1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root What is the latest ROM that has everything working?

Discussion in 'Android Devices' started by jook11, Feb 2, 2014.

  1. jook11

    jook11 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    10
    Joined:
    Feb 1, 2014

    Feb 1, 2014
    10
    0
    15
    33.8,-118
    I don't need KitKat or JB or even ICS necessarily... but I do need bluetooth and the cameras, and 4G to work completely. So what's the latest, stable rom (preferably with some nice speed-boosting optimizations) that is stable and fully functional?
     

    Advertisement

  2. cars113

    cars113 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    10
    Joined:
    Dec 6, 2013

    Dec 6, 2013
    10
    6
    16
    Male
    That my friend would be BlueKingdom or CM 10.1 nightly unofficial both made by Jssa28
     
  3. julio626

    julio626 Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    50
    Joined:
    Feb 1, 2014

    Feb 1, 2014
    50
    14
    18
    Male
    Guadalajara MX
    CM 10.1 doesnt have cameras working a 100% Only a 66% Because you cant use the camcorder.
     
  4. torch2424

    torch2424 Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    47
    Joined:
    Sep 25, 2012

    Sep 25, 2012
    47
    7
    16
    Does The CM10.1 have working video playing by any chance?
     
  5. jook11

    jook11 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    10
    Joined:
    Feb 1, 2014

    Feb 1, 2014
    10
    0
    15
    33.8,-118
    I must be looking in the wrong place, because I can't find a good version of CM10.1. Can you help me out with that?

    I did try to get BlueKingdom, but I think my download might have gotten corrupted or something, because when I try to flash it, it aborts with the error "Status 0." I'll try redownloading I suppose. Is 1.4 the latest?

    edit: I did it over, and I get the same error. =/
     
  6. herry ep

    herry ep Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    64
    Joined:
    Oct 2, 2013

    Oct 2, 2013
    64
    8
    16
    @Jook11 : What version of cwm are you using? Im using cwm installed from pc
     
  7. jook11

    jook11 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    10
    Joined:
    Feb 1, 2014

    Feb 1, 2014
    10
    0
    15
    33.8,-118
    I have CWM 5.8.0.1. It came preinstalled on my handset from FreedomPop.
     
  8. cars113

    cars113 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    10
    Joined:
    Dec 6, 2013

    Dec 6, 2013
    10
    6
    16
    Male
    try downloading bluekingdom and check the md5 sums to see if it downloaded correctly

    also some other roms for the design are ForgottenKingdom, Heavenly Divine Rebirth Final. EvilKingdom

    when on windows, mac or linux check md5 sums by:
    Linux: md5sum (filename)
    i don't know of windows and mac because i am on Linux
     
  9. jook11

    jook11 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    10
    Joined:
    Feb 1, 2014

    Feb 1, 2014
    10
    0
    15
    33.8,-118
    lol why did you even bother writing it, then? Anyway Windows doesn't have a built-in tool to check, but google can find one. This one was the top result when I searched. Here's an official one from Microsoft, but it's a command-line tool.

    Anyway I just checked and it didn't match. Weird. That explains why it didn't work, though.
     
  10. ss2man44

    ss2man44 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    102
    Joined:
    Dec 20, 2012

    Dec 20, 2012
    102
    88
    53
    Georgia, USA
    4G support is very unlikely on any ROM besides stock. There might be an exception in the future, but I wouldn't get your hopes up. Wimax very much a legacy thing these days.
     
  11. jook11

    jook11 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    10
    Joined:
    Feb 1, 2014

    Feb 1, 2014
    10
    0
    15
    33.8,-118
    That's unfortunate. I guess 4G isn't as high a priority for me as having the working cameras. I don't tend to use a lot of data when I'm away from wifi anyway, and 3G does fine for facebook and reddit (usually).
     
  12. ss2man44

    ss2man44 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    102
    Joined:
    Dec 20, 2012

    Dec 20, 2012
    102
    88
    53
    Georgia, USA
    As a former Sprint customer, I understand completely. ;)
     
  13. jook11

    jook11 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    10
    Joined:
    Feb 1, 2014

    Feb 1, 2014
    10
    0
    15
    33.8,-118
    Why no 4G from CFW though?
     
  14. ss2man44

    ss2man44 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    102
    Joined:
    Dec 20, 2012

    Dec 20, 2012
    102
    88
    53
    Georgia, USA
    There are device-agnostic supporting bits of code that haven't been updated because nobody thought it was worth it. I might be wrong though, and it's always possible someone will decide to do the work.
     
    jook11 likes this.
  15. maikalwolf

    maikalwolf Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    69
    Joined:
    Oct 3, 2013

    Oct 3, 2013
    69
    4
    16
    Male
    Florida USA
    I had blue kingdom rom installed and someone mention using 4g toggle for evo app at the google play store. Does that not work? I did download before reverting back to the original no rom status. I read that the app worked, one would know if the 3g symbol next to wifi signal was not on. So I downloaded and sure enough the 3g symbol would dissapear once I turned on the app. But I did not know how to meassure signal to see if 4g was actually on.
     
  16. jook11

    jook11 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    10
    Joined:
    Feb 1, 2014

    Feb 1, 2014
    10
    0
    15
    33.8,-118
    You could do a speed test?

    After testing many other roms, I wound up installing SS Ultra and that's what I'm still running now. 4G appears to work, but there is no 4G service at my house so I haven't been able to connect and test it. I was able to catch some while riding in the car last night, but it kept dropping =/
     
  17. ss2man44

    ss2man44 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    102
    Joined:
    Dec 20, 2012

    Dec 20, 2012
    102
    88
    53
    Georgia, USA
    BlueKingdom is only a modified stock ROM, not one built from source. It makes sense that WiMax would work on it.
     

Share This Page

Loading...