1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root [Virgin Mobile] Android 4.4.2 VM SPH-L710

Discussion in 'Android Devices' started by jmatherly411, May 2, 2014.

  1. bob-st

    bob-st Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    372
    Joined:
    Dec 30, 2010

    Dec 30, 2010
    372
    95
    53
    I am on nd8 and everything I have tried is working great... But I keep getting the following notification:

    ..... "Security policy updates" Tap here to allow automatic updates

    Is this part of KNOX?
     

    Advertisement

  2. jdsingle76

    jdsingle76 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    158
    Posts:
    483
    Joined:
    Dec 19, 2012

    Dec 19, 2012
    483
    544
    158
    Male
    USMC
    TN
    Yep
     
    frogman987 and bob-st like this.
  3. sean19661

    sean19661 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    307
    Joined:
    Jun 2, 2013

    Jun 2, 2013
    307
    42
    53
    Male
    Chicago IL
    Hi everyone just wondering I'm still Knox free running 4.3 with the mg2 boot loader will I be able to go to kit Kat when it rolls out via kies ?
     
  4. bob-st

    bob-st Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    372
    Joined:
    Dec 30, 2010

    Dec 30, 2010
    372
    95
    53
    I have flashed the "KnoxAppRemover-ND8-MK3.zip. for the Samsung Galaxy S3, by bilgerrya" (twice) but I am still getting the security update notifications.

    Is there a way to stop the notifications?
     
  5. TheBritton

    TheBritton Resident Galaxy Cat
    Rank:
    None
    Points:
    323
    Posts:
    2,257
    Joined:
    Oct 9, 2011

    Oct 9, 2011
    2,257
    1,225
    323
    Male
    Radio DJ & Production Director, NWS Certified Skyw
    Amarillo, TX
    Yes. I recommend the app Titanium Backup. It's a great app to backup apps and also freeze them. You're going to want to freeze the security policy updater.

    Alternatively, you can use another root uninstaller or app freezer.

    [​IMG]
     
    jdsingle76 and bob-st like this.
  6. upconvert

    upconvert Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    73
    Posts:
    231
    Joined:
    Sep 11, 2013

    Sep 11, 2013
    231
    89
    73
    Yes, you'll just need to Odin back to stock and update via Kies or an OTA update.
     
    sean19661 likes this.
  7. xstefen

    xstefen Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    981
    Joined:
    Dec 10, 2012

    Dec 10, 2012
    981
    207
    93
    Male
    EUC Specialist @ Fidelity Investments
    Under your bed
    Which app do I freeze to get rid of the Picasa/Gallery sign in whatever notifications. I froze the only picasa apk I could find and I still get it. And patiently waiting for a VM 4.4 tar... Just because, Even though I'm back to running LS 5/6

    edit: found this at http://www.samsung.com/us/support/SupportOwnersFAQPopup.do?faq_id=FAQ00055924&fm_seq=69439

    What Will This Update Do?

    This update will address the following:

    OS upgrade to Android 4.4 KitKat

    New Lock Screen Access
    Media Controls - full-screen album art and media controls when listening to music
    Camera Shortcut - access the Camera application right from the lock screen
    SMS App Chooser - select a default application for sending and receiving SMS text messages
    Restyled Status and Navigation Bars - status and navigation bars are translucent and can sit on top of apps, along with simplified status bar icons
    Consolidated Location Settings - location services are integrated and more detailed by new Location menu
    Expanded Emoji Icons
    Wireless Printing – supports printing over Wi*-Fi and Bluetooth
    Prevention Information pop-up message is suppressed.

    sounds like general 4.4 info

    edit2: mk5 is not even listed http://www.sammobile.com/firmwares/ but sprnd8 is, and samsung site has no VM downloads

    edit3: after flashing mk5 zip, kies thinks im on the latest firmware with a combination of mk5/nd8. when i unplug my phone to do a manual firmware search, it will not accept my model/serial. sigh :(
     
  8. jdsingle76

    jdsingle76 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    158
    Posts:
    483
    Joined:
    Dec 19, 2012

    Dec 19, 2012
    483
    544
    158
    Male
    USMC
    TN
    Just know that once you flash the stock tar you'll be Knox'd up for good
     
  9. jdsingle76

    jdsingle76 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    158
    Posts:
    483
    Joined:
    Dec 19, 2012

    Dec 19, 2012
    483
    544
    158
    Male
    USMC
    TN
    And FYI if someone gets the update via ota and does a backup I can build from that(generally lol). Until someone captures the tar ball of course
     
    upconvert and TheBritton like this.
  10. PS4AndroidHacker

    PS4AndroidHacker Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    168
    Joined:
    Feb 27, 2014

    Feb 27, 2014
    168
    23
    38
    Male
    Ret. U.S. Army, Computer Networking
    Barberton, OH
  11. peter counias

    peter counias Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    442
    Joined:
    Dec 6, 2011

    Dec 6, 2011
    442
    29
    43
    Now that virgin mobile has the galaxy s5 I think that we on the s3 will be waiting a while for the update to 4.4.2 !!!
     
