1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Virgin mobile to allow roaming?

Discussion in 'Virgin Mobile' started by Darkencypher, May 25, 2012.

  1. Darkencypher

    Darkencypher Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    163
    Joined:
    Aug 20, 2011

    Aug 20, 2011
    163
    11
    38
    It goes for all phones. ^Ernest R.

    That's was their answer when asked about which phones would be able to do so.
     

    Advertisement

  2. Petrah

    Petrah Psychotic Female
    Rank:
    None
    Points:
    333
    Posts:
    4,086
    Joined:
    Jun 13, 2011

    Jun 13, 2011
    4,086
    1,468
    333
    Female
    Annoying my X-Husband
    Hanover Park, IL
    Link to the VM USA official press release regarding this? Id like to see it.
     
  3. Nate456

    Nate456 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    227
    Joined:
    Mar 14, 2012

    Mar 14, 2012
    227
    31
    43
  4. schlar01

    schlar01 Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    61
    Joined:
    Apr 12, 2012

    Apr 12, 2012
    61
    3
    16
    That would be really awesome but I'd also like some official info.
     
  5. Darkencypher

    Darkencypher Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    163
    Joined:
    Aug 20, 2011

    Aug 20, 2011
    163
    11
    38
    Screenshot from their Facebook page

    [​IMG]
     
    schlar01 likes this.
  6. Nate456

    Nate456 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    227
    Joined:
    Mar 14, 2012

    Mar 14, 2012
    227
    31
    43
    Sweet we get the Evo, 4g, and now roaming. I think they're going to really try and compete with the T-Mobile prepaid plans.
     
  7. OverByter

    OverByter Resident Slide Rule Guru
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    4,000
    Joined:
    Dec 12, 2010

    Dec 12, 2010
    4,000
    922
    213
    Male
    Disabled
    CT, USA
    On the FB page they also stated that it will start on 7/1 with no info yet on if there will be any additional charge associated with it. They didn't say so but the only partner it could be is Verizon. Plus our Evo V is so much sweeter than the Evo Design that Boost is receiving for the same price. For once it seems that we're not the bastard step-child over at Sprint!
     
  8. Petrah

    Petrah Psychotic Female
    Rank:
    None
    Points:
    333
    Posts:
    4,086
    Joined:
    Jun 13, 2011

    Jun 13, 2011
    4,086
    1,468
    333
    Female
    Annoying my X-Husband
    Hanover Park, IL
    Sweet! While I don't always trust the Twitter/FB posts (they've been wrong numerous times in the past), it would be nice to finally see VM USA picking up the pace and be competitive with some of the other prepaid carriers. Perhaps I won't switch carriers just yet.
     
  9. agianne

    agianne Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    140
    Joined:
    Mar 15, 2011

    Mar 15, 2011
    140
    44
    43
    There are also a bunch of regional CDMA network operators. I don't know any specifics, but Verizon is not Sprint's only roaming partner.

    The CDMA Development Group keeps an inexact listing of CDMA network operators worldwide. Check it:

    CDMA Development Group Worldwide Deployment Search

    Choose "North America" at the top, then scroll down to see the U.S. CDMA network operators

    OR

    In the left hand menu column, you can choose

    Region - North America
    Country - United States

    then click search

    The list isn't perfect, but it will give you an idea of how many different CDMA-based networks are in operation in the U.S.
     
  10. Petrah

    Petrah Psychotic Female
    Rank:
    None
    Points:
    333
    Posts:
    4,086
    Joined:
    Jun 13, 2011

    Jun 13, 2011
    4,086
    1,468
    333
    Female
    Annoying my X-Husband
    Hanover Park, IL
    Sprint Nextel - Wikipedia, the free encyclopedia
     
  11. schlar01

    schlar01 Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    61
    Joined:
    Apr 12, 2012

    Apr 12, 2012
    61
    3
    16
    I'm sure there will be an extra charge, there almost has to be since its prepaid. Still, its a nice feature to have for short calls, texts, etc instead of a dead phone of Sprint's coverage isn't available.

    How would it work for data???
     
  12. Petrah

    Petrah Psychotic Female
    Rank:
    None
    Points:
    333
    Posts:
    4,086
    Joined:
    Jun 13, 2011

    Jun 13, 2011
    4,086
    1,468
    333
    Female
    Annoying my X-Husband
    Hanover Park, IL
    I would imagine there will be a roaming charge once you reach a certain limit. I only hope that if they do add this roaming feature for us that we will have the option of disabling it should we so desire.

    But then the next question is will roaming be available to all customers who have phones that can roam, or will it only be an option for 4G customers?

