1. Download our Official Android App: Forums for Android!

vm and sprint coverage

Discussion in 'Virgin Mobile' started by cammykool, Aug 13, 2012.

  1. cammykool

    cammykool Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    183
    Posts:
    2,048
    Joined:
    Jun 18, 2011

    Jun 18, 2011
    2,048
    267
    183
    Aurora CO
    im moving to a new school with NO vm coverage and sprint roaming im literailly 10 feet out of the covered area if i flashed a sprint PRL would i be able the grab that little trail of signal or hell even roam i know VM is planning to offer it i remember them saying they would release it but i need more info


    VM coverage:
    [​IMG]

    Sprint coverage:

    [​IMG]

    VM legand:

    [​IMG]

    Sprint legand:

    [​IMG]

    what can i do?
     

    Advertisement

  2. notebooko

    notebooko Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    593
    Joined:
    Apr 22, 2012

    Apr 22, 2012
    593
    67
    78
    Best thing to do would be to go there yourself and see if you can get the signal. Those are predictions based on tower placement and can be a little off of what they are showing. VM will not be getting roaming anytime soon and what you saw was just a mistake.
    i.imgur.com/zeTrc.png
    [​IMG]
     
  3. MacFett

    MacFett Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    223
    Posts:
    3,236
    Joined:
    Mar 28, 2011

    Mar 28, 2011
    3,236
    740
    223
    Male
    Worshipping Cthulhu
    Sietch Tabr
    I don't recall seeing any where that VMUSA said they were going to allow roaming. I know it was a rumor, but it was killed by VMUSA.
     
  4. Petrah

    Petrah Psychotic Female
    Rank:
    None
    Points:
    333
    Posts:
    4,086
    Joined:
    Jun 13, 2011

    Jun 13, 2011
    4,086
    1,468
    333
    Female
    Annoying my X-Husband
    Hanover Park, IL
    Id just wait and see if you get any type of signal out there. Those maps are not always up to date.
     
  5. cammykool

    cammykool Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    183
    Posts:
    2,048
    Joined:
    Jun 18, 2011

    Jun 18, 2011
    2,048
    267
    183
    Aurora CO
    I went there and had no signal.
     
  6. Petrah

    Petrah Psychotic Female
    Rank:
    None
    Points:
    333
    Posts:
    4,086
    Joined:
    Jun 13, 2011

    Jun 13, 2011
    4,086
    1,468
    333
    Female
    Annoying my X-Husband
    Hanover Park, IL
    Sounds like you'll be flashing a new PRL.
     
  7. cammykool

    cammykool Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    183
    Posts:
    2,048
    Joined:
    Jun 18, 2011

    Jun 18, 2011
    2,048
    267
    183
    Aurora CO
    Huh
     
  8. cammykool

    cammykool Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    183
    Posts:
    2,048
    Joined:
    Jun 18, 2011

    Jun 18, 2011
    2,048
    267
    183
    Aurora CO
    I did. Sprint PRL 12312
     
  9. Petrah

    Petrah Psychotic Female
    Rank:
    None
    Points:
    333
    Posts:
    4,086
    Joined:
    Jun 13, 2011

    Jun 13, 2011
    4,086
    1,468
    333
    Female
    Annoying my X-Husband
    Hanover Park, IL
    Hows that one working?
     
  10. motoracer1486

    motoracer1486 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    301
    Joined:
    Jul 5, 2010

    Jul 5, 2010
    301
    29
    43
    Flashing a PRL isn't going to let you roam.
     
  11. cammykool

    cammykool Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    183
    Posts:
    2,048
    Joined:
    Jun 18, 2011

    Jun 18, 2011
    2,048
    267
    183
    Aurora CO
    ^it has before


    dont know going back there wednesday
     
  12. Darkencypher

    Darkencypher Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    163
    Joined:
    Aug 20, 2011

    Aug 20, 2011
    163
    11
    38
    Roaming is strictly against the service. You could flash every prl ever but virgin will not roam. Perhaps, you could try T-Mobile or just go without the phone for a few hours.
     
  13. OverByter

    OverByter Resident Slide Rule Guru
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    4,000
    Joined:
    Dec 12, 2010

    Dec 12, 2010
    4,000
    922
    213
    Male
    Disabled
    CT, USA
    Even using a Sprint prl your meid is still tied to VM which doesn't offer roaming so there's absolutely no way for your phone to authenticate on a Verizon tower.
     

Share This Page

Loading...