1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root [Virgin Mobile] [ROM][MK5][STOCK][ODEXED/DEODEXED]- Virgin Mobile/Boost Mobile

Discussion in 'Android Devices' started by TheBritton, Nov 28, 2013.

  1. TheBritton

    TheBritton Resident Galaxy Cat
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    323
    Posts:
    2,257
    Joined:
    Oct 9, 2011

    Oct 9, 2011
    2,257
    1,225
    323
    Male
    Radio DJ & Production Director, NWS Certified Skyw
    Amarillo, TX
    EVERYONE PLEASE READ

    If you are experiencing WiFi issues or any data problems, you may have an older modem from a previous build (MD7, MG2, etc) that isn't playing nice with MK5. In that case, it is recommended that you flash the MK5 modem to fix any WiFi, 3G, 4G issues!


    If WiFi issues persist, please flash the WiFi fix for MK5 and see if that clears it up before reporting issues.

    If you are experiencing any other issues
    after install and you did not WIPE SYSTEM, DATA, CACHE, and DALVIK CACHE before install, please do so and see if that clears up your issues. A clean install is not always necessary but any issue cannot be considered an issue of the ROM if a clean install has not first been attempted as a resolution.
     

    Advertisement

  2. Darien153

    Darien153 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    360
    Joined:
    Aug 1, 2012

    Aug 1, 2012
    360
    31
    43
    Male
    Thanks for that! Samsung may be right but saying impossible are for the ones who don't try hard enough! Everything's possible. Just wait for the right technology to come and soon we will not have to worry.
     
  3. StaticMaal

    StaticMaal Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    315
    Joined:
    Nov 21, 2010

    Nov 21, 2010
    315
    155
    68
    Hacking Android Phone
    Raleigh,NC
    Yes that is correct everything knox gone on mine but on the other you have to flash the knox remover zip. I could try and make a flashable zip for Virgin Mobile users to install instead of whole conversion.
     
    Unanamous1 and peter counias like this.
  4. richking34

    richking34 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    577
    Joined:
    Jan 24, 2012

    Jan 24, 2012
    577
    41
    68
    So to be clear, no Knox apps, no Knox bootloader, and already rooted 4.3 for VM?
     
  5. TheBritton

    TheBritton Resident Galaxy Cat
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    323
    Posts:
    2,257
    Joined:
    Oct 9, 2011

    Oct 9, 2011
    2,257
    1,225
    323
    Male
    Radio DJ & Production Director, NWS Certified Skyw
    Amarillo, TX
    This Rom does NOT have the Knox bootloader
     
  6. richking34

    richking34 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    577
    Joined:
    Jan 24, 2012

    Jan 24, 2012
    577
    41
    68
    So basically we can flash this and have root and go on with our lives, and never go back down to 4.1.2?
     
    SirEkKentros likes this.
  7. StaticMaal

    StaticMaal Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    315
    Joined:
    Nov 21, 2010

    Nov 21, 2010
    315
    155
    68
    Hacking Android Phone
    Raleigh,NC
    Mine has knox apps removed. The other you flash the knox remover zip which would remove the knox apps. If you have downgraded the flashed the OTA.zip then you have the new knox bootloader if you didn't do that than your fine. You can flash this like you did your roms before the TW 4.3 came out and not have to worry about bricking your phone. Because this doesn't change the bootloader.
     
    upconvert likes this.
  8. joey92

    joey92 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Jul 10, 2012

    Jul 10, 2012
    2
    0
    5
    Everything works great for me but it gives me a notification saying preparing network and never connected to the data network also superuser says root binaries not installed. Have any ideas? P.s. thank you for bringing us the update without the b.s. knox
     
  9. peter counias

    peter counias Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    442
    Joined:
    Dec 6, 2011

    Dec 6, 2011
    442
    29
    43
    Can I flash this rom an your rom if I have the knox bootloader ??
    an am on 4.3 already !
     
  10. ADoug

    ADoug Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    16
    Joined:
    May 30, 2012

    May 30, 2012
    16
    2
    16
    So i can flash to 4.3 and if i dont like it i can flash back to my backup of 4.1.2? I dont want to update then it be buggy and i regret it.
     
  11. peter counias

    peter counias Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    442
    Joined:
    Dec 6, 2011

    Dec 6, 2011
    442
    29
    43
    one thing I don't get is he says about knox app remover an if you look in the zip the knox apps are not in the build !! I guess there other binary that need to be removed by the knox app remover zip !
     
  12. SgtMacabre

    SgtMacabre Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    57
    Joined:
    Jan 23, 2011

    Jan 23, 2011
    57
    18
    18
    Male
    Network Engineer
    NYC
    same issue here... updated ..looks good but wifi will not enable and it continues "preparing network" there is no superuser binary included.. i can not force stop the samsung DM (preparing network app) and i don't have root..

    there are people in this thread who are confusing the question.. clearly the knox apps are included until removed by flashing the zip.

    ***Does this include the knox bootloader? can i run a system restore to my old 4.1.2.. i don't have data with this ROM??****
    No..it clearly states the boot loader has been removed from this...

    i also tried mopedryders apn fix...still no go....

