1. Download our Official Android App: Forums for Android!

General Verizon My Data

Discussion in 'Android Devices' started by Dinner, Feb 24, 2012.

  1. Dinner

    Dinner Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    21
    Joined:
    Feb 24, 2012

    Feb 24, 2012
    21
    0
    15
    Hi again guys.

    I have 2 questions.

    I am downloading a software update for my phone and it is around 160megs. Will this use my data plan? It was downloading with both the wifi and 3g light on..... I really dont want to use that much of my data in less than a few minutes......

    The 2nd is how do I turn 4g/3g off?
     

    Advertisement

  2. 330D

    330D From My Cold Dead Hands
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    2,863
    Joined:
    Mar 4, 2010

    Mar 4, 2010
    2,863
    779
    213
    operator
    upstate NY
    If wifi is on, it's using that network for data, not VZW's mobile network. There are no time constraints for data either. Just because you use it quickly has no bearing on how much you use.


    To turn of 4g, click the menu button>settings>wireless and networks>mobile networks>network mode>cdma only. That will do it for you.
     
  3. euph_22

    euph_22 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    2,634
    Joined:
    Feb 24, 2010

    Feb 24, 2010
    2,634
    595
    213
    Grad Student (Applied/Computational Math)
    Milwaukee, WI
    The phone doesn't use 4g/3g if it's connected to wifi. It just shows that so you know what network is "available". If you want to completely turn off 3g/4g you can do this. From the home screen, press menu>settings>data manager and uncheck data enabled.
     
  4. Dinner

    Dinner Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    21
    Joined:
    Feb 24, 2012

    Feb 24, 2012
    21
    0
    15
    Awesome! Thanks! Ill be testing this things 4g while I am gone :)
     
  5. Dinner

    Dinner Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    21
    Joined:
    Feb 24, 2012

    Feb 24, 2012
    21
    0
    15
    The last issue I am having is I keep getting "Google Talk Authentification Failed" every few minutes... do you know how to disable that? I dont even think I have an account for that XD
     
  6. Podivin

    Podivin Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    3,679
    Joined:
    Nov 29, 2009

    Nov 29, 2009
    3,679
    881
    213
    Jacksonville, Fl
    I'm just guessing, but check menu > settings > accounts. If there is a Google Talk account there either delete it or make it so updates are only manual.
     
  7. Dinner

    Dinner Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    21
    Joined:
    Feb 24, 2012

    Feb 24, 2012
    21
    0
    15
    Hey guys.

    My data bar isnt budging and I have been on FB a few times and viewed a couple pictures. It is only at .001 of 4gigs. Is there anything wrong?
     

Share This Page

Loading...