1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root what is taking so long?

Discussion in 'Android Devices' started by oneG, Apr 27, 2012.

  1. oneG

    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    116
    Joined:
    Jan 4, 2012

    Jan 4, 2012
    116
    5
    36
    Your worst effing nightmare
    JB 4.1.1 while you're obsessing over GB 2.3.4
    Can someone please explain to me how the esteem can perform so slowly when doing anything data related when I'm hooked up to 10mbps broadband internets via wifi? tthought it was my connection until I set all my android devices next to each other for a connectivity and speed test. the other devices worked flawlessly as the should but the esteem was the only device to take more than 30 seconds to even begin rendering the pages. i've tried every ROM and they all do this after about 2 days of a new flash...why is it that the stock ROM can maintain consistent data speeds while the custom roms stutter?....how can I correct this?
     

    Advertisement

  2. androiduser96

    androiduser96 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    381
    Joined:
    Dec 29, 2011

    Dec 29, 2011
    381
    32
    43
    Hialeah, FL
    Hasn't happened to me.
    I have no idea why that happens.
     
  3. toke_

    toke_ Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    447
    Joined:
    Sep 1, 2011

    Sep 1, 2011
    447
    40
    43
    South Beach, Miami
    same thing happends to me
     
  4. gbiggie

    gbiggie La patience et le pardon
    Rank:
    None
    Points:
    633
    Posts:
    6,929
    Joined:
    Sep 17, 2011

    Sep 17, 2011
    6,929
    2,687
    633
    Male
    Detroit,Michigan
    Haven't seen that issue at all with any of the custom roms. Try clearing out your cache/history in the browser you are using.
    Maybe that is causing the problem.
     
    jtw1216 likes this.
  5. dden4012

    dden4012 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    213
    Joined:
    Mar 21, 2012

    Mar 21, 2012
    213
    31
    43
    Building Pyramids
    Poor Saint Lucie, Florida
    I have noticed i dont get the range that my optimus m gets
     
  6. Fuzzy13

    Fuzzy13 Android Expert
    Rank:
     #59
    Points:
    413
    Posts:
    7,290
    Joined:
    Dec 8, 2011

    Dec 8, 2011
    7,290
    2,503
    413
    Engineer
    A-T-L-A-N-T-A
    Hmmmm. Doesn't happen to me either. :/
     
  7. mrpnut

    mrpnut THE WORLD IS YOURS
    Rank:
    None
    Points:
    413
    Posts:
    3,525
    Joined:
    Jun 1, 2011

    Jun 1, 2011
    3,525
    1,783
    413
    Male
    trying to concur the world
    CALI
    Im having no problems over here ;)
     
  8. PRkid

    PRkid Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    519
    Joined:
    Jun 16, 2011

    Jun 16, 2011
    519
    50
    78
    Male
    Lazy person
    Bronx, NY
    My phone is running smooth, since day 1 :D
     
  9. Mexjoker

    Mexjoker I'm Not Real, Doris!
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    3,078
    Joined:
    Aug 1, 2011

    Aug 1, 2011
    3,078
    1,008
    313
    Male
    High School Student
    Atlanta, Georgia
    Never experienced any lag when I was running this rkm :D
     
  10. h4x0rj3ff

    h4x0rj3ff Chemist
    Rank:
    None
    Points:
    323
    Posts:
    2,565
    Joined:
    Jan 20, 2011

    Jan 20, 2011
    2,565
    874
    323
    Male
    Prototype Precision Machinist
    Tri-Cities, Michigan
    if i get lag which happens every once in a while i normally restart. dont know y it helps but im assuming just like a pc needs to be restarted every once in a while.
     
  11. Fuzzy13

    Fuzzy13 Android Expert
    Rank:
     #59
    Points:
    413
    Posts:
    7,290
    Joined:
    Dec 8, 2011

    Dec 8, 2011
    7,290
    2,503
    413
    Engineer
    A-T-L-A-N-T-A
    Clears out all RAM when you restart
     
  12. jtw1216

    jtw1216 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,052
    Joined:
    Mar 18, 2012

    Mar 18, 2012
    1,052
    155
    163
    Male
    Chef
    Garland, TX

    I've had that problem a few times, & I did just that...cleared all my cache & history.
    Another suggestion would be to move all the downloaded apps to the sd card. Keep as much stuff off the cpu as possible.
    When I do all that, my baby runs super fast :D
     
Tags:

Share This Page

Loading...