1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support Weird Wi-Fi problem fixed - Any ideas why this happened???

Discussion in 'Android Devices' started by jstrmereel, Jun 22, 2011.

  1. jstrmereel

    jstrmereel Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    1
    Joined:
    Jun 22, 2011

    Jun 22, 2011
    1
    1
    6
    So I had an odd problem with my Captivate today...

    Wi-Fi would not get past the "obtaining IP address for..." for my home wireless network. I've had the phone for a couple weeks with no issues connecting what-so-ever until today...and it happened to two phones (wife and I both have Captivates) at approximately the same time!!!

    For some reason, I could connect to unsecure wireless networks around my neihborhood, and my laptops connected just fine, but both our phones could not get past that stage for my home network.

    I tried everything (resetting modem, resetting router to factory defaults and setting it up again, messing with the phone, etc) except a fix needing root access that I saw in this forum. I didn't want to get root access unless I really needed it.

    Anyway, after searching and searching forums that had many different things to try, one actually worked: Open Allshare. I don't really know what this does, but I opened it, it told me I needed a WI-FI connection, then it connected to my home wireless network. I was able to close the application and the wireless connection has stayed connected!

    So, my question would be: Anyone know why this happened?

    Thanks!
     

    Advertisement

    sunchasers64 likes this.
  2. sunchasers64

    sunchasers64 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Jan 2, 2011

    Jan 2, 2011
    2
    0
    5
    Oklahoma
    I was having the same problem today. Tried Allshare, and it worked! Thank you!!!!! :D
     

Share This Page

Loading...