  12. jmatherly411

    jmatherly411 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    302
    Joined:
    Feb 7, 2012

    Feb 7, 2012
    302
    113
    78
    Male
    The Lawn Star (Owner/Operator)
    Virginia
    Virgin Mobile is currently rolling out the 4.4 KitKat upgrade to its S3 owners via OTA, the roll-out started May 27th and should be completed by June 11th.
     
  13. peter counias

    peter counias Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    442
    Joined:
    Dec 6, 2011

    Dec 6, 2011
    442
    29
    43
    Cool that's good to know thanks for letting me know !!
    Thanks again !!
     
  14. macknificent1

    macknificent1 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    42
    Joined:
    Jul 26, 2013

    Jul 26, 2013
    42
    3
    16
    My wife's phone was stock and she got the update two days ago. No matter how much I try the manual update it keeps saying my phone is up to date. I have the open source tw for our phones but I don;t know how to compile it or do system dump from her phone... :thinking: :(
     
  15. jdsingle76

    jdsingle76 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    158
    Posts:
    483
    Joined:
    Dec 19, 2012

    Dec 19, 2012
    483
    544
    158
    Male
    USMC
    TN
    Are you 100% stock as well? You may have to flash the mk5 tar to get back to stock to take the ota
     
  16. jmatherly411

    jmatherly411 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    302
    Joined:
    Feb 7, 2012

    Feb 7, 2012
    302
    113
    78
    Male
    The Lawn Star (Owner/Operator)
    Virginia
    I'm in the same boat with my S3, I'm on stock 4.3 MK5 build and it says my device is up to date. OTA updates are pushed to random devices eventually you will get a notification to update your device. I've tried the "update Samsung software," which doesn't do a thing
     
    macknificent1 likes this.
  17. macknificent1

    macknificent1 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    42
    Joined:
    Jul 26, 2013

    Jul 26, 2013
    42
    3
    16
    I'm on a stock rom but I'm rooted with custom recovery.
     
  18. Darktaker

    Darktaker Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    78
    Joined:
    Mar 3, 2012

    Mar 3, 2012
    78
    8
    16
    Male
    City Of Angels
    You can try, i hope my replacement S3 gets the update soon since my defective S3 just got it yesterday morning same day my replacement phone came =\ now time to wait.
     
  19. jdsingle76

    jdsingle76 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    158
    Posts:
    483
    Joined:
    Dec 19, 2012

    Dec 19, 2012
    483
    544
    158
    Male
    USMC
    TN
    That's why it won't flash
     
  20. macknificent1

    macknificent1 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    42
    Joined:
    Jul 26, 2013

    Jul 26, 2013
    42
    3
    16
    It won;t even tell me there's an update. If I was to flash the stock recovery would it tell me there's an update then or is it still "random"?
     
  21. jdsingle76

    jdsingle76 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    158
    Posts:
    483
    Joined:
    Dec 19, 2012

    Dec 19, 2012
    483
    544
    158
    Male
    USMC
    TN
    Well I think it's random. Someone needs to take the update and flash a nandroid so we can get a zip ROM built:)
     
  22. macknificent1

    macknificent1 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    42
    Joined:
    Jul 26, 2013

    Jul 26, 2013
    42
    3
    16
    Does the phone need to be rooted to do a nandroid? My wife has the update but her phone is not rooted.
     
  23. jdsingle76

    jdsingle76 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    158
    Posts:
    483
    Joined:
    Dec 19, 2012

    Dec 19, 2012
    483
    544
    158
    Male
    USMC
    TN
    No but you do have to have cwm flashed which will trip the Knox boot loader and void your warranty
     
  24. dennytechno

    dennytechno Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    75
    Joined:
    Nov 17, 2011

    Nov 17, 2011
    75
    1
    16
    Male
    West Virginia
    Can we update via kies yet?
     
  25. macknificent1

    macknificent1 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    42
    Joined:
    Jul 26, 2013

    Jul 26, 2013
    42
    3
    16
    I just tried that and it says I'm up to date on mk5.
     

Share This Page

Loading...