    ***edit.. I didn't read the xda post fully... WiFi and root was fixed by the flashable zips...

    If u still have data errors ...and I did....change network to cdma only and restart the phone...the preparing network completes and I finally got the "android update completed" msg...I then switched back to lte and rebooted...all is well...everything works...
     
    upconvert and jdsingle76 like this.
  13. dizzzydaniel

    dizzzydaniel Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    33
    Joined:
    Sep 10, 2012

    Sep 10, 2012
    33
    18
    18
    west va
    everything works on my end, make sure you follow the instructions in the thread.

    reboot to recovery wipe cache / dalvik
    flash rom, flash the wifi fix, flash superuser, flash knox remover, then flash the mk5 modem.
     
    Ratleme, TremLoc and jdsingle76 like this.
  14. sean19661

    sean19661 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    307
    Joined:
    Jun 2, 2013

    Jun 2, 2013
    307
    42
    53
    Male
    Chicago IL
    Sorry for this stupid question. If I flash the MK5 modem zip and flash another rom will I have to flash the modem zip every time?
     
  15. dizzzydaniel

    dizzzydaniel Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    33
    Joined:
    Sep 10, 2012

    Sep 10, 2012
    33
    18
    18
    west va
    don't believe so modem should stick
     
    sean19661 likes this.
  16. jdsingle76

    jdsingle76 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    158
    Posts:
    483
    Joined:
    Dec 19, 2012

    Dec 19, 2012
    483
    544
    158
    Male
    USMC
    TN
    @StaticMaal, this is not entirely accurate bro. Knox bootloader has been removed in my build as well. The app remover just gets rid of all the Knox apps that come with the update. The rom itself has had the bootloader removed. :)
     
  17. jdsingle76

    jdsingle76 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    158
    Posts:
    483
    Joined:
    Dec 19, 2012

    Dec 19, 2012
    483
    544
    158
    Male
    USMC
    TN
    Hey everyone, I was not aware there there was a dedicated post to my build over here, or I would have stopped in more and helped where I could. Here's the skinny. My rom(the one StaticMaal linked to in the op, does NOT have the knox bootloader and will NOT install it on your phone. The Knox app remover is just that, and put in as a precaution in the event I missed something. The wifi fix with MK5 modem(both also in the OP) should clear up any wifi issues. Try clearing your browser's cache and data in settings/app manager/all/whatever your default browser is. If you follow the OP to the tee, you will be golden. I've been running it since I built it with zero issues. If you have issues, please post them in the XDA thread since I'm over there alot more. Enjoy :)
     
    cithel, upconvert, StaticMaal and 2 others like this.
  18. jdsingle76

    jdsingle76 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    158
    Posts:
    483
    Joined:
    Dec 19, 2012

    Dec 19, 2012
    483
    544
    158
    Male
    USMC
    TN
    Dizzy is right, modem will stay until you flash another one
     
    w0rd and TheBritton like this.
  19. TheBritton

    TheBritton Resident Galaxy Cat
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    323
    Posts:
    2,257
    Joined:
    Oct 9, 2011

    Oct 9, 2011
    2,257
    1,225
    323
    Male
    Radio DJ & Production Director, NWS Certified Skyw
    Amarillo, TX
    Thank you for the input. Hope this clears up some confusion now :)
     
  20. EricH4753

    EricH4753 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    623
    Joined:
    Jun 24, 2012

    Jun 24, 2012
    623
    25
    68
    Male
    Unemployed
    Wheeling, WV
    does wifi tethering work?
     
  21. StaticMaal

    StaticMaal Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    315
    Joined:
    Nov 21, 2010

    Nov 21, 2010
    315
    155
    68
    Hacking Android Phone
    Raleigh,NC
    Sorry I should have worded it more carefully. You have to flash the knox apps remover I didn't mean to say his has the knox bootloader. Thanks for correcting me I will change the wording.
     
    TheBritton likes this.
  22. peter counias

    peter counias Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    442
    Joined:
    Dec 6, 2011

    Dec 6, 2011
    442
    29
    43
    I flashed it the Knox app are already removed the WiFi works fine with out the fix but you still need to flash in root !! An now there is a deodexed Rom for us on his page!!
    And I flashed it threw our old recovery 6.0.2.8 an it works fine !!!
     
    jdsingle76 likes this.
  23. jdsingle76

    jdsingle76 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    158
    Posts:
    483
    Joined:
    Dec 19, 2012

    Dec 19, 2012
    483
    544
    158
    Male
    USMC
    TN
    No worries man....glad you are getting the word out.
     
  24. jdsingle76

    jdsingle76 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    158
    Posts:
    483
    Joined:
    Dec 19, 2012

    Dec 19, 2012
    483
    544
    158
    Male
    USMC
    TN
    Awesome to hear it's working. And thanks for the methodology. As they say, YMMV :)
     
    peter counias likes this.
  25. struckn

    struckn Android Expert
    VIP Member
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    1,621
    Joined:
    Oct 9, 2012

    Oct 9, 2012
    1,621
    975
    213
    Male
    Colorado
    Wanted to give this ROM a quick whirl to update PRL and profile, deodexed version failed to flash. Downloaded a second time and when I opened with WinRAR, it said "archive corrupted." About to give the Odexed version a try, don't know if anyone else has had a problem with the deodexed version since it is brand new but thought I would throw this out there. JD is the man though, one of the few people out there who cares about the VM variant of the SGS3 in terms of development and modding!
     
    SirEkKentros likes this.

Share This Page

Loading...