1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root What is the appropriate overclock settings? (CM7)

Discussion in 'Android Devices' started by CRUMBsnatcher, May 1, 2011.

  1. CRUMBsnatcher

    CRUMBsnatcher Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    187
    Joined:
    Jan 22, 2011

    Jan 22, 2011
    187
    43
    43
    KS
    My cpu is currently set to Minimum:245 and Maximum: 614

    It's been slow lately, what are some settings that work better?
     

    Advertisement

  2. PlayfulGod

    PlayfulGod Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    353
    Posts:
    8,109
    Joined:
    Jan 28, 2011

    Jan 28, 2011
    8,109
    4,938
    353
    Male
    Web Design and Hosting/PC Repair
    NW Georgia
    all depends on your particular phone. My handles a max of 710Mhz just fine, but some dont.
     
  3. MoneyHoarder87

    MoneyHoarder87 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    583
    Joined:
    Mar 10, 2011

    Mar 10, 2011
    583
    112
    93
    Army/Student
    RGV
    Umm... 710 is the best. Some phones cant handle it so just try it if your phone starts to act up lower it down. So i say Min 245 Max 710.
     
  4. CRUMBsnatcher

    CRUMBsnatcher Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    187
    Joined:
    Jan 22, 2011

    Jan 22, 2011
    187
    43
    43
    KS
    I had it set to 690 to play angry birds. what is your minimum set to?
     
  5. PlayfulGod

    PlayfulGod Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    353
    Posts:
    8,109
    Joined:
    Jan 28, 2011

    Jan 28, 2011
    8,109
    4,938
    353
    Male
    Web Design and Hosting/PC Repair
    NW Georgia
    I've had min set lowest n max of 710, min now is set at 245
     
  6. shutterpoet

    shutterpoet Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    84
    Joined:
    Mar 21, 2011

    Mar 21, 2011
    84
    28
    43
    Keeping up with my 11yr old son.
    Tucson, AZ still Wild Wild West
    That's where I'm at with no problems been 3-4 weeks now...:cool:
     
  7. CRUMBsnatcher

    CRUMBsnatcher Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    187
    Joined:
    Jan 22, 2011

    Jan 22, 2011
    187
    43
    43
    KS
    another question, what is your guys' Vm heap size set to?
     
  8. shutterpoet

    shutterpoet Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    84
    Joined:
    Mar 21, 2011

    Mar 21, 2011
    84
    28
    43
    Keeping up with my 11yr old son.
    Tucson, AZ still Wild Wild West
    I googled it and read enough to know there doesn't seem to be a solid answer. I put mine to 12m but I honestly couldn't tell you if it made any diff or not.:thinking:
     
  9. MoneyHoarder87

    MoneyHoarder87 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    583
    Joined:
    Mar 10, 2011

    Mar 10, 2011
    583
    112
    93
    Army/Student
    RGV
    There is an app in the market that changes it and they recommended 32.
    P.S. I know you can change it in CM i was just referencing the apps recommendation.
     
  10. nuttmeg

    nuttmeg Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    7,331
    Joined:
    Feb 9, 2011

    Feb 9, 2011
    7,331
    2,526
    313
    Making you wonder?
    Lone Star State

    same here and no issues...
     
  11. zmcgrew83

    zmcgrew83 Member
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    40
    Joined:
    Aug 22, 2011

    Aug 22, 2011
    40
    0
    15
    tattoo artist/sandwich artist
    Arlington,TX
    how do i overclock bobz07082011 some one please help cant figure this stuff out
     
  12. intrdrgn

    intrdrgn Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    173
    Posts:
    1,000
    Joined:
    Jan 26, 2011

    Jan 26, 2011
    1,000
    357
    173
    Male
    Distribution
    Brandon, Florida
    go to; Settings, Cyanogen settings, Performance, waring sign comes up, click ok, CPU settings, & Max CPU freq. 2 things after you switch settings set your Governs (mine is setup in Smart A$$), & check Set on boot, & your done...
     
  13. Scur

    Scur Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,394
    Joined:
    May 1, 2011

    May 1, 2011
    1,394
    481
    163
    Male
    Illinois
    DON'T set on boot until you know you're going to run the new settings ok. If you do, and your phone can't handle the new setting, it can shut right back down after reboot. Can be hell to fix without re-flashing ROM.
     
    Gmash likes this.

Share This Page

Loading...