1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Weather not showing in "News and Weather"

Discussion in 'Android Apps & Games' started by droidros, Oct 15, 2010.

  1. droidros

    droidros Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
     #247
    Points:
    88
    Posts:
    503
    Joined:
    Oct 10, 2010

    Oct 10, 2010
    503
    26
    88
    Federal employee - Instructional Designer/Project
    DC Metro Area
    I have News and Weather set to "Use my location". Up until yesterday, it was working fine. Now the weather tab gives me the message "No weather location available." It will only give me weather if I enter a specific location.

    I have GPS turned on and other applications that need to find my location, such as Compass, seem to be able to.

    Any idea what's up?
     

    Advertisement

  2. CodeMonkey

    CodeMonkey Guest
    Rank:
    None
    Posts:
    0
    Joined:

    I've been seeing some random behaviour for the weather tab for some time and have seen some mutterings about issues with Google's weather servers. Some market apps (eg Beautiful Widgets) have introduced alternative weather providers to bypass issues reported by users.
     
  3. MDbandit

    MDbandit Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    209
    Joined:
    Jun 7, 2010

    Jun 7, 2010
    209
    6
    36
    i am experiencing same problem today
     
  4. droidros

    droidros Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
     #247
    Points:
    88
    Posts:
    503
    Joined:
    Oct 10, 2010

    Oct 10, 2010
    503
    26
    88
    Federal employee - Instructional Designer/Project
    DC Metro Area
    I think I found the answer.

    In Settings/Location & Security,"Use wireless networks" must be enabled. (It's not enough to have your GPS and Wi Fi toggle switches turned on.) I must have inadvertently changed this setting at some point. - Droid X
     
  5. CodeMonkey

    CodeMonkey Guest
    Rank:
    None
    Posts:
    0
    Joined:

    I've always had this enabled.
     
  6. droidros

    droidros Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
     #247
    Points:
    88
    Posts:
    503
    Joined:
    Oct 10, 2010

    Oct 10, 2010
    503
    26
    88
    Federal employee - Instructional Designer/Project
    DC Metro Area
    What I've found is that if you turn off wi-fi at any time, "use wireless networks" gets disabled, even after you've turn wi-fi back on. I've had to turn it back on manually each time, and then manually refresh the weather screen before it will update properly.

    Is this a bug with the wi-fi widget or the settings program?
     

Share This Page

Loading...