    And yet another question; If they do offer it for all customers, how will they enable the feature itself in the options list for the stock OpV? I don't remember ever seeing it when my phone was stock. Would they not have to push an OTA update to enable/unhide it (make it to where you can actually see it in the options)?
     
  13. thebryceee

    thebryceee Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    2,245
    Joined:
    Feb 28, 2012

    Feb 28, 2012
    2,245
    233
    143
    Male
    Maybe they'll update the PRL?
     
  14. Nate456

    Nate456 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    227
    Joined:
    Mar 14, 2012

    Mar 14, 2012
    227
    31
    43
    If they don't update the prl for the OV we can use QPST to update it ourselves.
     
  15. thebryceee

    thebryceee Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    2,245
    Joined:
    Feb 28, 2012

    Feb 28, 2012
    2,245
    233
    143
    Male
    I've swapped PRLs and tried at least 5 or 6 different ones with not a lot of data speed improvement. I'm done trying to improve the MT anymore since I'm upgrading to the Evo V. I have excellent 4G coverage so I'll just rely on that when I'm out and about. Voice coverage is excellent here as well.
     
  16. Petrah

    Petrah Psychotic Female
    Rank:
    None
    Points:
    333
    Posts:
    4,086
    Joined:
    Jun 13, 2011

    Jun 13, 2011
    4,086
    1,468
    333
    Female
    Annoying my X-Husband
    Hanover Park, IL
    I swear I think that with some peoples phones it's a hardware issue, and not a VM coverage issue.
     
  17. zachavm

    zachavm Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    272
    Joined:
    Jul 31, 2011

    Jul 31, 2011
    272
    51
    53
    I do believe that the towers interface with a phones ESN from that they can identify a specific account or if they are Sprint/VM/Boost or whatever.
     
  18. septembersrain

    septembersrain 句_句 Smurfing Awesome
    Rank:
     #81
    Points:
    343
    Posts:
    1,937
    Joined:
    Feb 10, 2011

    Feb 10, 2011
    1,937
    1,366
    343
    Female
    Esurance - Insurance Agent
    San Antonio, TX

    It is actually. If you compare Boost and Virgin Mobile according to the phones, It'll show you a huge difference in bars. Even though the actual coverage is exactly the same.

    I think it's the radio that is unable to pick up signal from longer distances in these Virgin Mobile handsets.

    Hopefully these new phones will have this problem sorted out.
     
    Petrah likes this.
  19. pbf98

    pbf98 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,114
    Joined:
    Oct 16, 2011

    Oct 16, 2011
    1,114
    182
    143
    Male
    .NET Developer
    MN
    So what will this mean? The only time I had roaming was years ago when I was on tracfone and that was basically if I went 20 miles from my home I was roaming and I had to pay double minutes for everything.. I am assuming it will not be the same factor with this roaming, any details to what it will be.. I am just a little confused, will it be worth staying with Virgin, because I am planning on switching to Verizon for actual coverage, yes big change in price, but my job requires a reliable phone on a reliable network.. but if this solves coverage issue I can see sticking with virgin and upgrading phones
     
  20. Petrah

    Petrah Psychotic Female
    Rank:
    None
    Points:
    333
    Posts:
    4,086
    Joined:
    Jun 13, 2011

    Jun 13, 2011
    4,086
    1,468
    333
    Female
    Annoying my X-Husband
    Hanover Park, IL
    No one really knows for absolute certain how it's going to work. We're mainly just theorizing until VM USA gives us more info.
     
  21. mastersoup

    mastersoup Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    369
    Joined:
    Dec 17, 2011

    Dec 17, 2011
    369
    54
    53
    ....
     
  22. schlar01

    schlar01 Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    61
    Joined:
    Apr 12, 2012

    Apr 12, 2012
    61
    3
    16
    Great......just a tease.
     
  23. marc12868

    marc12868 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    2,460
    Joined:
    Oct 19, 2011

    Oct 19, 2011
    2,460
    850
    213
    Male
    Tier 2 Tech Support @ At&t
    Spokane Valley, Washington
    that is contradictory... he first says roaming isn't available.... Then says to check your service plan to see if roaming applies.... What? :thinking:
     
  24. Darkencypher

    Darkencypher Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    163
    Joined:
    Aug 20, 2011

    Aug 20, 2011
    163
    11
    38
    Well, ain't that some poo! Sorry guys :/
     
  25. schlar01

    schlar01 Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    61
    Joined:
    Apr 12, 2012

    Apr 12, 2012
    61
    3
    16
    You'd think their facebook page would be run by a corporate marketing / communications type not some rube customer service type. Seems rather unprofessional.
     

Share This Page

Loading...