1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root [Virgin Mobile] Stuck between slow speeds or an unlimited data that cuts out.

Discussion in 'Android Devices' started by EricH4753, Dec 31, 2013.

  1. EricH4753

    EricH4753 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    623
    Joined:
    Jun 24, 2012

    Jun 24, 2012
    623
    25
    68
    Male
    Unemployed
    Wheeling, WV
    If anyone hasn't found out the way to stop throttling right now is to put these settings under your phone:

    !!!!get your msl code first!!!!
    Type ##data# from dialer (you won't need to press call)

    Click Edit

    Find your Rev.Tunning Setting,
    Reverse tunnel preferred : disable

    Look through the menus for your DSS Settings,
    DSS proxy server IP Address : delete it or replace it with "0.0.0.0"
    DSS proxy server Port : delete it or replace it with "0"

    Look through the menus for your HTTPD/RSTP Proxies (advanced/multimedia),
    RSTP proxy ip : delete it or replace it with "0.0.0.0"
    RSTP proxy port : delete it or replace it with "0"
    HTTPD proxy IP : delete it or replace it with "0.0.0.0"
    HTTPD proxy port : delete it or replace it with "0"

    Finally one more step: change your data connection to cdma + lte. Boom unlimited speeds... Only problem now is that if you tether like me, the data cuts out every 5 minutes so you get kicked of live or psn and out of your game. does anyone have a fix for this? You can always leave the data settings at 3g only, but you'll still be throttled. So any suggestions?

    Thanks,
    Eric
     

    Advertisement

  2. Tokens210

    Tokens210 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    849
    Joined:
    Apr 3, 2012

    Apr 3, 2012
    849
    182
    93
    Male
    General Contractor
    Clifton Heights, PA (Just Outside Philadelphia)


    I have no info to help with ur throttling issue

    I would however say be careful if you don't have a tether plan, Xbox most likely ps as well need like 3-5 Mbps to run games or stream movies properly

    Virgin mobiles throttle kicks in around 2Gb/month I believe which is pure bull when paying for unlimited but thats another discussion lol

    So they will clearly be able to see if u were to be running unthrottled after your 2gb limit and I'm fairly certain they have in their ToS that they can cancel your account if they deem you abusing it to much
     
  3. EricH4753

    EricH4753 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    623
    Joined:
    Jun 24, 2012

    Jun 24, 2012
    623
    25
    68
    Male
    Unemployed
    Wheeling, WV
    Really you only need dialup speeds to play games, because I've played mp games while being throttled, but still why does it cut out every 5 mins...(for about 10 seconds then immediately back on) does anyone know why the 3g cut out every five minutes on cdma + lte? whereas just on cdma I'm fine...
     
  4. Tokens210

    Tokens210 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    849
    Joined:
    Apr 3, 2012

    Apr 3, 2012
    849
    182
    93
    Male
    General Contractor
    Clifton Heights, PA (Just Outside Philadelphia)
    Nah lol deff. Can't connect an xbox with 56k (max of 497 mtu)

    Xbox requires at least 1500 mtu just to allow you to loggin, thats actually how they disable logging in when they fix things, changing it to a number no connection can do

    Maybe the reason why you get booted as well, just a guess but after a quick Google search I saw 4g runs at 1492 mtu and on a few phone forums (not for this device tho) multiple ppl reported a faster stabler connection, the phone may just be dipping down to a point the console forces you to sign out

    Again not an expert, just some things I know, somethings I searched and a guess lol
     
  5. EricH4753

    EricH4753 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    623
    Joined:
    Jun 24, 2012

    Jun 24, 2012
    623
    25
    68
    Male
    Unemployed
    Wheeling, WV
    I'm able to log in and play on the throttled speed, its just I can't do party chat. ON the cdma + lte it was fine I got steady 1.2 mbps, but lately the internet cuts out for a couple seconds forcing me offline etc. like not slows down it turns OFF icon goes away even though its enabled. I called VM they were no help of course I don't know what to do..
     
  6. Tokens210

    Tokens210 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    849
    Joined:
    Apr 3, 2012

    Apr 3, 2012
    849
    182
    93
    Male
    General Contractor
    Clifton Heights, PA (Just Outside Philadelphia)
    Oh the phones actually the one losing the connection, I got no idea there, I thought ur phone was remaining fine but u were still getting booted from online (thats what mine did back in triumph days)

    I was never able to get the mic to fully work when I used to tether my xbox with my old triumph, sometimes it would for a bit sometimes it wouldn't , I was never able to figure out what cause it, I know Nat can effect the Mic but I believe I had my triumph set to have an open nat connection, coulda been my connection was only fast enough to connect and not fast enough for chat while connected but who knows lol
     
  7. EricH4753

    EricH4753 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    623
    Joined:
    Jun 24, 2012

    Jun 24, 2012
    623
    25
    68
    Male
    Unemployed
    Wheeling, WV
    I have it bridge to my pc then router so its opened fully, but that's not the problem now its not just that my pc won't stay online either with it so its definently the phone when on cdma + lte. Could it be something searching for 4g every 5 mins?
     
    mobilevirgin likes this.
  8. EricH4753

    EricH4753 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    623
    Joined:
    Jun 24, 2012

    Jun 24, 2012
    623
    25
    68
    Male
    Unemployed
    Wheeling, WV
    my guess is that the 4g router kicks on searching for internet is there anyway to keep my data working while its doing that or keep my unlimited speeds somehow? anything is appreciated.. maybe I'm missing something really really obvious?
    Thanks,
    Eric
     
  9. Piznick64

    Piznick64 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    481
    Joined:
    Jun 4, 2012

    Jun 4, 2012
    481
    15
    38
    i cant even find my msl
     
  10. EricH4753

    EricH4753 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    623
    Joined:
    Jun 24, 2012

    Jun 24, 2012
    623
    25
    68
    Male
    Unemployed
    Wheeling, WV
    just call vm until they give you it. It took me 3 tries
     
  11. onephatkiller

    onephatkiller Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    6
    Joined:
    Jul 3, 2012

    Jul 3, 2012
    6
    2
    6
    Wow, I get 20 mbps down and 8 mbps up here where I'm at and not a hint of throttling. I've probably d/l at least 50 gb in the last month. I'm sure it's coming but I'm going to rape lte while I can. Just like I did with wimax.
     
  12. EricH4753

    EricH4753 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    623
    Joined:
    Jun 24, 2012

    Jun 24, 2012
    623
    25
    68
    Male
    Unemployed
    Wheeling, WV
    lucky I wish there was a way to bypass their throttling. In reality every cell company can handle unlimited data with basic tools added to it, but they want to make an addition 200% profit on their plans. Which is bull, but with no competition in the market what can you do?
     
  13. Tokens210

    Tokens210 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    849
    Joined:
    Apr 3, 2012

    Apr 3, 2012
    849
    182
    93
    Male
    General Contractor
    Clifton Heights, PA (Just Outside Philadelphia)
    I feel that way especially with tethering, tethering is a feature of the phone itself, not a VM feature, all there prepaid plans that I've seen have UNlimited data, yet they feel they can now start charging an extra $15 a month to unlock a device feature lol

    They can kick rocks on that one lol



    I think they know its wrong to, they just don't care, and they even monitor you if you start going way over, had at least 3 users I knew on my old triumph forums who said they got a letter or phone call from VM basically saying we know your tethering, if you don't stop well cancel your services
     

Share This Page

Loading...