1. Download our Official Android App: Forums for Android!

What is com.htc

Discussion in 'Android Apps & Games' started by CJM867, Jan 8, 2014.

  1. CJM867

    CJM867 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    Dec 18, 2013

    Dec 18, 2013
    3
    0
    5
    I am running an HTC wildfire that is kind of notorious for having very little internal memory (only 150 MB). I recently rooted it (after 18 months) and using titanium backup pro have uninstalled a lot of things not needed and would not jeopardize my system... google books; htc weather I have also moved some programs like facebook to the rom there by saving even more space (about 75 MB total). Thankfully though I now run pinterest, facebook, facebook messenger and even google voice I no longer need to clear cache every other day and/or do factory resets once a month.. hurray for superuser I also get to make calls using groveip.

    One program that is still taking up space is com.htc (15.8MB) I can't find any info on it. I want to remove it but I don't know what it does or if it is important.
     

    Advertisement

  2. nicka3200

    nicka3200 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,047
    Joined:
    Dec 28, 2011

    Dec 28, 2011
    1,047
    357
    163
    Male
    UK
    I think that's probably the main Sense UI. If you're going to uninstall system apps make sure you have a full nandroid back up first.
     
  3. dibblebill

    dibblebill Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    183
    Posts:
    2,105
    Joined:
    Feb 21, 2012

    Feb 21, 2012
    2,105
    360
    183
    Male
    Educator
    Raleigh, NC
    I removed a lot of the SEnse stuff when I had my Wildfire but boy did it breka certain UI elements. I can't recall if I removed com.htc, sadly.
     
  4. funkylogik

    funkylogik share the love peeps ;)
    Rank:
    None
    Points:
    1,443
    Posts:
    21,404
    Joined:
    Sep 15, 2011

    Sep 15, 2011
    21,404
    7,245
    1,443
    Male
    monkey
    Paisley, Scotland, Western Europe
    To me it sounds important. If you wana test it though, i think(?) you could just freeze it and if things go wrong, boot into safe mode and unfreeze it.
    Wait until someone can confirm that though because im not sure :thumbup:
    As Nicka said though, if you have a nandroid then youre safe
     
    nicka3200 likes this.
  5. CJM867

    CJM867 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    Dec 18, 2013

    Dec 18, 2013
    3
    0
    5
    I just spent some time reading and am not sure I see a difference between a recovery backup and a nandroid. Are they the same... I didn't run into that word until yesterday.
     
  6. funkylogik

    funkylogik share the love peeps ;)
    Rank:
    None
    Points:
    1,443
    Posts:
    21,404
    Joined:
    Sep 15, 2011

    Sep 15, 2011
    21,404
    7,245
    1,443
    Male
    monkey
    Paisley, Scotland, Western Europe
    Same thing i think mate. you make a nandroid backup in recovery mode. it backs up a complete image of the phone :thumbup:
     

Share This Page

Loading...