1. Download our Official Android App: Forums for Android!

[Verizon] Nandroid Noob

Discussion in 'Android Devices' started by RichSz, Jan 9, 2012.

  1. RichSz

    RichSz Not Entitled
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    2,086
    Joined:
    Jul 9, 2010

    Jul 9, 2010
    2,086
    1,173
    313
    Male
    Software Engineer
    Between Imladris and Lothl
    I'm unlocked and rooted and I did it before the one-click method so I do have a modicum (a tiny bit) of skillz. I would like to back up the whole phone which I believe means do a Nandroid backup. How do I do that? I do have ROM Manager.


    Thanks.
     

    Advertisement

  2. Yeahha

    Yeahha Usually off topic
    Rank:
    None
    Points:
    813
    Posts:
    10,472
    Joined:
    Jul 29, 2010

    Jul 29, 2010
    10,472
    4,693
    813
    ...
    FG
    You need to boot into clockwork mod recovery and use the backup option in recovery.
     
    chamjin likes this.
  3. RichSz

    RichSz Not Entitled
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    2,086
    Joined:
    Jul 9, 2010

    Jul 9, 2010
    2,086
    1,173
    313
    Male
    Software Engineer
    Between Imladris and Lothl

    So I don't need to flash CWM just boot into it? That's so easy I didn't consider it. Thanks!!
     
  4. Yeahha

    Yeahha Usually off topic
    Rank:
    None
    Points:
    813
    Posts:
    10,472
    Joined:
    Jul 29, 2010

    Jul 29, 2010
    10,472
    4,693
    813
    ...
    FG
    If you use rom manager it will prompt you to flash it and do it all within the OS.
     
  5. RichSz

    RichSz Not Entitled
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    2,086
    Joined:
    Jul 9, 2010

    Jul 9, 2010
    2,086
    1,173
    313
    Male
    Software Engineer
    Between Imladris and Lothl
    I finally got around to messing with this. Am I correct that you have to flash CWM, you can't just boot to it? Is there a way to easily un-flash CWM and restore the normal bootloader?

    Again I'm using ROM Manager.
     
  6. ArXane

    ArXane Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    113
    Joined:
    Nov 6, 2009

    Nov 6, 2009
    113
    25
    43
    In Rom Manager, what does it say your current recovery is?
     
  7. scary alien

    scary alien not really so scary
    Moderator
    Rank:
     #8
    Points:
    2,138
    Posts:
    22,297
    Joined:
    Mar 5, 2010

    Mar 5, 2010
    22,297
    23,684
    2,138
    Male
    space alien ;)
    Indy
    Yes, you can just boot into ClockworkMod, but you'll have to do it from fastboot (via fastboot boot <cwm-recovery-img-name>) or flash it (fastboot flash recovery <cwm-recovery-img-name>).

    And you can restore the stock recovery here: How to restore stock recovery

    Let me know if you have questions.

    Cheers!
     
Tags:

Share This Page

Loading...