1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support VPN - Newbie

Discussion in 'Android Devices' started by Grandtrain, Jul 19, 2011.

  1. Grandtrain

    Grandtrain Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Jul 19, 2011

    Jul 19, 2011
    4
    0
    5
    I'm trying to set up VPN on my phone for the first time. However, it gives out "server hung up" error, claiming possible problems with the firewall.

    So far, these are the test cases I tried it on:
    From a desktop out of the network, I can connect just fine.
    I can connect through wi-fi on the local network.
    I cannot connect through 3g. Didn't find a good reception for 4g yet.
    When using internet pass-through from a desktop out of the network, I cannot connect.

    Everything is done through pptp. What stump me is that I could connect from a desktop. Therefore, I'm assuming my firewall settings must be correct. Are there special settings that I must make when connecting through my EVO 3D.
     

    Advertisement

  2. wake69

    wake69 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    1,808
    Joined:
    Jun 8, 2010

    Jun 8, 2010
    1,808
    513
    213
    Security Engineer
    Georgia
    Could have something to do with the port settings through the Sprint proxy. Try the proxy fix and try it again
     
  3. falconey

    falconey Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    123
    Posts:
    647
    Joined:
    Dec 8, 2010

    Dec 8, 2010
    647
    410
    123
    Atlanta
    Are you trying to connect to your desktop from your phone?
     
  4. Grandtrain

    Grandtrain Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Jul 19, 2011

    Jul 19, 2011
    4
    0
    5
  5. falconey

    falconey Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    123
    Posts:
    647
    Joined:
    Dec 8, 2010

    Dec 8, 2010
    647
    410
    123
    Atlanta
    you shouldn't need to do that fix. What apps are you using?

    also did you set up port forwarding on your router?
     
  6. Grandtrain

    Grandtrain Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Jul 19, 2011

    Jul 19, 2011
    4
    0
    5
    Right now, I'm just trying to get the VPN setting under Wireless & networks to work.

    I think I did all the required port forwarding correctly since I could use vpn with a desktop.
     
  7. falconey

    falconey Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    123
    Posts:
    647
    Joined:
    Dec 8, 2010

    Dec 8, 2010
    647
    410
    123
    Atlanta
    I'm not really sure what you mean. I set up a port for my phone to connect through on my router. I'm using remote Remote VNC app on my phone. The settings in Remote VNC should mimic your settings for your port forwarding.

    You could always try out PocketCloud. You don't have to use port forwarding for that.
     
  8. Grandtrain

    Grandtrain Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Jul 19, 2011

    Jul 19, 2011
    4
    0
    5
    Thanks. Those are really nice apps. Remote Desktop may be something I consider if I can't VPN working.

    Tried a few more test cases with my VPN. It works when using other WIFI network and 4g. However, it doesn't work over 3g.
     
Tags:

Share This Page

Loading...