1. Download our Official Android App: Forums for Android!

[Verizon] [rom]jbsourcery v5.4-lte[06/07/13] jb4.2.2 The Final Call

Discussion in 'Android Devices' started by tdevaughn, Aug 13, 2012.

  1. RichSz

    RichSz Not Entitled
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    2,086
    Joined:
    Jul 9, 2010

    Jul 9, 2010
    2,086
    1,173
    313
    Male
    Software Engineer
    Between Imladris and Lothl
    You! You have a gift!

    Uninstalled Handcent and rebooted. Chomp was still being a pain and enjoyed freezing a lot. Installed GoSMS and it seems like my SMS problem has straightened out.

    I recently heard bad things about GoSMS but I have little choice so I'll work around the issues.

    Thanks!!
     

    Advertisement

  2. tdevaughn

    tdevaughn Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,007
    Joined:
    Jan 3, 2011

    Jan 3, 2011
    1,007
    395
    163
    Statesville NC
    has anyone noticed a sourcery message? or looked in the experimental section yet?
    a nice surprise awaits
     
    The_Chief and iowabowtech like this.
  3. iowabowtech

    iowabowtech root@android:/ #
    Rank:
    None
    Points:
    1,493
    Posts:
    12,182
    Joined:
    May 2, 2010

    May 2, 2010
    12,182
    8,680
    1,493
    Making the Establishment nervous
    Iowa|USA
    I'm not emailing you OR Eagle. All I'm sayin. :D
     
  4. tdevaughn

    tdevaughn Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,007
    Joined:
    Jan 3, 2011

    Jan 3, 2011
    1,007
    395
    163
    Statesville NC
  5. iowabowtech

    iowabowtech root@android:/ #
    Rank:
    None
    Points:
    1,493
    Posts:
    12,182
    Joined:
    May 2, 2010

    May 2, 2010
    12,182
    8,680
    1,493
    Making the Establishment nervous
    Iowa|USA
    Nice. I ended up on -24, 0, 0, 0, 0, 150, 150, 185.
     
  6. CopperWires

    CopperWires Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    291
    Joined:
    May 1, 2010

    May 1, 2010
    291
    58
    53
    I have had issues with handcent on several different JB roms. I can't say that it was specifically 4.2 though. I have issues sending MMS but I have recently given up hope on handcent fixing it. The strangest thing is that I get ghost messages from people. I have tried clearing the cache, clearing data, and uninstalling/reinstalling and it doesn't seem to fix it. I switched back to the stock messaging app.
     
  7. iowabowtech

    iowabowtech root@android:/ #
    Rank:
    None
    Points:
    1,493
    Posts:
    12,182
    Joined:
    May 2, 2010

    May 2, 2010
    12,182
    8,680
    1,493
    Making the Establishment nervous
    Iowa|USA
    4.2.2 looking good to me so far.
    :beer:
     
  8. KaztheMinotaur

    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    31
    Joined:
    Oct 28, 2012

    Oct 28, 2012
    31
    5
    16
    +1

    I'm using the stock messaging app with SMS Enhancer.

     
  9. Steven58

    Moderator
    Rank:
     #4
    Points:
    3,953
    Posts:
    33,457
    Joined:
    Feb 19, 2010

    Feb 19, 2010
    33,457
    26,212
    3,953
    Male
    New Jersey, US of A
    4.5.5.... Very stable!
     
  10. The_Chief

    The_Chief Accept no imitations!
    VIP Member
    Rank:
    None
    Points:
    2,118
    Posts:
    13,886
    Joined:
    Nov 17, 2009

    Nov 17, 2009
    13,886
    14,060
    2,118
    Male
    I'm retired: every day's a Monday :P
    Manchester, TN
    Hoo Boy - am I glad I check MD5s religiously! My first download of 4.5.5 was BAD! :eek:

    So what's the sequence with this update thing?

    BACKUP
    WIPE
    4.4.5
    4.4.5 Update
    Gapps
    REBOOT

    Would that be correct? :)
     
  11. tdevaughn

    tdevaughn Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,007
    Joined:
    Jan 3, 2011

    Jan 3, 2011
    1,007
    395
    163
    Statesville NC
    that will work
     
    The_Chief likes this.
  12. The_Chief

    The_Chief Accept no imitations!
    VIP Member
    Rank:
    None
    Points:
    2,118
    Posts:
    13,886
    Joined:
    Nov 17, 2009

    Nov 17, 2009
    13,886
    14,060
    2,118
    Male
    I'm retired: every day's a Monday :P
    Manchester, TN
    Just verifying for the sake of our dear readers ;)

    Backups made and away we go!
     
  13. rcozzi

    rcozzi Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    89
    Joined:
    Sep 14, 2011

    Sep 14, 2011
    89
    8
    16
    I used to use Gosms, but I had issues with it a few roms back. I have also found that the standard sms in Sourcery does and has everything I need and then some. It not only isn't broke it is very hard to beat.
     
  14. TritonDroid

    TritonDroid Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    194
    Joined:
    Dec 18, 2012

    Dec 18, 2012
    194
    27
    43
    Sourcerized! 4.5.6

    Holy Smokes made the move to JBSourcery and it is Sweeeeeeeet!

    Few questions as there are so many customizable settings I am working hard at figuring stuff out.

