1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root [Virgin Mobile/Sprint] Remove QSlide

Discussion in 'Android Devices' started by the1986, Sep 2, 2013.

  1. the1986

    the1986 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    23
    Posts:
    11
    Joined:
    Sep 2, 2013

    Sep 2, 2013
    11
    28
    23
    Hi all,

    I've modded LGSystemUI to hide the QSlide bar. Otherwise stock.

    You must be rooted to apply this. The apk in the attached zip replaces /system/app/LGSystemUI.apk. I replaced this on my F3 using adb, but there are guides to replacing elsewhere online.

    I take no responsibility if you brick.
     

    Attached Files:


    Advertisement

    braelyn, Dark One, Rico7 and 15 others like this.
  2. j1232

    j1232 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    66
    Posts:
    121
    Joined:
    Feb 20, 2011

    Feb 20, 2011
    121
    7
    66
    Male
    Deli Cook
    Astoria, NY
    umm details?
     
  3. the1986

    the1986 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    23
    Posts:
    11
    Joined:
    Sep 2, 2013

    Sep 2, 2013
    11
    28
    23
    Just changed layout\floating_launcher.xml to have 0.0dip height and recompiled.

    You can replace using an on-device root explorer or adb push. Make sure you have write permissions to /system/app (may need to mount /system as rw).
     
  4. thatwasawkward

    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    5
    Joined:
    Jun 23, 2013

    Jun 23, 2013
    5
    0
    5
    Just got this phone three days ago and was looking for a way to do this. Worked perfectly, thanks!

    What's different about the revision? I downloaded the one from the first post last night and it seems okay.
     
  5. the1986

    the1986 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    23
    Posts:
    11
    Joined:
    Sep 2, 2013

    Sep 2, 2013
    11
    28
    23
    Sorry, no revision was made since last night-- I was just clarifying my method for j1232
     
    thatwasawkward likes this.
  6. thatwasawkward

    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    5
    Joined:
    Jun 23, 2013

    Jun 23, 2013
    5
    0
    5
    Understood. Thanks again, excellent work.
     
  7. GntlStone

    GntlStone Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Sep 4, 2013

    Sep 4, 2013
    1
    0
    5
    can you give a link to a guide where i can learn how to push from adb or install via root explorer? which explorer do you suggest? im a bit new at this still and looking to improve my knowledgebase... thanks for this, i really dislike the Qslide and want it gone....
     
  8. the1986

    the1986 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    23
    Posts:
    11
    Joined:
    Sep 2, 2013

    Sep 2, 2013
    11
    28
    23
    I assume you've already rooted via motochopper as that's a prerequisite here.

    I prefer to push system files via adb but that's slightly more complicated so here's the root explorer method.

    I suggest ROM Toolbox Lite, which you can get from the Play Store-- it contains, among other things, Root Browser and Rebooter.
    - Place my modified LGSystemUI.apk on your SD card or internal storage download folder (if you download on your phone from this thread, it will be in /sdcard/download and you can long-press the ZIP file and Extract)
    - Find it using Root Browser-- external SD card is under /storage/external_SD, internal storage is under /storage/sdcard0
    - Long-press the downloaded LGSystemUI.apk and select copy
    - Navigate back to /system/app
    - Select 'paste', select Yes to overwrite
    - Press back until you're at the main ROM Toolbox window
    - Scroll down to rebooter, select Reboot

    Let me know if you have any issues with this, as I said it's not my preferred method, but getting adb set up properly if it's your first time using it is a whole other beast
     
  9. jamstewonline

    jamstewonline Well-Known Member
    Rank:
     #173
    Points:
    63
    Posts:
    178
    Joined:
    Jul 28, 2013

    Jul 28, 2013
    178
    42
    63
    Male
    Texas
    Whats wrong with qslide? It has come in very handy at times. I like it. But of course if you don't use it why have to see it i guess.
     
  10. the1986

    the1986 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    23
    Posts:
    11
    Joined:
    Sep 2, 2013

    Sep 2, 2013
    11
    28
    23
    Yeah it's just not for everyone-- I didn't use any of the apps so it was just taking up space. I hardly use the quick settings either, so I did a mod for myself that removes those as well.
     
  11. HaTrEd360

    HaTrEd360 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,363
    Joined:
    Aug 18, 2012

    Aug 18, 2012
    1,363
    167
    143
    Male
    Might want to upload the original too in case someone wants to put it back or they did it wrong in the first place. I would also suggest an adb guide on how to put the stock one back in when they can't really use the phone if it keeps force closing the systemui. (Just a precautionary.)

    Nonetheless thanks for this! :)
     
  12. the1986

    the1986 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    23
    Posts:
    11
    Joined:
    Sep 2, 2013

    Sep 2, 2013
    11
    28
    23
    Original attached.

