1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root [Virgin Mobile] MidnightRom:GS3 JB 1.0.4 9/1/2013 Supercharged stock

Discussion in 'Android Devices' started by xthedakmanx, Jul 3, 2013.

  1. dcannoli

    dcannoli Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    30
    Joined:
    Apr 21, 2011

    Apr 21, 2011
    30
    2
    16
    Railroad
    Jacksonville, FL
    I bought my VM S3 Friday. I rooted and have made a CWM back-up, before i re-installed Titanium Back-up and after I installed all my necessary apps, then made another back-up.
    I am thrilled with the phone thus far. No issues.
    Here's my question: Knowing I can revert to the back ups, is there any reason not to try this ROM? I have used the Harmonia ROM's on my last two phones, simply because of the simplistic, stock build. I want to do my personal tweaks, but at this point, do not want to sacrifice any performances.
    Any input would be gratefully appreciated.
     

    Advertisement

  2. killaphatboy

    killaphatboy Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    47
    Joined:
    Mar 19, 2012

    Mar 19, 2012
    47
    11
    18
    box machine operater
    ponca city, oklahoma
    This is a great rom. Its basically stock with a few tweaks and no other mods really. Everything worked for me, but I moved to M.O.A.R. 6.1 for all the mods.
     
  3. dcannoli

    dcannoli Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    30
    Joined:
    Apr 21, 2011

    Apr 21, 2011
    30
    2
    16
    Railroad
    Jacksonville, FL
    So you are running the Midnight Rom, but use Moar 6.1 for the mods & tweaks?
    Is that the dl from XDA?
     
  4. killaphatboy

    killaphatboy Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    47
    Joined:
    Mar 19, 2012

    Mar 19, 2012
    47
    11
    18
    box machine operater
    ponca city, oklahoma
    I'm not on this rom anymore, but it does run smoothly. I am currently on Moar from xda. I run this rom when I need everything working(mms is buggy with moar)
     
  5. dcannoli

    dcannoli Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    30
    Joined:
    Apr 21, 2011

    Apr 21, 2011
    30
    2
    16
    Railroad
    Jacksonville, FL
    Ok, gotcha. When I get home, I'll try it out then. Thank you
     
  6. dcannoli

    dcannoli Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    30
    Joined:
    Apr 21, 2011

    Apr 21, 2011
    30
    2
    16
    Railroad
    Jacksonville, FL
    Ok guys, had some trouble last night. I rooted from the root guide a couple of days ago.
    The Rom install aborted from installation from the internal and external sd. I also dl from this thread directly to my phone. I deleted the zips and dl again from the site, thinking it coulda beed bad/corrupt dls.
    Any ideas??
     
  7. killaphatboy

    killaphatboy Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    47
    Joined:
    Mar 19, 2012

    Mar 19, 2012
    47
    11
    18
    box machine operater
    ponca city, oklahoma
    I'm not sure. What recovery are you using? I would suggest using the newest twrp. The MD5 for Midnightrom should be a203348e33dd1ea470f1cac82e629903.

    The latest twrp dl: http://techerrata.com/browse/twrp2/d2spr
     
  8. killaphatboy

    killaphatboy Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    47
    Joined:
    Mar 19, 2012

    Mar 19, 2012
    47
    11
    18
    box machine operater
    ponca city, oklahoma
    I sent you a pm. This rom is basically stock and should have stock apns. You could also flash MG2 Ryder ROM as it is also basically stock.

    MG2_RYDER ROM: http://androidforums.com/showthread.php?p=6134274
     
  9. MaRz0o

    MaRz0o Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    94
    Joined:
    Nov 8, 2011

    Nov 8, 2011
    94
    9
    16
    Turns out my 4G actually does work. Its weird. I live in Northern California and I use to be able to get 4G in my room. I'm down here in Southern California and I'm able to get 4G, which I wasn't able to get with my S2. My S2 did get 4G in NorCal though. So this is definitely weird lol.
     
  10. stevenc1703

    stevenc1703 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    Oct 21, 2011

    Oct 21, 2011
    3
    0
    5
    The s2 uses wimax the s3 uses lte. Huge difference. Wimax is dead and Sprint isn't updating their towers any more for it, they are currently working on lte towers. Also lte penetrates buildings much better than wimax.
     
  11. stevenc1703

    stevenc1703 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    Oct 21, 2011

    Oct 21, 2011
    3
    0
    5
    Does this Rom allow virgin mobile to monitor tethering? I heard that the new android builds allowed carriers to monitor how data was being used.
     
  12. killaphatboy

    killaphatboy Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    47
    Joined:
    Mar 19, 2012

    Mar 19, 2012
    47
    11
    18
    box machine operater
    ponca city, oklahoma
    This is an older rom and should not have anything like that in it.
     
    peter counias likes this.
  13. xthedakmanx

    xthedakmanx Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    767
    Joined:
    Sep 10, 2011

    Sep 10, 2011
    767
    652
    163
    Male
    ZOMFG I'M ALIVE!!!!!!!!!!!!

    Okay so explanation time I suppose.

    For the past few months I've been just totally burned out with devving. Life got really intense and...yeah >.> That's just about all I wanna say about that lol.

    Anyways....Since there has been a new 4.3 update I'll soon be working on a 4.3 MNR for all you guys ^_^

    So stay tuned!

    It maaay take a few days though to get work started on it. My dad currently has my GS3 as I switched to the iPhone 5S.
    (I know I know. Hiss away xD)
     
    upconvert and EricH4753 like this.
  14. struckn

    struckn Android Expert
    VIP Member
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    1,621
    Joined:
    Oct 9, 2012

    Oct 9, 2012
    1,621
    975
    213
    Male
    Colorado
    Using an iPhone will just make you appreciate Android that much more! Take your time brother and welcome back.
     
  15. notebooko

    notebooko Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    593
    Joined:
    Apr 22, 2012

    Apr 22, 2012
    593
    67
    78
    So how can I disable these damn update notifications meanwhile?
     
  16. xthedakmanx

    xthedakmanx Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    767
    Joined:
    Sep 10, 2011

    Sep 10, 2011
    767
    652
    163
    Male
    actually done ^_^ uploading to goo.im now
     
    upconvert and notebooko like this.
  17. jreink01

    jreink01 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    962
    Joined:
    Jul 28, 2011

    Jul 28, 2011
    962
    32
    78
    Male
    Saginaw, MI
    Do you have a 4.3 version of midnight rom? If so, where can we download it? Thanks
     
  18. xthedakmanx

    xthedakmanx Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    767
    Joined:
    Sep 10, 2011

    Sep 10, 2011
    767
    652
    163
    Male
  19. jreink01

    jreink01 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    962
    Joined:
    Jul 28, 2011

    Jul 28, 2011
    962
    32
    78
    Male
    Saginaw, MI
  20. jreink01

    jreink01 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    962
    Joined:
    Jul 28, 2011

    Jul 28, 2011
    962
    32
    78
    Male
    Saginaw, MI
    I flashed your rom, love it so far, especially switching from lte to wifi and back. All the 4.3 roms I've tried all had this issue. All the features I have tried worked perfectly. Only one issue I've noticed, I lost root. When I tried to use to, it said I did not have root. I had to restore my 4.1 rom bu, which I checked and I have root again. How do I keep root on your rom, thanks.
     

Share This Page

Loading...