1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root Want to backup my stock OS but forgot how to get into recovery

Discussion in 'Android Devices' started by Sportster, Jan 12, 2012.

  1. Sportster

    Sportster Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
     #294
    Points:
    43
    Posts:
    450
    Joined:
    Nov 28, 2009

    Nov 28, 2009
    450
    25
    43
    Male
    Steelworker
    Indiana, US
    Just a stupid question...how in the world do I get into recovery? I want to backup the stock OS so I can play some with other ROMS, what tiny tiny few there are. We REALLY need more for this phone,btw. Anyway, what do I press? Power +vol? or -vol? Or hold or what? I don't wanna jack my phone up hitting the wrong combo if that's even possible.
     

    Advertisement

  2. Grey1001

    Grey1001 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    538
    Joined:
    Apr 15, 2010

    Apr 15, 2010
    538
    91
    78
    NorCal
    Hold the volume buttons & power button, release the power button and you should have a menu for recovery. ( I read this somewhere, not tried it myself. )
     
  3. Sportster

    Sportster Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
     #294
    Points:
    43
    Posts:
    450
    Joined:
    Nov 28, 2009

    Nov 28, 2009
    450
    25
    43
    Male
    Steelworker
    Indiana, US
    Alrighty then...that worked getting me into the sub menu but when I tried to go to 'recovery', a triangle with the ! in the middle popped up....hmmm.....maybe I don't have CWM installed? Thought that installed when I rooted....who knows. This locked bootloader dance is a PITA....:mad:
     
  4. Podivin

    Podivin Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    3,680
    Joined:
    Nov 29, 2009

    Nov 29, 2009
    3,680
    886
    313
    Jacksonville, Fl
    At the triangle, press the volume up and volume down buttons together.
    That will get you to the stock recovery, not sure if it also works for CWM (don't have that on my phone).
     
  5. Sportster

    Sportster Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
     #294
    Points:
    43
    Posts:
    450
    Joined:
    Nov 28, 2009

    Nov 28, 2009
    450
    25
    43
    Male
    Steelworker
    Indiana, US
    Well, I wiped my cache partition :rolleyes:. On the sub menu, down vol chooses, up selects...thought that was the same on the recovery...found out otherwise...hope I didn't screw the pooch too badly....and btw, there is no backup choice so I'm lost.
     
  6. Szadzik

    Szadzik Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    223
    Posts:
    5,413
    Joined:
    Feb 15, 2010

    Feb 15, 2010
    5,413
    715
    223
    Male
    FAS Admin
    There is Razr Bootstrap that lets you install CWM and boot into it. AFAIR I saw something about Razr being able to have CWM recovery as default after some mods.

    [CWM On Boot][Any national Razr] Now we have recovery boot is possible! - xda-developers
     
  7. Sportster

    Sportster Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
     #294
    Points:
    43
    Posts:
    450
    Joined:
    Nov 28, 2009

    Nov 28, 2009
    450
    25
    43
    Male
    Steelworker
    Indiana, US
    So....which do to? Safestrap which protects the original system from harm or bootstrap here? And does Fastboot files protect the system now so Safestrap is unneeded?
     
  8. Szadzik

    Szadzik Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    223
    Posts:
    5,413
    Joined:
    Feb 15, 2010

    Feb 15, 2010
    5,413
    715
    223
    Male
    FAS Admin
    I just use bootstrap. It lets me do backups and all. I do not need to know much more ;)
     

Share This Page

Loading...