    In terms of adb, this won't be totally comprehensive, but you'll need:
    - adb (get from Android SDK / platform tools, or probably included with some other tools)
    - the LG USB drivers

    Make sure the apk you want to flash is in the same folder as adb. Open a command window in that folder. Enter "adb devices" to confirm you have a connection. From there enter the following:
    adb shell
    su
    mount -o rw,remount /system
    exit
    exit
    adb push LGSystemUI.apk /system/app/LGSystemUI.apk
    [if this stage goes well you should see a number of bytes transferred]
    adb reboot

    I'm a little slow this morning so it's possible you'll end up with an error somewhere along the line here, with any luck you'll be able to google and find an answer
     

    Attached Files:

    betald likes this.
  13. j1232

    j1232 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    66
    Posts:
    121
    Joined:
    Feb 20, 2011

    Feb 20, 2011
    121
    7
    66
    Male
    Deli Cook
    Astoria, NY

    So it kinda worked but it removed the entire top menu/notification info bar?? I simply used the original you provided and it came back
     
  14. HaTrEd360

    HaTrEd360 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,363
    Joined:
    Aug 18, 2012

    Aug 18, 2012
    1,363
    167
    143
    Male
    That's because the original is if you would like to put the QSlide back into the status bar. You put the wrong LGSystemUI.apk in the system so it did nothing lol.
     
  15. Entropic

    Entropic Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    28
    Posts:
    24
    Joined:
    Oct 21, 2012

    Oct 21, 2012
    24
    14
    28
    This was one of the few things that bothered me about this phone. Thanks for keeping me from breaking something trying to remove Q-slide!

    Floating windows aren't too useful on a 4 inch screen, and this phone has enough memory to effectively multitask using the standard Android functionality.

    A floating Voice Input button would be nice though! :D
     
  16. macklefish

    macklefish Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Sep 21, 2013

    Sep 21, 2013
    1
    0
    5
    Thanks so much for this! Now we just need stable roms for this device :p
     
  17. the1986

    the1986 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    23
    Posts:
    11
    Joined:
    Sep 2, 2013

    Sep 2, 2013
    11
    28
    23
    j1232, did you ever get this sorted? Did you reboot after applying my apk? If there's still a problem, use root browser to turn execute permissions on for that apk for all users.
     
  18. LAwLB15

    LAwLB15 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    5
    Joined:
    Oct 23, 2013

    Oct 23, 2013
    5
    0
    5
    anyone knows how to remove the Qslide on the Optimus L9?
     
  19. LAwLB15

    LAwLB15 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    5
    Joined:
    Oct 23, 2013

    Oct 23, 2013
    5
    0
    5
    I copied to LGSystemUI.apk file from my phone to my PC since my phone is the L9
    I would like edit it myself

    what file should I use to edit the apk??? notepad??

    and exactly what line do I have to edit?
     
  20. tronik

    tronik Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    6
    Joined:
    Sep 12, 2013

    Sep 12, 2013
    6
    2
    26
    Engineer
    Atlanta
    This is great! THANKS!
     
  21. bkttk2

    bkttk2 Android Enthusiast
    Rank:
     #111
    Points:
    113
    Posts:
    508
    Joined:
    Apr 30, 2012

    Apr 30, 2012
    508
    233
    113
    Male
    Blue Springs, MO
    Sounds like you have a windows system. I would suggest not using notepad. Look for download of Notepad++ it is a bit better suited in my opinion. Also I would suggest 7zip if you do not have something similar already. The standard windows zip always corrupts things for me.
     
  22. Yoder449

    Yoder449 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Nov 27, 2013

    Nov 27, 2013
    4
    0
    5
    worked for me as well. Thank you!
     
  23. dozyaustin

    dozyaustin Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    35
    Joined:
    Dec 1, 2013

    Dec 1, 2013
    35
    1
    16
    Do you know whether this .apk differs between virgin and t-mo/mpcs versions?
     
  24. HaTrEd360

    HaTrEd360 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,363
    Joined:
    Aug 18, 2012

    Aug 18, 2012
    1,363
    167
    143
    Male
    He explained how to do it, you can probably just do it yourself to your phone if you're afraid.
     
  25. the1986

    the1986 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    23
    Posts:
    11
    Joined:
    Sep 2, 2013

    Sep 2, 2013
    11
    28
    23
    You can't just modify the necessary lines in plain text, because you have to re-sign the APK with the original signing key afterwards to get the system to accept it as a valid package. I don't entirely remember how I did this, but it was fairly complicated -- if you Google enough you should be able to find it.

    As far as T-Mobile/MetroPCS goes, I would imagine this APK would work on those, but can't promise anything, and I can't try it myself.
     

Share This Page

Loading...