    Is there a desktop landscape mode?

    Saw another post about MD5, how do you check this to make sure the phone is in sync?

    Again I am very impressed with this ROM, just not sure why I waited so long to get here....
     
  15. tdevaughn

    tdevaughn Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,007
    Joined:
    Jan 3, 2011

    Jan 3, 2011
    1,007
    395
    163
    Statesville NC
    turn your phone sidways and it will change to landscape. other than that not sure what you mean by landscape mode.

    there are apps that will check the md5. The one i'm using is called "MD5 Checker"

    and welcome aboard!
     
    TritonDroid likes this.
  16. TritonDroid

    TritonDroid Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    194
    Joined:
    Dec 18, 2012

    Dec 18, 2012
    194
    27
    43
    Thanks. Landscape works when I am within an app like Phandroid or using a browser but not when homed back to the desktop. It then changes to portrait and doesn't rotate.

    Thanks again.
     
  17. TritonDroid

    TritonDroid Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    194
    Joined:
    Dec 18, 2012

    Dec 18, 2012
    194
    27
    43
    Got it! Was an auto rotate setting via Apex.
     
  18. iowabowtech

    iowabowtech root@android:/ #
    Rank:
    None
    Points:
    1,493
    Posts:
    12,182
    Joined:
    May 2, 2010

    May 2, 2010
    12,182
    8,680
    1,493
    Making the Establishment nervous
    Iowa|USA
    Only issue I can see so far is the camera freezes when moving from portrait to landscape or just moving around in general while the camera app is open. Going to try a different kernel and see if there's any improvement.

    edit: running Popcorn v12 and it works great with the new rom in case anybody's interested. Also seems to have mostly cured the camera freezing thing. Still freezes momentarily when switching between portrait/landscape but it may have always been that way idk.
     
  19. CopperWires

    CopperWires Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    291
    Joined:
    May 1, 2010

    May 1, 2010
    291
    58
    53
    I missed the popcorn link. Anyone have it? And I have never flashed a different kernel, Is it the same as flashing everything else?
     
  20. The_Chief

    The_Chief Accept no imitations!
    VIP Member
    Rank:
    None
    Points:
    2,118
    Posts:
    13,886
    Joined:
    Nov 17, 2009

    Nov 17, 2009
    13,886
    14,060
    2,118
    Male
    I'm retired: every day's a Monday :P
    Manchester, TN
    Copper:

    The link to Popcorn v12 is in Post 3256 above.

    Once your ROM and phone are stable, go into recovery, install, select kernel, and then reboot. That simple :)
     
    CopperWires likes this.
  21. AndroidKris

    AndroidKris Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    385
    Joined:
    Dec 20, 2010

    Dec 20, 2010
    385
    75
    53
    Clean or dirty flash for the update from 4.5 to 4.5.5?
     
  22. iwoloschin

    iwoloschin Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    235
    Joined:
    Nov 27, 2011

    Nov 27, 2011
    235
    85
    53
    Male
    Electrical Engineer
    Somerville, MA
    The devs always say clean flash, and since it's a minor point upgrade (4.2.1 to 4.2.2), I'm tempted to agree with them. That being said, make a backup, do a dirty flash, and see what happens! Worst case is you wipe it and do a clean flash a few minutes later.
     
  23. The_Chief

    The_Chief Accept no imitations!
    VIP Member
    Rank:
    None
    Points:
    2,118
    Posts:
    13,886
    Joined:
    Nov 17, 2009

    Nov 17, 2009
    13,886
    14,060
    2,118
    Male
    I'm retired: every day's a Monday :P
    Manchester, TN
    I did a clean wipe install and recommend it since this is a different Android version. Just sayin'...


    Sent from my Galaxy Nexus using SwiftKey Flow


    EDIT: Okay, I am having a weird thing here...

    Does Google Search not work with this ROM?

    I hit the search microphone and it force closes. Worse: when I'm in my keyboard and long press the microphone button to get to speech to text, it not only force closes... it kills the keyboard! I can't enter any text without it f/c'ing the keyboard until I go back into Settings --> Language & Input and re-select the keyboard (SwiftKey Flow).

    Can anyone here duplicate this? :thinking:

    EDIT EDIT: Fixed. It's not the ROM, it's Google Search. I went into Play and, sure enough, a Google Search manual update was available. Updated the app and it's working fine... both from the search bar and the keyboard. So if you get that symptom, update the app and it should work just fine :)
     
  24. viper1227

    viper1227 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    10
    Joined:
    Feb 16, 2013

    Feb 16, 2013
    10
    0
    15
    I am about to update to 4.5.6, oh I very recently switched to sourcery with 4.5 and I am a fan; my first custom ROM was codename so I am used to having a decent amount of customization in settings and am glad to find an adequate replacement. :) but as I am somewhat new to flashing ROMs, I am wondering can you do a full restore of system data in titanium, or is it recommended to just restore user apps and then manually redo settings?
     
  25. tdevaughn

    tdevaughn Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,007
    Joined:
    Jan 3, 2011

    Jan 3, 2011
    1,007
    395
    163
    Statesville NC
    never..ever....restore system data with titanium backup.... you will have issues, guaranteed!
     
Tags:

Share This Page

Loading...