1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support Viewing YouTube Vids in HQ on the Evo not Working!

Discussion in 'Android Devices' started by toomuchgame441, Oct 7, 2010.

  1. toomuchgame441

    toomuchgame441 Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    128
    Posts:
    1,081
    Joined:
    Oct 24, 2009

    Oct 24, 2009
    1,081
    78
    128
    Ok I just tried to watch a video on HQ while having several bars of service but when I click the HQ button in the youtube app it just resets the video and never has HQ highlighted in red... anyone else having this issue? I already power cycled my Evo too.

    Spoke to a co-worked who has the Captivate and HQ is working for him fine.
     

    Advertisement

  2. Gophert

    Gophert Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    50
    Joined:
    Jun 12, 2010

    Jun 12, 2010
    50
    10
    18
    Nashville
    I believe you have be on WiFi or 4g in order for Youtube HQ to work. 3g is a no go.
     
  3. aznmode

    aznmode Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    424
    Joined:
    Jun 14, 2010

    Jun 14, 2010
    424
    38
    43
    When you open up the Youtube app, hit menu then settings. Check "High quality video on mobile". Then try viewing a video. It should automatically play in HQ without hitting that button. You do not need to be in 4g or wifi to view in HQ. If it still reset to non HQ then you probably need to do factory wipe.
     
  4. toomuchgame441

    toomuchgame441 Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    128
    Posts:
    1,081
    Joined:
    Oct 24, 2009

    Oct 24, 2009
    1,081
    78
    128
    This.

    Also to add it looks like there is a connectivity problem in my area, ran the SpeedTest and my speeds are a lot lower than what I average usually, I was able to get it to go HQ after just leaving it alone for a second.
     
  5. BenChase7

    BenChase7 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    2,233
    Joined:
    Jun 16, 2010

    Jun 16, 2010
    2,233
    876
    213
    Male
    RN
    Phoenix
    Not true... HQ will work on 3G

    Just tested.. HQ is working fine for me over 3G (EVO, Phoenix).
     
  6. Mr. Ed

    Mr. Ed Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    6,675
    Joined:
    Jun 27, 2010

    Jun 27, 2010
    6,675
    1,464
    313
    Phones
    Over Yonder
    yup...it's always worked before.

    youtube had an update a while back and I've had issues ever since. sometimes it works...others it doesn't.

    it very well could be signal/connection strength issue...seeing as neither really have been consistent on sprints network
     
  7. sitlet

    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    5,867
    Joined:
    Apr 11, 2010

    Apr 11, 2010
    5,867
    633
    213
    Yes it works on 3g. It also depends on what video you are trying to watch. If the video has no HQ option, you wont get it in HQ.
     
  8. BenChase7

    BenChase7 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    2,233
    Joined:
    Jun 16, 2010

    Jun 16, 2010
    2,233
    876
    213
    Male
    RN
    Phoenix
    Ive never had a problem with it.. been very consistant. in fact, Ive never had an issue at all.
     
  9. Mr. Ed

    Mr. Ed Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    6,675
    Joined:
    Jun 27, 2010

    Jun 27, 2010
    6,675
    1,464
    313
    Phones
    Over Yonder
    it's this inconsistency that makes me believe it is signal related
     
Tags:

Share This Page

Loading...