1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support Wallpaper

Discussion in 'Android Apps & Games' started by jreink01, Jun 22, 2015.

  1. jreink01

    jreink01 Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    962
    Joined:
    Jul 28, 2011

    Jul 28, 2011
    962
    32
    78
    Male
    Saginaw, MI
    Hello, I am trying to automate changing my wallpaper every two hours. There is a you tube video in how to do this. I followed it to the t but i can't get it to work. Tasker is saying can't find the path. I have all my wallpapers in a folder on my s card. All of the pictures are jpeg. The only difference from the video is his were in png format. When i first tried this in tasker it said it only accepts png and jpeg formats. I went into my es file explorer and found the file, copied the file path and pasted it exactly. I have attached a screenshot of the error. Does anyone have any suggestions?
     

    Attached Files:


    Advertisement

  2. Thom

    Thom  
    VIP Member
    Rank:
    None
    Points:
    1,618
    Posts:
    12,114
    Joined:
    Feb 16, 2011

    Feb 16, 2011
    12,114
    5,021
    1,618
    Male
    Software Developer
    Keene, NH USA
    Maybe it was deleted? Did you do a refresh in ES3 to verify it was still there?

    Try ...

    Pictures/Wallpapers/w37.jpeg

    ... Thom
     
    #2 Thom, Jun 22, 2015
    Last edited: Jun 22, 2015
  3. jreink01

    jreink01 Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    962
    Joined:
    Jul 28, 2011

    Jul 28, 2011
    962
    32
    78
    Male
    Saginaw, MI
    Thanks for the reply. I changed it to what you suggested and did not work, same error. I also verified that the file does exist in es file explorer.

    I got it to accept 1 picture from my wallpaper folder, but cannot get it to do more than 1 picture. In the you tube video, it said to insert w%Random.jpeg When i do that, it can't find it and gives me a error. [​IMG]
    [​IMG]
     
    #3 jreink01, Jun 22, 2015
    Last edited: Jun 22, 2015
  4. jreink01

    jreink01 Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    962
    Joined:
    Jul 28, 2011

    Jul 28, 2011
    962
    32
    78
    Male
    Saginaw, MI
  5. Thom

    Thom  
    VIP Member
    Rank:
    None
    Points:
    1,618
    Posts:
    12,114
    Joined:
    Feb 16, 2011

    Feb 16, 2011
    12,114
    5,021
    1,618
    Male
    Software Developer
    Keene, NH USA
    I thought you were asking something different. For your original to work,
    w1.jpeg
    through
    w80.jpej
    must exist in the directory.

    Take a look at ...

    aaaa
    A1: Variable Randomize [ Name:%random Min:1 Max:80 ]
    A2: Flash [ Text:Pictures/Wallpaers/w%random. jpeg Long:Off ]

    ... Thom
     
  6. jreink01

    jreink01 Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    962
    Joined:
    Jul 28, 2011

    Jul 28, 2011
    962
    32
    78
    Male
    Saginaw, MI
    I created
    I created another folder on my internal sd and imported 2 pictures, the changed the names to w1.jpeg and w2.jpeg.
    I'm not sure about the other things you mention, kinda lost there. I looked in the variable randomize, under name it is %RANDOM Min 1 Max 80
    Not sure where the A2 is your talking about. I tried again and got same error, cannot find the file. Found the A2 you were talking about and changed. When I'm into es file explorer, and I go to my folder that has the wallpapers, my path is /storage/sdcard0/testwallpapers so for the path in tasker, I am using /storage/sdcard0/testwallpapers/w%random.jpeg with this I continually get the error.
     
    #6 jreink01, Jun 22, 2015
    Last edited: Jun 22, 2015
  7. Thom

    Thom  
    VIP Member
    Rank:
    None
    Points:
    1,618
    Posts:
    12,114
    Joined:
    Feb 16, 2011

    Feb 16, 2011
    12,114
    5,021
    1,618
    Male
    Software Developer
    Keene, NH USA
    You need to change your random range in your new configuration to min 1 max 2.

    My sample is a flash statement that lists the address. It changes each time it is run. It demonstrates how randomize is implemented.

    All randomize is doing is a character substitution in the name within the min/max range that you specify.

    All files must exit in your directory with names in that range.

    ... Thom
     
  8. jreink01

    jreink01 Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    962
    Joined:
    Jul 28, 2011

    Jul 28, 2011
    962
    32
    78
    Male
    Saginaw, MI
    I think I got it to work with your suggestions. I have 53 wallpapers in my folder. I changed them all to w1.jpeg, w2.jpeg, and so on. Changed the random range max to 53. When I click on the play button, I get the green circle instead of the error. Thanks for your help.
     
  9. jreink01

    jreink01 Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    962
    Joined:
    Jul 28, 2011

    Jul 28, 2011
    962
    32
    78
    Male
    Saginaw, MI
    I am having some issues with some of my wallpapers. It seems like some of my wallpapers are not cycling thru randomly. Those wallpapers appear to be the ones that are not fullscreen. I grabbed the wallpapers from my quickpic app, they have hundreds of wallpapers to choose from but I noticed that some are fullscreen and some are just the pic in the middle of the screen. Have any idea why those wallpapers are not cycling thru?
     
  10. Thom

    Thom  
    VIP Member
    Rank:
    None
    Points:
    1,618
    Posts:
    12,114
    Joined:
    Feb 16, 2011

    Feb 16, 2011
    12,114
    5,021
    1,618
    Male
    Software Developer
    Keene, NH USA
    Well mine works like a champ.

    Cycle through doesn't have any meaning in the task we were talking about. The random action is just randomly picking a number in the range that was described. It may select some more than others.

    If you want to cycle through then you chance the radon action to an incremental action.

    ... Thom
     
  11. Thom

    Thom  
    VIP Member
    Rank:
    None
    Points:
    1,618
    Posts:
    12,114
    Joined:
    Feb 16, 2011

    Feb 16, 2011
    12,114
    5,021
    1,618
    Male
    Software Developer
    Keene, NH USA
    Random
    Profile: aaaa
    Time: Every 2m
    Enter: aaaa
    A1: Variable Randomize [ Name:%rand Min:1 Max:36 ]
    A2: Set Wallpaper [ Image:tlanet/image/wallpaper/%rand.jpg Scale:Off Crop:Off ]

    Sequential
    Profile: aaaa
    Time: Every 2m
    Enter: aaaa
    A1: Variable Set [ Name:%Rand To:0 Do Maths:On Append:Off ] If [ %Rand ~ 36 | %Rand !Set ]
    A2: Variable Add [ Name:%Rand Value:1 Wrap Around:0 ]
    A 3: Set Wallpaper [ Image:tlanet/image/wallpaper/%Rand.jpg Scale:Off Crop:Off ]

    ... Thom
     

Share This Page

Loading...