1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support Videos cannot be played

Discussion in 'Android Devices' started by erika61489, May 30, 2011.

  1. erika61489

    erika61489 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    26
    Joined:
    Nov 4, 2010

    Nov 4, 2010
    26
    3
    16
    I've been trying to play videos on youtube and it's so annoying. It tells me that "There was a problem while playing - touch to retry" To fix this, I turn off my phone and turn it back on. It works for a day or so. I assumed it had to do with my connection.

    But then I try to play a recorded video in my gallery, and it says
    "Sorry this video cannot be played." What's going on? I really don't want to have to hard reset my phone...
     

    Advertisement

  2. erika61489

    erika61489 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    26
    Joined:
    Nov 4, 2010

    Nov 4, 2010
    26
    3
    16
  3. g33kdad

    g33kdad Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    10
    Joined:
    May 18, 2011

    May 18, 2011
    10
    3
    16
    There are a couple threads here where there are others who are experiencing this same issue. It isn't just YouTube, but just about any video/audio that isn't preinstalled on the phone. We're assuming YouTube and other streaming media are affected because of the way they are cached on the phone during the streaming process. Next time this happens, please test out playing stored MP3 files from your SD card and attempt to record a video through your camera to see if those also give you errors. Once you've done that, instead of shutting off/turning on your phone to fix it, try to unmount/remount your SD card in [settings] -> [SD card and phone storage] to see if that works (it works for me, but others say it doesn't) and post your results in this thread.

    Nobody is quite sure what is causing it, but we are sure it is an issue with Froyo and not the Epic in particular. The 2 primary suspects right now are codec problems and conflicting apps.
     
    jetsfandb likes this.
  4. erika61489

    erika61489 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    26
    Joined:
    Nov 4, 2010

    Nov 4, 2010
    26
    3
    16
    Sorry, I never set up notification settings here. I appreciate your help. About the mp3 files: I've loaded mp3s on here before, and they work great for a while. Then, one day I'll play them and it will say I 'cannot play this type of file' or something similar. I have to delete them off my sd card and reinstall them until the next time they do this, a week or so later.
     
  5. jetsfandb

    jetsfandb Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    May 24, 2011

    May 24, 2011
    4
    0
    5
    This issue has been plaguing me as well for a while. Next time it happens (which Im sure wont be long). I will attemp the SD unmount/remount and update the thread with the result.
     
  6. theParanoid04

    theParanoid04 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    7
    Joined:
    Jun 21, 2011

    Jun 21, 2011
    7
    0
    5
    Remove avi files from your device. This is what i noticed... after playin an avi file, my mp4 h264 playback was choppy. I restarted to find everything ok. Played avi, mp4 gone! If u wanna use mp4 h264, stick to it completely or else go for only avi ones. This solved my youtube issue too! I searched all forums but no help. This is what solved my problem. Hope it works :)
     

Share This Page

Loading...