1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support voice commands

Discussion in 'Android Devices' started by kirky65, Jun 4, 2011.

  1. kirky65

    kirky65 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    10
    Joined:
    May 20, 2011

    May 20, 2011
    10
    0
    15
    Can anybody tell if i can use voice commands on the s2 without being connected to net, i do not have unlimited net access and drive for a living would be a great for me if so, especially the voice text part.:rolleyes:
     

    Advertisement

  2. lotus49

    lotus49 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    153
    Posts:
    1,513
    Joined:
    May 9, 2011

    May 9, 2011
    1,513
    232
    153
    Male
    Yorkshire
    It's easy to tell.

    Long press the power button and de-activate Data network mode, then test it.

    It didn't work on mine though :(.

    PS Don't you have any data included in your plan? I use the net a fair bit and I've only used 200MB in two weeks so a few searches are not going to push you over the limit unless it's tiny.
     
  3. kirky65

    kirky65 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    10
    Joined:
    May 20, 2011

    May 20, 2011
    10
    0
    15
    Nope, tryed it it comes up with please check network and try again??, i have 500mb a month, not a heavy user of web searches but dont like the thought of it connected all night while working!!
     
  4. lotus49

    lotus49 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    153
    Posts:
    1,513
    Joined:
    May 9, 2011

    May 9, 2011
    1,513
    232
    153
    Male
    Yorkshire
    I never ever turn my phone off except when I'm flying and it's not caused any problems with data usage. The only time I turn the data connection off is when I'm working abroad, which happens fairly frequently but not for long periods.

    I would be astonished if you get anywhere near 500GB unless you are downloading lots of music or large videos. Otherwise you'll struggle to use that much whether your phone is on all the time or not.

    I'm on O2 in UK. If I just go to o2.co.uk (not using wifi) I don't even need to log in and I can check my remaining minutes and data allowance in a few seconds.

    I don't think you have anything to worry about. Try it for a week and check, you'll see it's no big deal.
     
    kirky65 likes this.
  5. kirky65

    kirky65 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    10
    Joined:
    May 20, 2011

    May 20, 2011
    10
    0
    15
    cheers mate, am with vodafone will wait to see what i have used after the first month!!
     
  6. kirky65

    kirky65 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    10
    Joined:
    May 20, 2011

    May 20, 2011
    10
    0
    15
    so the answer to this 1 is no net conection then no voice commands!!
     
  7. colonels

    colonels Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    44
    Joined:
    Jun 5, 2011

    Jun 5, 2011
    44
    4
    16
    answer no

    it is recording and sending your speech over data network to be analyzed then text translated back
    they have not started putting speech pattern recognition hardware in phones yet where all processing is done on the chip, but rumors say apple is thinking about it
     

Share This Page

Loading...