radios. I'll try again tomorrow. Thanks for the help.
     
  5. jbdan

    jbdan Extreme Android User
    Rank:
    None
    Points:
    513
    Posts:
    7,121
    Joined:
    Jan 31, 2010

    Jan 31, 2010
    7,121
    3,187
    513
    atl ga usa
    If your downloading a .zip file of the radio in question, you would flash it like you do any other .zip in CWM. Flash it like you would a ROM, kernel, theme, etc...

    What version of cwm are you running and where did you dnld the radio file from?
     
    trophynuts likes this.
  6. ckelly33

    ckelly33 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    808
    Joined:
    Jun 14, 2010

    Jun 14, 2010
    808
    146
    93
    CRNA
    Tennessee

    Dont unzip it. I download into my computer,hook up my GN via USB and place the zip file in the main directory. Go to clockwork (ROM manager in market) andselect reboot to recovery. Use the up/down arrows to select "install zip from SD card" and follow the instruction from there. When you are done, reboot and that is it.
     
  7. Dabitz

    Dabitz Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    302
    Joined:
    Sep 17, 2010

    Sep 17, 2010
    302
    51
    53
    Accounting Supervisor
    NJ
    Thanks, I will try again.
     
  8. Dabitz

    Dabitz Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    302
    Joined:
    Sep 17, 2010

    Sep 17, 2010
    302
    51
    53
    Accounting Supervisor
    NJ
    I downloaded them from here: Goo.im Downloads - Browsing radios (4.0.4Radios.zip). I will save it to the main directory and install after I reboot to recovery. The WUG's tool kit had a flash option so I thought I was supposed to flash stuff from there. I had no idea ROM Manager=CWM. I never flashed anything on my phone before. It's funny the instructions cover everything but to how to flash stuff, etc.

    Thanks.
     
  9. JE78

    JE78 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    369
    Joined:
    Jun 1, 2010

    Jun 1, 2010
    369
    33
    43
    Male
    Rochester, NY
    My question is how do you tell it which .IMG file to load? One is CDMA, I assume the other is GSM?
     
Tags:

Share This Page

Loading...