1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support Wallpapers not working for me

Discussion in 'Android Devices' started by rgr555, Apr 30, 2010.

  1. rgr555

    rgr555 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    181
    Joined:
    Apr 24, 2010

    Apr 24, 2010
    181
    12
    38
    Whenever I try to use a Photo or HTC Wallpaper as a wallpaper, all it shows is the HTC Sense Live wallpaper but frozen..

    What's wrong?
     

    Advertisement

  2. rgr555

    rgr555 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    181
    Joined:
    Apr 24, 2010

    Apr 24, 2010
    181
    12
    38
    anyone know what's going on?
     
  3. rgr555

    rgr555 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    181
    Joined:
    Apr 24, 2010

    Apr 24, 2010
    181
    12
    38
    I still can't set photos or use HTC wallpapers. Whenever I choose something it just shows me the HTC Sense background (not Live)

    can someone help or is this just broken?
     
  4. NurseDroid

    NurseDroid Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    May 9, 2010

    May 9, 2010
    3
    0
    5
    Was there ever an answer to this question? Mine is doing the same thing. It did it before, and I dont know what I did to make it set my wallpaper. Now I can use Live wallpapers, but any photos or downloaded wallpapers SAY they are set to wallpaper, but actually just set the Colors background.
     
  5. taris300

    taris300 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    80
    Joined:
    Apr 2, 2010

    Apr 2, 2010
    80
    16
    18
    Systems Engineer
    NOVA
    this happened to me today. i set 2 different wallpapers, and the sense background just keept coming up, but if i set the wallpaper, then rebooted, it came back as the wallpaper i wanted.

    PS- once i rebooted, and tried to change the wallpaper again, it worked as normal
     
  6. phareous

    phareous Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    41
    Joined:
    Apr 27, 2010

    Apr 27, 2010
    41
    3
    16
    I have the same problem...have to reboot, then it uses the new wallpaper
     
  7. wannainc

    wannainc Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    74
    Joined:
    Apr 24, 2010

    Apr 24, 2010
    74
    2
    16
    Wow..the same thing was happening to me..I thought I was the only one!! It kept going back to the live "bubbles" wallpaper but it wasn't live....it would fix it by rebooting...but then after a few days a reboot didnt fix it....it just stayed on the bubbles wallpaper. I had the wall switch app running where it was supposed to switch wallpaper every so often so I uninstalled that.
    Are any of you running the wall switch app?
    After uninstalling I went into the "backgrounds" app and reinstalled one wallpaper. If that doesnt work try saving the wallpaper to sd card or phone and then installing thru the menu>settings where ever the wallpaper is for the htc..see if its in there and if you can set it. Since I uninstalled the "wall switch" and reset one wallpaper from backgrounds app....I havent had the htc bubbles come back one time! (for at least 5 days or so):)
     
  8. markketch

    markketch Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    276
    Joined:
    Mar 21, 2010

    Mar 21, 2010
    276
    192
    68
    Cleveland
    Anyone found a solution? I can only pick from the preloaded HTC wallpapers (live included), but I cannot set a picture to the background. I've rebooted, battery pulled, etc.
     
  9. markketch

    markketch Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    276
    Joined:
    Mar 21, 2010

    Mar 21, 2010
    276
    192
    68
    Cleveland
    Weird - I was able to set the image as my background using ASTRO, but not through the normal Sense options. Definitely some sort of bug in the software.
     
  10. commander24

    commander24 Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    55
    Joined:
    Apr 22, 2010

    Apr 22, 2010
    55
    15
    18
    San Jose, CA

    Having the same problem with my backgrounds. Just will not change when using astro to select the background file (fat fingered the "always use" check box by mistake). In fact if I use astro to select the background, my inc goes into an infinite loop.

    I uninstalled astro, rebooted and the background setting was working again (using sense to select pic).
     
  11. usn.mustanger

    usn.mustanger Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    7
    Joined:
    May 21, 2010

    May 21, 2010
    7
    0
    5
    Add me the the list of victims of this bug. Very frustrating.
     
  12. hellslina

    hellslina Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    25
    Posts:
    2
    Joined:
    Jun 6, 2010

    I was having the same issue today of the bubbles wallpaper displaying after I tried setting a few different jpegs, using both the HTC wallpaper settings and Astro. Someone previously mentioned setting your wallpaper, saving the scene,and rebooting. Voila! It worked for me. Let's just hope it stays! :)
     
  13. dibs ODDJOB

    dibs ODDJOB Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    416
    Joined:
    Apr 8, 2010

    Apr 8, 2010
    416
    107
    68
    I just started having this problem, no clue why. I've had my phone since launch, and it just started happening this week.

    No matter what my wallpaper is, if I change it to a normal photo (non-Live), it says it changes but keeps showing the default HTC Sense "bubbles" background. If I reboot the phone, the photo will show up.
     

Share This Page

Loading...