1. Download our Official Android App: Forums for Android!

[Verizon] [rom]jbsourcery v5.4-lte[06/07/13] jb4.2.2 The Final Call

Discussion in 'Android Devices' started by tdevaughn, Aug 13, 2012.

  1. iwoloschin

    iwoloschin Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    235
    Joined:
    Nov 27, 2011

    Nov 27, 2011
    235
    85
    53
    Male
    Electrical Engineer
    Somerville, MA
    One more bug?

    I use PGM2 (slide to wake) and it seems to not work with 5.0. The slide to lock is working, so I'm wondering if the new kernel has disabled touch interrupts while the screen is off? This is a pretty annoying bug, though I'm hesitant to try a new kernel without understanding why this is happening.
     

    Advertisement

  2. tdevaughn

    tdevaughn Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,007
    Joined:
    Jan 3, 2011

    Jan 3, 2011
    1,007
    395
    163
    Statesville NC
    Our kernel doesn't support pgm
     
  3. iwoloschin

    iwoloschin Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    235
    Joined:
    Nov 27, 2011

    Nov 27, 2011
    235
    85
    53
    Male
    Electrical Engineer
    Somerville, MA
    That's unfortunate. When did that change? I was using PGM with 4.5 (and earlier) without any problems. Or, maybe more importantly, why did it change, what feature was better than PGM support?
     
  4. tdevaughn

    tdevaughn Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,007
    Joined:
    Jan 3, 2011

    Jan 3, 2011
    1,007
    395
    163
    Statesville NC
    The fact that it didn't work with the full 4.2.2 structure:D
     
    iwoloschin likes this.
  5. SweatyPits

    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    482
    Joined:
    May 20, 2012

    May 20, 2012
    482
    54
    53
    Version 5 is gtg so far. :)
     
  6. iwoloschin

    iwoloschin Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    235
    Joined:
    Nov 27, 2011

    Nov 27, 2011
    235
    85
    53
    Male
    Electrical Engineer
    Somerville, MA
    Haha, well, that's fair.

    Doing a bit more research, it looks like Google disabled module loading in 4.2.2, but some kernels have reversed that, which allows PGM to work. Kernels mentioned were Franco & Faux, among others.

    forum.ponury.net • View topic - Not working after updating to 4.2.2

    Any thoughts on if the default JBS kernel will be modified to support modules again, or should I just go ahead and grab another kernel?

    Thanks for the fast answers!
     
  7. The_Chief

    The_Chief Accept no imitations!
    VIP Member
    Rank:
    None
    Points:
    2,118
    Posts:
    13,886
    Joined:
    Nov 17, 2009

    Nov 17, 2009
    13,886
    14,061
    2,118
    Male
    I'm retired: every day's a Monday :P
    Manchester, TN
    Well I'll be dipped in spit.

    Am I to understand that the Magic Clock Widget in the Control Center allows me to un-bold the 4.2 Deskclock hour? That I no longer have to replace the system app with the old 4.1 Deskclock?

    Please say it's true, please say it's true...

    :D


    Sent from my Galaxy Nexus using SwiftKey Flow
     
  8. dhworph

    dhworph Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    566
    Joined:
    Dec 21, 2011

    Dec 21, 2011
    566
    63
    78
    feature request: control windows animation scale

    used to be able to do this through stock settings > developer options, but I've never seen it work on any 4.2 roms I've tried... as far as I know this controls the speed of the screen on/off animation... even with CRT toggled off, there is still the fade in/out, it would be nice to be able to speed up or slow down the fade in/out and the CRT animation speed.
     
  9. dhworph

    dhworph Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    566
    Joined:
    Dec 21, 2011

    Dec 21, 2011
    566
    63
    78
    My problem with the new clock is that nightmode doesn't keep when toggling the screen on/off with the power button. I dont want the clock to be on screen all night, just want to be able to hit power and have it come on, the power to have it go off...

    However, the new timer and stopwatch of the new clock are awesome. And the new method of entering numbers is awesome, and I kinda like the swipe to snooze/cancel the alarm.

    Now all AOSP (or some custom rom) needs is a similarly designed native sound recorder... the included one is ugly as hell...
     
  10. tdevaughn

    tdevaughn Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,007
    Joined:
    Jan 3, 2011

    Jan 3, 2011
    1,007
    395
    163
    Statesville NC
    The kernels in our toolbox have been tested to work.

