1. Download our Official Android App: Forums for Android!

virgin mobile cancellation questions.

Discussion in 'Virgin Mobile' started by dukenukems, Mar 26, 2013.

  1. dukenukems

    dukenukems Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    43
    Joined:
    Mar 19, 2013

    Mar 19, 2013
    43
    7
    36
    Male
    My tmobile phone is on it's wayand iamgonna be cancelling my virgin mobile $35 plan.Can it be done online with the phone or do i have to call them to be able to cancelit?
     

    Advertisement

  2. SiempreTuna

    SiempreTuna Android Expert
    Rank:
     #71
    Points:
    423
    Posts:
    3,887
    Joined:
    Jan 11, 2013

    Jan 11, 2013
    3,887
    1,050
    423
    If the carriers are anything like they are in the UK, it might be worth calling to cancel. In the UK you will almost invariably be forwarded to retentions who can sometimes offer you pretty decent deals in order to keep you.
     
  3. narutoninjakid

    narutoninjakid Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    586
    Joined:
    Aug 18, 2011

    Aug 18, 2011
    586
    26
    68
    Male
    Student
    NJ
    Lol I just stopped paying :)
     
  4. pandacookie

    pandacookie Panda-riffic!
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    573
    Joined:
    Apr 18, 2011

    I called and told them i wanted my account closed. They went through the usual nonsense of trying to keep my account open with them. I stood my ground, and they closed my account. I didn't want to just stop paying. I wanted to formally end things with Virgin.
     
  5. SuperAfnan

    SuperAfnan Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,089
    Joined:
    Aug 29, 2012

    Aug 29, 2012
    1,089
    197
    143
    Male
    High School!
    A yellow house
    Me too. Ported to T-mobile and they got ditched. :cool:
     
  6. agentc13

    agentc13 Daleks Über Alles
    Rank:
    None
    Points:
    823
    Posts:
    7,916
    Joined:
    Aug 31, 2011

    Aug 31, 2011
    7,916
    5,482
    823
    Skaro
    That's pretty much how I did it. When porting the number it closes out the account since your VM account is your phone number. And since it is prepaid you don't have to call and cancel, you can just stop paying and be done.

    I do believe that the account needs to be active if you want to port the number though.
     
  7. Spicy1994

    Spicy1994 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    25
    Joined:
    Nov 17, 2011

    Nov 17, 2011
    25
    4
    26
    I checked to see if my phone number was able to be ported and it said I couldn't. do i need to deactivate my virgin mobile account first or something?
     
  8. pandacookie

    pandacookie Panda-riffic!
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    573
    Joined:
    Apr 18, 2011

    That's strange. Because i know two people who ported their numbers from Virgin Mobile without formally canceling their accounts. Did you call Virgin or did you look on their website? If i were you I'd call Virgin on the matter. Or just tell the phone company you want to do business with that you want to port your number and they will do the work for you.
     
  9. narutoninjakid

    narutoninjakid Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    586
    Joined:
    Aug 18, 2011

    Aug 18, 2011
    586
    26
    68
    Male
    Student
    NJ
    Lol I just took the new number I don't want anything interfering with me getting that plan. And I heard if you try and port a number it may not be considered new activation. I'm not sure you should probably call tmobile. I didn't want to call because I was activating a note 2 on the plan and that's against their rules lol
     
  10. SuperAfnan

    SuperAfnan Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,089
    Joined:
    Aug 29, 2012

    Aug 29, 2012
    1,089
    197
    143
    Male
    High School!
    A yellow house
    Porting to tmobile from another carrier with a new activation is a new activation.
     
  11. bob60626

    bob60626 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    453
    Joined:
    Jan 27, 2012

    Jan 27, 2012
    453
    41
    43
    Male
    Chicago
    How's that (regarding the Note)?

    I activated a Galaxy Exhibit on the thirty dollar plan, carried it and my OV around for a while, then had my number ported. No problems other than I did it in the middle of my month. VM doesn't give you a new number for the rest of your time, you just lose it.

    Then when I got a new S2 I just swapped the Exhibit's sim into that.
     
  12. timelord65

    timelord65 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    396
    Joined:
    Nov 24, 2011

    Nov 24, 2011
    396
    41
    43
    Just port out or don't pay for any more min. No need to officially cancel anything with prepaid.
     
  13. MacFett

    MacFett Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    223
    Posts:
    3,236
    Joined:
    Mar 28, 2011

    Mar 28, 2011
    3,236
    740
    223
    Male
    Worshipping Cthulhu
    Sietch Tabr
    This is no longer the case. They have account numbers that are not the same as your mobile number.
     
  14. shadowspawn

    shadowspawn Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    65
    Joined:
    Oct 18, 2012

    Oct 18, 2012
    65
    11
    18
    What service are you porting to? If it's Sprint, Assurance, or Boost, that can be an issue. Because they are all basically owned by the same company, your number can't just be ported over like normal. The whole account needs to be migrated and AFAIK, only the migration department through the respective carrier's customer care can do that for you.
     
  15. timelord65

    timelord65 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    396
    Joined:
    Nov 24, 2011

    Nov 24, 2011
    396
    41
    43
    You can port your number regardless. Just be sure to supply all the correct info.
     
  16. timelord65

    timelord65 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    396
    Joined:
    Nov 24, 2011

    Nov 24, 2011
    396
    41
    43
    Yep, your virgin mobile tel # number is NOT your account number. You have to call Virgin and ask them for your account # if your planning on porting out of Virgin mobile.
     

Share This Page

Loading...