1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root [Virgin Mobile] nj3 update

Discussion in 'Android Devices' started by hilla082, Dec 15, 2014.

  1. hilla082

    hilla082 Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    33
    Joined:
    May 1, 2012

    May 1, 2012
    33
    5
    26
    Male
    my baseband ends with nj3 now when I boot into recovery stock recovery it ends with nd8 shouldn't they match up? also I rooted with cf root and in my root checker report I have root is not properly configured and other weird things ill attach maybe someone can help. best recovery to use for d2vmu what do you guys/gals use with this phone. links would be fantastic. just starting with this rooting flashing stuff its awesome but I got a lot to learn thanks in advance
     

    Attached Files:

    • n.txt
      File size:
      1.3 KB
      Views:
      8

    Advertisement

  2. mydian

    mydian Android Expert
    Rank:
     #91
    Points:
    233
    Posts:
    1,432
    Joined:
    Apr 8, 2012

    Apr 8, 2012
    1,432
    673
    233
    Male
    2-Way Radio Repair Technician
    Chicagoland
  3. hilla082

    hilla082 Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    33
    Joined:
    May 1, 2012

    May 1, 2012
    33
    5
    26
    Male
  4. hilla082

    hilla082 Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    33
    Joined:
    May 1, 2012

    May 1, 2012
    33
    5
    26
    Male
    thanks a lot man ill give philz a go, I read on the cm rom on vmroms.com that I can update my baseband cause it requires ndc so if I do that than itll get rid of the nj3 update or am I wrong, than I can use roms that need ndc and what not?
     
  5. hilla082

    hilla082 Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    33
    Joined:
    May 1, 2012

    May 1, 2012
    33
    5
    26
    Male
  6. mydian

    mydian Android Expert
    Rank:
     #91
    Points:
    233
    Posts:
    1,432
    Joined:
    Apr 8, 2012

    Apr 8, 2012
    1,432
    673
    233
    Male
    2-Way Radio Repair Technician
    Chicagoland
    Yes that will work with Odin. Just make sure you are using the TAR file.

    You can't go back to NDC firmware because it's older than NJ3. Downgrading firmware will turn your phone into a nice shiny brick.

    NJ3 is new firmware (it's only been out for a month) so you won't find much info on it. I'm still not running it myself.
     
  7. hilla082

    hilla082 Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    33
    Joined:
    May 1, 2012

    May 1, 2012
    33
    5
    26
    Male
    Thanks ill flash that philz and make a backup before I start playing around. See that sucks I wish I knew that cause I woudve never installed it ill learn. from what im reading cm11 requires ndc is that right? or will any rom for d2lte work for my phone?
     
  8. mydian

    mydian Android Expert
    Rank:
     #91
    Points:
    233
    Posts:
    1,432
    Joined:
    Apr 8, 2012

    Apr 8, 2012
    1,432
    673
    233
    Male
    2-Way Radio Repair Technician
    Chicagoland
    The latest builds seem to need NDC for data. You'll just have to try it and see if it works.
     
  9. alexizawesome

    alexizawesome Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    204
    Joined:
    Apr 9, 2014

    Apr 9, 2014
    204
    75
    63
    Male
    You can Odin Philz on NJ3, just make sure to uncheck auto reboot and once it completes take the battery out and boot into recovery. Kitkat firmware is needed for the latest builds to avoid data/gps issues. Both ND8 and NJ3 are fine.
     
    mydian likes this.
  10. Madbat

    Madbat Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    343
    Posts:
    2,570
    Joined:
    Feb 9, 2012

    Feb 9, 2012
    2,570
    990
    343
    Male
    a/c and heating
    New Orleans
    Nj3 should be fine. Just anything before NDC has data and GPS issues.
     
    mydian likes this.
  11. DWILSON48625

    DWILSON48625 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    306
    Joined:
    Nov 30, 2011

    Nov 30, 2011
    306
    86
    53
    Harrison Mi
    So cannot odin back to NDC?

    Read on xda that the nj2 odin can be flashed over nj3.

    Just curious. I now have nj3 and some apps refuse to work. (Rec, some games, es file downloader.
     
  12. Madbat

    Madbat Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    343
    Posts:
    2,570
    Joined:
    Feb 9, 2012

    Feb 9, 2012
    2,570
    990
    343
    Male
    a/c and heating
    New Orleans
    No NDC. It will likely brick you. But yes you can flash nj2 in Odin.
     
  13. DWILSON48625

    DWILSON48625 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    306
    Joined:
    Nov 30, 2011

    Nov 30, 2011
    306
    86
    53
    Harrison Mi
    Anyone have a full nj3 rom for odin?

    Ive looked all over and found nothin.

    Handy to have if you dont do or wiped out your nandroid.
     
  14. Madbat

    Madbat Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    343
    Posts:
    2,570
    Joined:
    Feb 9, 2012

    Feb 9, 2012
    2,570
    990
    343
    Male
    a/c and heating
    New Orleans
    Doesn't exist. No one has made one and Samsung hasn't released one.
     
  15. alexizawesome

    alexizawesome Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    204
    Joined:
    Apr 9, 2014

    Apr 9, 2014
    204
    75
    63
    Male
    They went AT&T on us. Try finding a tar for i747 haha. I went with NJ2, don't really care for the Virgin Mobile stuff.
     
    Madbat likes this.

Share This Page

Loading...