    I did try popcorn last week with no issue though. Any 4.2.2 kernel should work now as we have included the 4.2.2 blobs to make the kernels work.

    will be updating the kernels soon with all the new ones out there in the webisphere :)
     
    The_Chief likes this.
  11. tdevaughn

    tdevaughn Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,007
    Joined:
    Jan 3, 2011

    Jan 3, 2011
    1,007
    395
    163
    Statesville NC
    check in settings > Control center > magical ui and uncheck crt screen off
     
  12. kinfolk248

    kinfolk248 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    522
    Joined:
    Nov 10, 2009

    Nov 10, 2009
    522
    37
    68
    Jackson Mississippi
    hi loving 5.0!!! but how did it skip from 4.5 all the way to 5.0?

    can i make search light go away?
     
  13. tdevaughn

    tdevaughn Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,007
    Joined:
    Jan 3, 2011

    Jan 3, 2011
    1,007
    395
    163
    Statesville NC
    no, it is here to stay. .embrace it give it a hug... give it a name...
    make it your own :)
     
  14. TritonDroid

    TritonDroid Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    194
    Joined:
    Dec 18, 2012

    Dec 18, 2012
    194
    27
    43
    The only thing I have found is that I can't get app wallpaper to stick in landscape. I turn it sideways and apply it, says Sourcery is granted SU but it never changes. Works fine in portrait.

    I will say though that V5 is pretty rock solid. Tdev you guys do a great job!
     
  15. dhworph

    dhworph Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    566
    Joined:
    Dec 21, 2011

    Dec 21, 2011
    566
    63
    78
    ya, I got that... but I mean the actual fade in/out from/to blackness of the screen.
     
  16. tdevaughn

    tdevaughn Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,007
    Joined:
    Jan 3, 2011

    Jan 3, 2011
    1,007
    395
    163
    Statesville NC
    dont know how you could make it any faster... :)
     
  17. noahdr

    noahdr Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    77
    Joined:
    Nov 19, 2011

    Nov 19, 2011
    77
    4
    16
    Is there a way or proper technique to install inverted gapps after normal gaps have already been installed? I tried just a standard flash of minimus inverted over the standard gaps I already installed and things like email are still not inverted. Hope I don't have to clean flash ROM over again to get inverted :(
     
  18. tdevaughn

    tdevaughn Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,007
    Joined:
    Jan 3, 2011

    Jan 3, 2011
    1,007
    395
    163
    Statesville NC
    install maximus... minimus probably doesnt have email app inverted
     
  19. noahdr

    noahdr Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    77
    Joined:
    Nov 19, 2011

    Nov 19, 2011
    77
    4
    16
    Hmm, weird... the minimus always did the email before. I'll give the Max a try, thanks.
     
  20. dhworph

    dhworph Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    566
    Joined:
    Dec 21, 2011

    Dec 21, 2011
    566
    63
    78
    windows animation scale in developer options in stock settings on andorid 4.1.1 and earlier did it. Here's how it worked in 4.1.1 (don't remember if it was exactly the same in 4.0.4 and 4.0.2) But I've always had it set to either 0.5x or 0x, since that turned off the CRT animation. With it set to 0x, there is no fade in/out and no CRT animation. With it set to 0.5x, there is no CRT animation, but still a fade in/out - but a bit faster. With it set to 1x or greater (slower), both the CRT and fade in/out are present. I think this also controlled the fade transition from the unlock screen to the home screen, and a few other window transistion speeds. However, 4.1.1 and later, developer options > windows transition scale doesn't affect the CRT and screen on/off fade in/out animation.

    I figure, maybe since you were able to put in a toggle for the CRT, maybe somewhere in the nearby code is a way to toggle the fade in/out when turning the screen on/off, or at least change its speed.

    Edit: Actually, I think the screen only fades out when turning off, and doesn't fade in when turning on
     
  21. SecondShot

    SecondShot Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    269
    Joined:
    Mar 29, 2011

    Mar 29, 2011
    269
    89
    53
    Washington DC
    Weird, getting a force close on the lockscreen security and settings selection in settings. Anyone else?

    This is on a clean install too, FYI.
     
  22. tdevaughn

    tdevaughn Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,007
    Joined:
    Jan 3, 2011

    Jan 3, 2011
    1,007
    395
    163
    Statesville NC
    seen 2 people mention it, but I cannot reproduce it
     
  23. bsems1000

    bsems1000 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    432
    Joined:
    Dec 3, 2009

    Dec 3, 2009
    432
    60
    53
    7 cities VA
    complete wipe coming from previously installed Sourcery? Or can I flash on top
     
  24. SecondShot

    SecondShot Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    269
    Joined:
    Mar 29, 2011

    Mar 29, 2011
    269
    89
    53
    Washington DC
    Recommend a dump and redo??
     
  25. tdevaughn

    tdevaughn Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,007
    Joined:
    Jan 3, 2011

    Jan 3, 2011
    1,007
    395
    163
    Statesville NC
    complete wipe
     
Tags:

Share This Page

Loading...