1. Download our Official Android App: Forums for Android!
  2. We apologize for the disruption in email services! They are sending out now, but there is a backlog, so it may take a little time to catch up.

Root [Verizon] What's the difference ?

Discussion in 'Android Devices' started by Nucleus, Sep 26, 2012.

  1. Nucleus

    Nucleus Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Sep 26, 2012

    Sep 26, 2012
    2
    0
    5
    Hey everybody... I'm new and I have some questions. Looking to buy S3. Been reading the forums for a few days ... So here are my 1st questions ... :)

    1. Can I buy an S3 from any vendor and root it to run CleanRom, or is that specific to a Verizon S3 phone?

    2. Does it matter where I buy the phone?

    3. Should I buy already unlocked? (Want to use Boost Mobile)

    Thanks all ...
     

    Advertisement

  2. 9to5cynic

    9to5cynic Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    633
    Posts:
    4,873
    Joined:
    Feb 20, 2011

    Feb 20, 2011
    4,873
    1,766
    633
    /home/
    I'm not 100% on this, so perhaps someone will correct me if I'm wrong... but I believe that there is likely a Verizon CleanRom along with one for each carrier. I'm guessing you'd need to do *something* to get your phone to work on boost mobile. I remember there were a few guys doing that kinda thing in the evo root forum, but I'm not sure everything they had to do.

    I think the main thing you'd need to know about would be if Boost is CDMA or GSM, I'm pretty sure it's CDMA, but I don't know. You also may want to look into Boost's policy with activating unlocked phones... I think with GSM devices you could just pop in the sim card of an unlocked phone - but I don't know how that'd work on CDMA.

    Hope that helps a little bit.
    9to5
     
  3. Captain Brick

    Captain Brick Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    47
    Joined:
    Feb 16, 2010

    Feb 16, 2010
    47
    5
    16
    Stone Mason
    Houston, Tx
    Boost is Sprint. You should get a Sprint S3 then install ROMs specific to Sprint.
     
  4. Nucleus

    Nucleus Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Sep 26, 2012

    Sep 26, 2012
    2
    0
    5
    Thanks 9to5cynic and Captain Brick, that was a big help. Much appreciated ...

    Does this mean that if I want to switch carriers at a later date, that I would have some issues?

    Thanks again ...
     
  5. Rolo42

    Rolo42 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    103
    Posts:
    712
    Joined:
    Mar 23, 2012

    Mar 23, 2012
    712
    118
    103
    Male
    Retired Electronics, Computer, Network Engineer
    Greensboro, NC
    Different carriers use different networks which use different hardware, so yes, generally.
     

Share This Page

Loading...