1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Tips Webpage size justification

Discussion in 'Android Devices' started by Blazin65, Jan 27, 2014.

  1. Blazin65

    Blazin65 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
     #448
    Points:
    36
    Posts:
    159
    Joined:
    Aug 3, 2011

    Aug 3, 2011
    159
    7
    36
    I was previously going to a website on my old phone and when I tapped on the phone the webpage would justify so that the text was completely readable. But now on this new phone, Samsung Galaxy, the webpage will not justify.

    Is there some type of setting I have to make on the new phone to get it to do this? Is still works on the old phone, just not the new one. So it's not the website.

    The website is alabamawx.com

    Help?
     

    Advertisement

  2. dibblebill

    dibblebill Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    183
    Posts:
    2,105
    Joined:
    Feb 21, 2012

    Feb 21, 2012
    2,105
    360
    183
    Male
    Educator
    Raleigh, NC
    Justify? Can you be more descriptive? Do you mean mobile sites, or font changes, or what? Do you mean zooming in? Double-tap a part of the screen, or pinch-to-zoom
     
  3. Blazin65

    Blazin65 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
     #448
    Points:
    36
    Posts:
    159
    Joined:
    Aug 3, 2011

    Aug 3, 2011
    159
    7
    36
    I mean double tap, or pinch and zoom method. The webpage will not readjust to be readable after doing these two things. I call it justify.
     
  4. dibblebill

    dibblebill Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    183
    Posts:
    2,105
    Joined:
    Feb 21, 2012

    Feb 21, 2012
    2,105
    360
    183
    Male
    Educator
    Raleigh, NC
    Which browser are you in? I've had mixed results- some sites allow and some don't allow it.


    EDIT: I'll test with Chrome on my Victory later today at home, but on my One, the ENTIRE site comes up, no mobile version. I can pinch-zoom, though
     
  5. Blazin65

    Blazin65 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
     #448
    Points:
    36
    Posts:
    159
    Joined:
    Aug 3, 2011

    Aug 3, 2011
    159
    7
    36
    Just the browser that came with the phone. If you have a One V, that's what I used to have. It worked with One V in their stock browser.
     
  6. dibblebill

    dibblebill Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    183
    Posts:
    2,105
    Joined:
    Feb 21, 2012

    Feb 21, 2012
    2,105
    360
    183
    Male
    Educator
    Raleigh, NC
    No, I've just got an outright HTC One. I'll test it on Chrome when I get home, but my heavily modded Victory no longer has the stock browser.
     
  7. chunjaenim

    chunjaenim Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    Oct 28, 2013

    Oct 28, 2013
    3
    0
    5
    Confirmed.
    'readjusting' works on Dolphin Mini Browser, but not on the stock browser.

    alabamawx.com
    On Dolphin - double tab on text 'readjusts' the blog texts width to fit in the screen width. (Text only extends to half of the picture width)
    On Stock - double tab zooms in but I would need to scroll right/left to read the line. (Text extends all to way to the right end of the weather map). Is this what you mean?

    So.... use Dolphin Browser?
     
  8. Blazin65

    Blazin65 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
     #448
    Points:
    36
    Posts:
    159
    Joined:
    Aug 3, 2011

    Aug 3, 2011
    159
    7
    36
    Thanks for the info. Yeah, I will probably just download Dolphin. Don't really like the Stock Browser anyway.
     
  9. Blazin65

    Blazin65 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
     #448
    Points:
    36
    Posts:
    159
    Joined:
    Aug 3, 2011

    Aug 3, 2011
    159
    7
    36
    Downloaded the Dolphin and that took care of it.

    On a side note, if Sprint and Virgin mobile don't get the tower fixed near my house very soon, this phone is going back to radio shack. I've posted on another thread that the service is 1 bar or no bars at my house going on three weeks now. Virgin Mobile says it s a "critical" issue and they are working on it. Been on the phone with them 10 times. I bought this phone 2 weeks ago, I've 2 weeks to return it.

    I hate it because no other service provider comes near what Virgin has in terms of the rates and phones available. I've already checked several others and nothing is comparable, unless I want to go from paying $45/month to $70-80. I'm beginning to think they adjusted the tower to cover some other area, and my home address will never get service back.
     
  10. CaptainBrowncoat

    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    22
    Joined:
    Feb 10, 2014

    Feb 10, 2014
    22
    1
    16
    You need to go into the browser's "Settings" > "Advanced" and scroll down to the "Page content" section to enable the "Auto-fit pages" option. Just tested this and it worked fine to re-justify the text. Graphics aren't scaled down, though -- you'll still have to scroll to look at the pictures.
     
  11. Blazin65

    Blazin65 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
     #448
    Points:
    36
    Posts:
    159
    Joined:
    Aug 3, 2011

    Aug 3, 2011
    159
    7
    36
    Sounds easy enough but where are the browers setting? That's the whole problem. Can't find any way to change any settings.
     
  12. Blazin65

    Blazin65 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
     #448
    Points:
    36
    Posts:
    159
    Joined:
    Aug 3, 2011

    Aug 3, 2011
    159
    7
    36
    By the way, Virgin Mobile did restore service to my area finally. Took 3 weeks, gees.
     
  13. CaptainBrowncoat

    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    22
    Joined:
    Feb 10, 2014

    Feb 10, 2014
    22
    1
    16
    While in the browser, tap the leftmost capacitive button (Menu) under the screen. When the menu pops up it won't fit entirely on the screen, so you need to scroll it upwards as "Settings" is the last item on the list.
     
  14. Blazin65

    Blazin65 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
     #448
    Points:
    36
    Posts:
    159
    Joined:
    Aug 3, 2011

    Aug 3, 2011
    159
    7
    36
  15. CaptainBrowncoat

    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    22
    Joined:
    Feb 10, 2014

    Feb 10, 2014
    22
    1
    16
    No Prob. Glad I could help.
     

Share This Page

Loading...